Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Endlösung pro město Mardžah a afghánská mise AČR 2010

  • solisxblog
Bezprostředně nadcházející masakr obyvatel afghánského města Mardžah jednotkami Severoatlantické aliance ISAF, dodává snůšce blábolů o nutnosti vyslat jednotky AČR do Afghánistánu morbidně hořkou pachuť, únosnou snad jen v případě nepovedeného románu.

Ministerstvo obrany se v literární tvorbě nejen přiblížilo mistrovství G. Orwella, ale patrně jej už i předčilo: důvodová zpráva k nasazení dalších jednotek v Afganistánu je skutečný chef-d'oeuvre z žánru science fiction.

Zejména pikantní se stává tento spisek v kontextu právě započaté anihilace města Mardžah v provincii Hílmand a jeho 80 000 obyvatel, která má být provedena přesně ve stylu írácké Falúdži nebo Nadžafu, při kterém se Lidice či Jevíčko patrně zardí komplexem méněcennosti -- při vším respektu ke všem těmto tragickým událostem. Příměr je pouze ironický, neboť je nepochopitelné, že se pod lichou záminkou, navíc pouze virtuálních spojeneckých závazků, budeme i nadále nepřímo účastnit takovýchto zvěrstev, které přitom v kontextu 2. světové války, či okupace vojsk Varšavské smlouvy roku 1968 sami jinak zcela zásadně a jednomyslně odsuzujeme.

Kam až může cynismus „rozumného" člověka zajít? Autorům sněmovního spisu č. 1042 mohu k jejich důmyslnému a fantasknímu elaborátu gratulovat jen v případě, že jejich tvorba zůstane pouze na poli fikce. Realita ale vypadá ve světle připravovaného masakru v metropoli na řece Hílmand, 350 mil západně od Kábulu, podstatně temněji.

Celkem nechutně plánovaný masakr obhajuje Lucie Beranová v Bakalových HN, která neopomíjí uvést článek informací, že „město je centrem pro pěstování opia a výrobu náloží", aby někomu náhodou nemuselo být líto, že v tomto městě žijí lidé, z toho zejména ženy a děti, kteří jsou nuceni opustit své domovy, nechtějí-li vysublimovat pomocí bílého fosforu, nebo být atomizováni působením kobercových bomb a jiného důmyslného instrumentária spojenecké konkvisty. Nehledě na obligátní přerušení dodávek vody, potravin a elektřiny, jak tomu po deset dní bylo v irácké Falúdže, když byla v roce 2004 srovnávána se zemí.

Současný počet obyvatel je cirka 80 tisíc. To dává značný prostor pro uskutečnění opravdových jatek podle nejlepší dobyvatelské tradice, provedených po zuby ozbrojenou hordou patnácti tisíců anglosaských nájezdníků, pod celkem chytlavě exotickým a mediálně libozvučným jménem „Operace Moštarak", která je právě teď na spadnutí.

Zatím město opustilo údajně na tři tisíce uprchlíků, kteří jsou naváděni do předem připravených stanových táborů v okolí hlavního města provincie Hílmand, Laškar Gah, kde se oficiálně očekává příliv celkem desítky tisíc běženců. Pokud dobře počítám, je to 12,5% populace zaměřeného města. No, je to sice více, než se zachránilo při zániku Sodomy a Gomory, ale zbývá nám ještě 70 tisíc lidí, se kterými se již nepočítá? A to navíc jen za podmínky, že pomineme obyvatelstvo z periferních oblastí města, které čítá dalších 45 tisíc „kousků".

Modleme se za všechny zúčastněné nešťastníky, svědky a protagonisty temné orgie bezmezné a krvelačné nenasytnosti blahobytně pospolité severoatlantické aliance a jejich chlebodárného zbrojního průmyslu.

Nobelova cena míru Baracka Obamy se na tomto blízce-budoucím pohřebišti lidské důstojnosti i naděje budoucím generacím stane příznačnou mohylou trefně pojmenovanou po vynálezci trhaviny, která dodnes -- ve stále dokonalejší podobě otřásá světem a strhává nevinné lidi všech ras, věků a náboženství, na všech světadílech tohoto světa, ze života tím nejtragičtějším způsobem -- válkou.

Země obsazená pod smyšlenou záminkou, loutková vláda, která neobstála ve volbách, jež sama zfalšovala, lid, který trpěl již za okupace Sovětským svazem a který znovu již devátým rokem trpí okupací jakési pochmurné a zlověstné aliance vzdáleného hi-tech impéria přízračné, mimozemsky působící vojenské mašinérie, aby posloužil coby odbytiště zbrojního průmyslu a cvičiště tloustnoucím a lenivějícím zkorumpovaným armádám zemí konzumních společností, společností žádajících si více luxusu, více prostoru, více energií, více spotřeby, více devastace životního prostředí a více krve nevinných. Společností které přišli ničit kulturu, která opovrhuje zhýralostí a nastavuje nepříjemné zrcadlo západnímu životnímu stylu... To je ten Afghánistán, který se zapíše do dějin světa jako další černá skvrna na kolektivním svědomí lidstva.

Tou opravdovou hrozbou pro tento náš vyspělý a bohorovný „euroatlantický" prostor jsme si především my sami s naší bezmeznou nestřídmostí a nekonečnou arogancí a neúctou k životu a k lidské svobodě. Proto, milé poslankyně a milý poslanci, vyšlete naše bojové i rekonstrukční jednotky raději do našich srdcí, ať tam provedou tu patřičnou rekonstrukci a vymýtí rouhačské bohapusté démony bezuzdné prostopášnosti, kteří sužují naše poskvrněné svědomí a zatemňují naši otupenou mysl, která, jako zasažena oným střípkem z ledové královny, nám obrací dobro ve zlo, lásku v nenávist a pravdu v lež. Pak je válka mír, svoboda otroctví a nevědomost síla. Přesně jako roku 1984, podle George Orwella.

 

 

citáty ve vztahu k operaci:

 

"They're trying to draw us in," Capt. Joshua Winfrey, 30, of Tulsa, Okla., commander of Lima Company, 3rd Battalion, 6th Marines.

 

"It's a little unconventional to do it this way, but it gives everybody a chance to think through what they're going to do before suddenly in the dark of night they're hit with an offensive" General Stanley McChrystal, US commander in Afghanistan.

 

"Really the enemy has three options in Marjah. One is to stay and fight and probably die. The second one is to make peace with his government and reintegrate. And the third one is to try to flee, in which case we'll probably have some people out there waiting on them as well. (...) We're going to go in big. (...) I'm not looking for a fair fight" Brig. Gen. Larry Nicholson, commander 2nd Marine Expeditionary Brigade, jižní Afghanistán

 

"I am not surprised at all that this is taking place," battalion commander, Lt. Col. Brian Christmas

 

"This may be the largest IED threat and largest minefield that NATO has ever faced" Brig. Gen. Larry Nicholson, commander 2nd Marine Expeditionary Brigade, jižní Afghanistán

 

"I'm not burning any of my pictures or letters" Cpl. Christian Martir

 

"Always when they storm a village the foreign troops never care about civilian casualties at all. And at the end of the day they report the deaths of women and children as the deaths of Taliban" anonymní stařešina z Mardžah

 

"[Op MOSHTARAK] is about the security of the population, not fighting down insurgent numbers" Major General Gordon Messenger

 

"We are going to arrive with Afghan governance at the tip of the spear" British Major General Nick Carter, NATO's Commander of Regional Command, jižní Afghanistán,

 

"The success of the operation will not be in the military phase. It will be over the next weeks and months as the people feel the benefits of better governance, of economic opportunities and of operating under the legitimate authorities of Afghanistan - it's about the Afghan Government exercising its sovereignty" Ambassador Mark Sedwill, NATO's Senior Civilian Representative in Afghanistan

 

"It is very difficult for the ICRC to provide a comprehensive figure as to the number of people who have left Marjah and are now displaced in other villages, at this stage" Carla Haddad Mardini, mluvčí International Committee for the Red Cross (ICRC), Ženeva

 

"There are, at present, nearly 400 U.S. and coalition bases in Afghanistan, including camps, forward operating bases, and combat outposts. In addition, there are at least 300 Afghan National Army (ANA) and Afghan National Police (ANP) bases, most of them built, maintained, or supported by the U.S" A spokesman for the U.S.-led International Security Assistance Force (ISAF)

 

Zdroje:

www.huffingtonpost.com

http://wsws.org/

www.dw-world.de/

www.mod.uk/

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře