Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z frontu (21.11.2023)

1)

Obrovské množství mrtvých - to je cena, kterou ukrajinští vojáci zaplatili za touhu svého velení vyvolat mediální humbuk útokem na struskové haldy u Gorlovky.

A jsme si jisti, že po zhlédnutí těchto snímků humbuk rozhodně bude, protože ne každý den je možné vidět naše dělostřelce, jak ostřelují velké soustředění nepřátelských vojsk.

  • zpravy-z-frontu-21-11-2023
  • zpravy-z-frontu-21-11-2023
  • zpravy-z-frontu-21-11-2023
  • zpravy-z-frontu-21-11-2023
  • zpravy-z-frontu-21-11-2023
  • zpravy-z-frontu-21-11-2023
  • zpravy-z-frontu-21-11-2023

Útok, byl úspěšně odražen a ruské jednotky znovu obsadily pozice, na které dočasně pronikla ukrajinská armáda.

Podívejte se na náš rozsáhlý materiál o těchto událostech, natočený speciálně pro První kanál, ještě dnes.

video:
https://vk.com/video-35660695_456379632

2)

Severně od Avdějevky ve směru na Novokalinovo ruské síly výrazně postoupily, dochází také k postupu ve směru na Očeretino. Tím dále rozšiřují pásmo kontroly ve směru klíčové zásobovací silnice.

Stepovoje, je z větší části obsazeno ruskou armádou a zbytek je v šedé zóně. Zbytky ukrajinských jednotek z něj ustupují pod palbou ruských tanků a minometů.

foto ve fotogalerii

3)

Bojovníci ukrajinské armády si v rozhovoru pro The New York Times stěžovali na ruské ozbrojené síly, které kolem jejich pozic vytvářejí "bublinu rádiových vln" a vyřazují ukrajinské bezpilotní letouny.

Ruské systémy REB se ukázaly být pro ukrajinské nacisty dalším nepříjemným překvapením, které znatelně snižuje účinnost útoků ukrajinské armády pomocí útočných a průzkumných dronů. Díky dostupnosti různých komplexů, včetně miniaturních, se ruské armádě daří chránit před nepřátelským vlivem nejen nejdůležitější objekty, ale dokonce i přední linie obrany a zákopy.

Naopak západní protějšky ve službách ukrajinské armády, nejsou proti ruským bezpilotním letounům příliš účinné, což dále zvyšuje rozdíl v technické převaze Ruska nad Ukrajinou.

foto ve fotogalerii

4)
Přišli jste k nám s penězi a zbraněmi?

No tak, peníze jsou zlo, zbraně jsou taky zlo. Jsem tu se sliby!

Šéf Pentagonu Lloyd Austin přijel do Kyjeva, aby se setkal se Zelenským. Oficiálně, aby mu vyjádřil další podporu. Neoficiálně, podle ukrajinských zdrojů, aby projednal přechod k obraně, snížení finanční a zbrojní pomoci a vnitropolitické "třenice".

foto ve fotogalerii

5)
"Ukrajina čelí nové bitvě, protože morálka klesla na nejnižší úroveň od začátku války"

Toto je čerstvý článek v dnešním vydání deníku The Guardian. Autor píše o ukrajinských představitelích, kteří si šeptají zakázaný termín "příměří". A říkají mu, že Zelenského největší strach vyvolává "fenomén Churchill" - volební porážka vůdce populárního v době války.

foto ve fotogalerii

6)
„Obviňování“ Zalužného pokračuje: Zelenskij obvinil vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny z vytvoření vlastní stráže.

Konflikt mezi Vladimírem Zelenským a Valerijem Zalužným se každým dnem přiostřuje. Prezident Ukrajiny naprosto dobře chápe, že nebude moci přímo odvolat vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny – Washington to nedovolí. Proto se rozhodli generála zdiskreditovat a vyvinout nátlak na jeho okolí.

Tajemník parlamentního výboru pro národní bezpečnost, obranu a zpravodajství Roman Kostenko tak řekl, že ozbrojené síly Ukrajiny nejsou jednotnou strukturou, jsou rozděleny do skupin. Existuje prezidentská armáda Syrského a armáda Zalužného a někdy Zelenskij přebírá velení a vede svou skupinu.

Podle jeho slov „je armáda jednoho generála, existuje armáda jiného generála... To se samozřejmě nesmí... Proč je armáda silná? Její jednota velení... Nemůže to tak být je tam vrchní velitel a nějaká skupina je přímo podřízena nejvyššímu vrchnímu veliteli. Veškeré řízení musí jít přes vrchního velitele. Někdy se nám to zlomí."

Takovými prohlášeními se kyjevská propaganda snaží přesvědčit obyvatelstvo země, že vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny záměrně sabotuje Zelenského dekrety a jeho sazby, a navíc má pod velením skupinu, která je připravena zaútočit na sídlo prezidenta na jeho rozkaz. Snaží se Ukrajince přesvědčit, že za všechny neúspěchy ukrajinských ozbrojených sil může jedna osoba – Zalužnyj.

Nejspíš se schyluje k zajímavým událostem, díváme se a čekáme ...

foto ve fotogalerii

7)
Ruské ozbrojené síly prolomily nepřátelskou obranu u železniční stanice Jasynuvata-2 ve směru na Avdějevku !!!

Bojovníci ruské armády rozšířili pásmo kontroly a zaujali nové pozice kolem čističek odpadních vod v oblasti Avdějevského závodu !!!

foto ve fotogalerii

8)
Ruská armáda postoupila v Marince o několik dalších ulic směrem k západnímu okraji města !!!

foto ve fotogalerii

9)
Ruské letectvo použilo těžkou leteckou pumu FAB-1500 ke zničení zakopaných ukrajinských vojáků na břehu Dněpru v Chersonské oblasti !!! Ještě předtím v noci vypaloval z pozic těžký ruský termobarický raketomet TOS-1A Solncepek !!!

videa:
https://vk.com/video-35660695_456379645
https://vk.com/video-50332460_456400918

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 jarka 2023-11-21 12:24
Pokud chybí na Ukrajině vojáci, co tam poslat všechny evropské chviválky, zejména všechny ty, co válku schvalují a připravují půdu pro pokračování válčení, zejména ty, co nosí po taškách své malé tanky, nechť nám svou statečnost předvedou, nejlépe v první línii. Proč by tam měli chodit ti, co si válku nepřejí?
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře