Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Czexit jako strašák davy i davů

Panika spojená s Czexitem, která zachvátila eurohujery poté co si "lůza" prosadila svého prezidenta, je fakt prča kterou bych nečekal.
Nastala všeobecná mobilizace těch osvícených a vzdělaných mužů a žen co si nenechají ukrást výdobytky Havlovy politiky 90. letech, kdy jsme vykročili na Západ s přátelsky rozpaženýma rukama, ale oni si toto gesto vysvětlili jako bezpodmínečnou kapitulaci a koukali co by na těch naivních blbcích mohli trhnout.

  • czexit-jako-strasak-davy-i-davu

Výsledkem naší naivní a hloupé politiky ve stylu humanismu Václava Havla je pak ztráta suverenity a závislost, se kterou se potýkáme dnes a která si v ničem nezadá se situací 80. let 20. století.V roce 1989 jsme chtěli silné a suverénní Československo,ne Velkoevropskou říši s vedoucí úlohouNěmecka.

Propaganda se nám snaží vtlouct do hlavy, že bez EU to bude katastrofa gigantických rozměrů, která nás vrhne 50 let zpátky.Super, kde byli všichni ti experti a novináři, když se rozpadalo Československo a jak tento rozpad hodnotí?Právě na rozpadu Československa si můžeme skvěle dokumentovat, že žádná katastrofa nenastane.

Česko-Slovenská provázanost byla nesrovnatelně řádově vyšší než provázanost EU a České republiky a přesto ke katastrofě nedošlo a v mnohém dnes spolupracujeme lépe než tehdy a neexistuje ani žádná nevraživost, hranice nejsou uzavřené ani se na nich nestřílí. Naše vztahy se Slovenskem se změnily, ale jen obtížně se posuzuje kdy byly lepší, jestli tehdy nebo dnes, dnes nás do spolupráce nikdo nenutí a možná právě proto z ní máme větší radost, nebereme vše jako dané a neměnné a proto se musíme více snažit, aby naše vztahy zůstaly takové jaké jsou, rovnocenné a přátelské.

Pokud vystoupíme z EU bude to stejně, nikomu nevyhlásíme válku a nikdo ji nevyhlásí nám, nikam se neposuneme, budeme dál spolupracovat, nejen proto že musíme, ale protože musíme a chceme a do Evropy přirozeně patříme a v Evropě zůstaneme i bez EU.

Autor: Žarko Jovanovič 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 epshark@seznam.cz 2018-02-15 08:17
Je čas na czexit. Protože přichází další průser z Bruselu. Brusel se chystá zatočit s fake news a připravuje novou legislativu. Více bychom se měli dozvědět už koncem března. Jde z toho strach!

http://www.epshark.cz/clanek/424/evropa-navrat-do-totality
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře