Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

EU likviduje české zemědělce. Chceme odchod ČR z EU!!!

MUDr. Ivan David
 
Vepřové za 45 Kč/kg a další potraviny za zlomek supermarketových cen přímo od zemědělců
Včerejší interaktivní mapa od Agrární komory, která zobrazuje místa prodeje brambor přímo ze skladů zemědělců za ceny za 3 až 4 Kč vyvolal avelký zájem čtenářů. Mnozí z Vás si stěžovali, že poblíž místa jejich bydliště na mapě takový prodej vyznačen není. Večer jsem požádal Zemědělský svaz o doplnění informací. Předseda ZS ČR Martin Pýcha mě upozornil, že svaz provozuje stránku Najdi svého zemědělce, na níž je rovněž interaktivní mapa zemědělců a potravinářů, kteří prodávají „ze dvora“. Mapu Vám přináším v příloze.

Po kliknutí na vlaječku zemědělce ve Vašem okolí najdete v postranní liště informace o produktech, které jsou k prodeji, ale i kontakt na osobu odpovědnou za prodej. Většinou je uveden mobil a lze se s příslušným člověkem dohodnout, kdy můžete přijet.

  • eu-likviduje-ceske-zemedelce-chceme-odchod-cr-z-eu
  • eu-likviduje-ceske-zemedelce-chceme-odchod-cr-z-eu
 
Mapa je průběžně doplňována a stoí za to si ji uložit. Bývají na ní zveřejňovány i sezónní akce na právě sklízené ovoce a zeleninu. Nebo také speciální nabídky masa. Aktuálně je na řadě míst nabízeno vepřové za 45 Kč/kg. V supermarketech stejné maso prodávají za 100 až 200 Kč/kg. Velká část masa na pultech supermarketů je z přitom z dovozu.
 
Obchodní řetězce vydírají naše zemědělce a nutí je prodávat maso za ceny 20 Kč/kg - výjimečně za 30 Kč/kg. Zákazníkům tedy maso prodávají za DESETINÁSOBEK výkupních cen. Tohle je prý to správné tržní hospodářství. Kvůli tomuhle prý lidé v listopadu 1989 cinkali klíčky na náměstích. Tedy podle tvrzení Svazu obchodu a cestovního ruchu, které vede bývalý vládní tajemník pro záležitosti EU Tomáš Prouza.
 
V „temném středověku“ byla za slušnou legální marži považováno pokud obchodník měl z prodejní ceny 1/3. Nikoli trojnásobek nebo destinásobek. Ti co předražovali byli veřejně vsazeni do koše a máčeni ve Vltavě nebo jiné řece, která příslušným městem tekla.
 
Výrobní náklady se v ČR v přepočtu na kg vepřového pohybují na úrovni 40 Kč. Obchodní řetězce dováží maso za ceny 20 Kč/kg ze západních starých členských států EU, protože západní zemědělci dostávají ve srovnání s našimi ČTYŘNÁSOBNÉ dotace. Navíc jim vlády a regionální zastupitelstva dotují i náklady na dopravu až do ČR. I když to právo EU výslovně zakazuje, Evropská komise se tváří, jako by se nic nedělo. Nám však něco takového vytrvale odmítá povolit jako porušení pravidel společného trhu.
 
Předotované vývozy ze západních zemí spolu se zlodějskou politikou obchodních řetězců ničí české zemědělce. Reálně nám hrozí, že až naše zemědělce ekonomicky „vyhubí“, supermarkety vyšroubují ceny potravin ještě výše. Pomozte tedy zemědělcům i sobě. Nákupem přímo ze dvora statku nebo z prodejny potravináře pomůžete zachovat výrobu českých potravin. A ještě na tom ušetříte. Při polovičních nebo i třetinových cenách masa ve srovnání s cenami v supermarketech se Vám nafta nebo benzín projetá cestou k zemědělci bohatě vrátí ve výsledné úspoře.
 
Prosím rovněž o sdílení, aby se k co nejvíce lidem dostaly informace o možnosti nákupu přímo od zemědělců za skvělé ceny. Je to forma kolektivní sebeobrany proti nenažranosti obchodních řetězců. Zemědělec vydělá a spotřebitel ušetří.
 
 
FB Ivana Davida

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře