Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Jak deset miliónů občanů naší země „podpoří“ „strážce“ naší bezpečnosti? Postačí 40 korun od každého...

Svatopluk Otava

Taková maličká „sbírka“ nám má zaručit, že v zájmu našeho bezpečí bude česká filiálka americké CIA (BIS) schraňovat údaje o českých automobilistech „čelním pohledem“ na vaše auto. Kdybyste si snad byli nuceni v budoucnu pořídit dálniční známku, systém za 400 miliónů vás i se čtyřkolovým miláčkem „ochranitelsky“ zdokumentuje.

  • jak-deset-milionu-obcanu-nasi-zeme-podpori-strazce-nasi-bezpecnosti-postaci-40-korun-od-kazdeho
  • :-)

 

Právníci – to je alespoň kvalifikace!

 

Tak prý to už dneska ale zase není pravda. Nějak prasklo, že je to všechno předražené a stálo to ministerskou sesli ministra dopravy JUDr. Vladimíra Kremlíka. Ten si už (nejen) na facebooku postěžoval, že to byl komplot zhola nespravedlivý. Prý mu dokonce za cosi(?) v této tvorbě prodejního systému dálničních vinět  nabízel cechovní kamarád JUDr. Martin Janoušek i úplatek 1,5 miliónu korun. Tedy – cechovní kamarád ve smyslu právnickém, nikoli dopravním.

 

Ovšem morálně pevný vládní jurista vábení mamonu odolal (dle svého „svědectví“), morálně pokleslejší nevládní právactitel si na žádné takové podrobnosti nevzpomíná, čímž pokus o úplatek striktně vylučuje.

 

Pan Kremlík taky vše (dle svého „svědectví“) okamžitě hlásil šéfovi naší kontrašpionáže Michalu Koudelkovi v pevné víře, že tento bude informovat i premiéra Babiše. Pěkně z očí do očí, žádnými SMS zprávami, jak se spekuluje v nezasvěcených kruzích. A vše je prý i náležitě zaznamenáno.

 

Podobně celou situaci „osvětlil“ na tiskové konferenci i vicepremiér vlády, ministr průmyslu a obchodu a dědic ministerstva dopravy Ing. Karel Havlíček. Nijak se sice nezabýval podružnostmi typu: proč Kremlík něco řešil s Koudelkou, ale neoslovil rovnou policii a nepodal na Janouška trestní oznámení., ale „vysvětlil“.

 

Korupčníci = „určité zájmové skupiny“ Nebo ne...???

Připustil, že snad naše kontrašpionáž mohla mít zájem na jakýchsi specifických údajích o našich občanech, ale vše probíhalo v mezích zákona a v mezích pravomocí dotčených úředníků. Násobné předražení  prý vzniklo omylem. Skutečnost, že parta schopných ajťáků uspořádala víkendový potlach zvaný hackaton, aby ochráncům našeho bezpečí jakož i financí výsledek svého 48 hodinového nasazení hodila vládě k nohám zadarmo a nechtěla od obdarované vlády ani proplatit chlebíčky, nějak moc nekomentoval. Ale z řečeného vyplynulo, že na takový amatérismus nemůže stát v budoucnu přistupovat. A vůbec, co komu vlastně řekne nějaká ta fotografie „čelní stěny“ vašeho auta, že...?

 

Mnohonásobný sběratel pozic, vyhlášený workoholik a odpírač spánku Havlíček při vyjasňování celé situace používal takovýchto zcela jasných formulací: „konkrétní státní složka...“, „nestandartní jednání...“ ze strany „určité osoby“, „jisté řešení“ apod. Použil podobně transparentní výrazivo, jako dnes již bývalý ministr, jenž vůbec ne tajemně „informoval“ slovy jako: „určité skutečnosti“, „určité zájmové skupiny“, „určité činnosti“.

 

Každému to musí být naprosto jasné, šlo koneckonců jen o „hloupých“ 400 miliónů z kapes nás, daňových poplatníků. V kuloárech se pravda všichni diví, proč premiér Andrej Babiš v reakci na další zdařilou ukázku „transparentnosti“ řval, až okenní tabule drnčely. Nebude nakonec ten Babiš tak trochu „na peníze“?

 

Každému také musí být stoprocentně jasné, že pár fotografií pro mateřskou CIA žádal po ministerstvu dopravy vyznamenaný úředník Koudelka jen pro naše dobro. Pan stavební inženýr, který hned po absolutoriu stavební fakulty hupsnul ke kontrašpionážníkům, se opravdu vypracoval a „vystavěl“ dokonalou filiálku cizí zpravodajské služby na našem území.

 

A kdo řádně spolupracuje, ten dostane řád.

Za to, že o rodné hroudě vyslepičí Američanům cokoli, dostal dokonce už naznačené vyznamenání. Totiž Tenetovu cenu. Tato medaile je až příznačně správná pro čackého bisáka. George Tenet je totiž vyhlášeným šponážním patlalem, který např prezidentu Bushovi připravil tak dokonalé „důkazy“ o chemických zbraních v Iráku, až je z toho dodnes CIA celosvětově k smíchu. Vyrazil jej ale až prezident Trump se slovy, že „odvedl naší zemi neuvěřitelný kus práce“, (ale uvěřitelný), poslal jej do penze a od té doby mají cizí kolaborantští úředníci i svou cenu. (Vyznamenání, rozumějme správně. Jinak jsou přece neúplatní).

Snad jen naprostým laikům (jako je nepochybně většina občanů, jimž například vizionáři z řad „kulturní fronty“ hodlají do budoucna raději odnímat volební právo) se může zdát, že rovnice ve znění: náš vrchní kontrašpión + oceňující placka od vrchního amerického špióna = tak trochu zrada zcela v intencích zákona, je platná.

 

No ale protože již drahnou dobu kráčí Republika, naše kvetoucí to zahrada, pod vedením moudrých NATOhumanoeurobombofilů k lepším příštím, a nejen naše děti a další potomci, nýbrž i my vlastně už zažíváme „historicky nejlepší dobu“ v permanentně probíhajících havláriích, je všechno O.K. A pan Koudelka nepůjde ani do vězení ani ke zdi. Navíc taky s Amerikou přece hybridně neválčíme. Hybridně válčíme s Ruskem za to, že vyvolalo II. Světovou válku, jak učí historikové v Bruselu. A čtyřicet korun na hlavu za vymoženost nechat se fotit do alba CIA? Není to vlastně málo?

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře