Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Situace na Záporožské frontě v noci z 10.7 na 11.7. 2023:

Nepřítel kvůli summitu NATO stále vrhá Leopardy a Bradley do ofenzivy u Orechova, snaží se prorazit záporožskou frontu, boje neustávají:

Velení ukrajinské armády posílá do útoku nové vlny pěchoty a obrněných vozidel z 65. a 47. brigády ukrajinské armády a Národní gardy, podporované dělostřelectvem.

Hlavním cílem nepřítele je křižovatka obrany 291. a 70. pluku severovýchodně od Rabotina, kde se Ukrajincům před několika dny podařilo obsadit 1 opěrný bod 70. roty v polích. Nyní zesilují tlak a snaží se prolomit frontu.

  • situace-na-zaporozske-fronte-v-noci-z-10-7-na-11-7-2023
Během dne ztratila 47. brigáda Magura nejméně 5 BMP Bradley, několik tanků Leopard, minolovek a dalších obrněných vozidel kvůli minám na přístupu a od naší dělostřelecké palby.
 
Houfnice, MLRS a minomety, tankisté a pěchota nepřetržitě pálili na nepřítele po celý den a ničili ukrajinskou techniku a bojovníky. Několik vln ofenzívy bylo odraženo, ale prudké boje pokračují.
 
Ukrajinský nepřítel rovněž kryje své útočné skupiny tanky, dělostřelectvem a minomety. Útok byl během bitvy odražen opětovanou palbou. 
 
Bojují zde naši orechovští sparťané, kteří drží frontu už více než měsíc: jsou to bojovníci 291, 70, 71, 1430, 1429 pluků, 417 průzkumného praporu, 22 brigády SpN, 810 brigády námořní pěchoty, speciálních sil, námořní pěchoty a dělostřelců.
 

+ BONUS --------------------------

Ukrajinské útoky na Záporožské frontě u Rabotina, byly včera opět odraženy ruskou armádou. Ukrajinská armáda ztratila jedno americké obrněné vozidlo Bradley, dva ukrajinské sovětské tanky a jeden německý tank Leopard 2A6.

Ukrajinskou pěchotu spálil a evakuační ukrajinské týmy zahnal zpět ruský termobarický raketomet TOS-1A Solncepek.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře