Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Otázka - Odpověď V.V. Pjakina ze dne 01.11.2021

  • otazka-odpoved-v-v-pjakina-ze-dne-01-11-2021

...

1) Podle Bloombergu se USA, Indie, Japonsko a další spotřebitelé ropy znepokojili po Putinových slovech o růstu cen

2)Události na Ukrajině

3)Sčítání obyvatelstva v Rusku

 ----------------------------------------------------------------------

Dobrý den Valeriji Viktoroviči.

Dobrý den.

Zdravím naše vážené diváky, posluchače a kolegy ve studiu. Dnes je 01.11.2021. A začneme touto zprávou, kterou vás prosí okomentovat. Podle Bloombergu se USA, Indie, Japonsko a další spotřebitelé ropy znepokojili po Putinových slovech o růstu cen.

Ropy.

Ano, a další spotřebitelé ropy. Jak byste tu událost okomentoval?

A co bych měl komentovat? Nám neustále vnucovali, že kapitalizace jakéhosi Facebooku je vyšší než kapitalizace celého Gazpromu. "Jak jde o tyto věci, vy ničemu nerozumíte. Vyrábět reálné zboží a poskytovat služby, to je doba kamenná, o to nikdo nestojí!" A najednou tu máme energetickou krizi a ukazuje se, že jsou zapotřebí právě reálné zboží a služby a tamto je možné i oželet! A Facebook je najednou podružný, to vyřešíme potom, napřed je zapotřebí zachránit ekonomiku. Zadře-li se ekonomika, nebude-li se vyrábět elektřina, tak kdo bude moci používat Facebook? Kde si nabijete notebooky, telefony a to ostatní? Nač budou fungovat? Na nic.

Takže Putin pronesl jeden výrok a ceny vrostly. Putin pronesl jiný výrok a ceny klesly. Proč? Protože Rusko má zlatou akcii ke světovému energetickému zajištění! A na tom, jak se bude chovat Rusko, závisí situace v celém světě. Ještě pochopím, když se znepokojuje Indie, Japonsko a tak dále. Ale pojďme si vzpomenout na nedávnou minulost. USA, které v sedmdesátých letech 20. století, byly absolutně závislé na dodávkách energetických nosičů, plynu, ropy... Byly absolutně závislé, vyřešily ten problém přímo velkolepě.

Proč? Tak zaprvé, promluvíme-li si čestně, tak ten problém dokázaly vyřešit proto, že SSSR v odpověď na jejich státní default nezačal USA dobíjet a nezačal všude ustanovovat svůj pořádek. Udělal před nimi pukrle a řekl: "Pane, my tě zachráníme!" A přešel na obchodování energetickými zdroji v dolarech. Nezačalo se obchodovat v rublech, jak to všichni čekali, ale v dolarech. Jak skutečně probíhala ta studená válka, je nastíněno v práci, která byla publikována v sérii O světě křivých zrcadel jako první kniha. A to je pouhé nastínění té otázky. Ta věc byla jinak ještě daleko závažnější.

A potom jsme tu měli tu "břidlicovou revoluci". Nestačí, že už okolo poloviny devadesátých let 20. století USA prý plně vyřešily své energetické zajištění, nu, ropou byly úplně zavaleny, a už ani nevěděly kam s tím plynem, tak potom navíc ještě rozjely tu břidlicovou revoluci! Což zase vyvolalo hysterii u různých těch našich polithňupů a takzvaných expertů! "Teď tu máme břidlicovou revoluci, musíme něco dělat, Gazprom zaostává! Jestliže včas nezareagujeme na tu břidlicovou revoluci, tak prohrajeme." Nu tak ta břidlicová revoluce dále probíhala... Potom začala protiteroristická operace ruských ozbrojených sil v Sýrii. Bum, a celá ta "břidlicová" revoluce v USA najednou splaskla. Jakmile bylo teroristům zabráněno dodávat ropu a plyn na trh. Okamžitě splaskla! Plyn došel, ropa došla... A břidlicová těžba ropy a plynu začala pociťovat potíže.

Nu dobrá a potom nám tvrdili, že Spojené státy přece pořád dodávají plyn, že jsou v tom zcela soběstačné. Prý soběstačné. Tak co vás tak strašně znepokojilo? To je přece pro vás plus, vždyť to vy jste ti dodavatelé! Vy přece nejste spotřebitelé! Tak to se ten Bloomberg asi spletl, když nazval USA spotřebitelem? A když se podíváme na reálné dodávky do USA, a odkud dodávají USA plyn a ropu, tak se ukáže, že USA jsou jasným spotřebitelem! Protože vlastní ropu a plyn nedodávají žádné! Jsou to pouhé účetní operace. Jsou to jen machinace. Ve skutečnosti jak na dovozu ropy a plynu závisely, tak závisí i teď. Bez vnějšího zásobování budou USA na huntě. Proto je pro ně tak zásadně důležité, aby se Rusko stalo jejich absolutním, jednoduše absolutním surovinovým přívěškem. To právě odtud plyne celá ta jejich hysterie, že Rusko musí dodat to, Rusko musí dodat ono...

Tento týden došlo ke dvěma takovým událostem. Moldavsko, samo v absolutním energetickém marasmu, přijelo do Ruska uzavřít... Delegace odtamtud přijela do Ruska uzavřít smlouvu o dodávce plynu. A jak se k tomu postavili? Přijeli a řekli: "Hej vy, Rusáci, my u vás máme dloužek, ten nám smáznete a plyn nám dodáte za cenu, jakou si řekneme! A my vám ho stejně nakonec platit nebudeme!" Tak jim odpověděli: "Pánové, to jste se asi zbláznili, ne? Co to tu vykládáte?" "Jak to? Co si to ti Rusáci dovolují? Taková sprosťárna. My tam přijeli a řekli, že nás budou zásobovat! Tak nám to nařídil páníček, kterému my sloužíme! A páníček je s Ruskem nespokojený! Co si to ti Rusáci dovolují? My si postěžujeme páníčkovi!" A čím to skončilo? Uzavřeli kontrakt. Ano, v současných podmínkách je pro Moldavsko dost výhodný, ale Rusko tento kontrakt vůbec nemuselo uzavřít. Ano, potřebujeme dodávat plyn do Podněstří a jsou tam ještě některé jiné aspekty, ale z jakého důvodu bychom měli podporovat absolutně rusofobní postoj například Rumunska? Které si, kdo ví proč, usmyslelo, že si k sobě Moldavsko připojí? To Moldavsko má právo k sobě připojit Rumunsko, ale vůbec ne naopak. To se nesmí obracet.

A druhý aspekt. Polská energetická společnost se obrátila na Gazprom a řekla mu: "Koukejte nám snížit ceny!" "No to pardon, vždyť jen před několika měsíci jste vyhráli soud, že chcete být vázáni na spot! Máte to vůbec v hlavě v pořádku? Víte vůbec, co vlastně chcete?" "Á, tak vám se zase něco nelíbí? A páníčkovi to tedy vysvětlíte sami?" Takto s námi jednají! Stát, který přišel o suverenitu, a který ji teď pracně obnovuje, nemůže v plné míře hájit své zájmy, dokonce ani proti takovým... Ve vztazích s takovými podřadnými pohůnky, kteří vůbec nic neznamenají, kteří ve státním řízení neznamenají vůbec nic. Jsou to úplné nuly! Jako Moldavsko, nebo takový nýmand, jakým je Polsko.

Připomenu, že po těch děleních Polska na začátku 19. století už přišlo o jakýkoliv historický výhled vyprofilovat se v samostatný stát. Může se stát státním subjektem, ale jen v rámci jiného subjektu, takříkajíc imperiálního, kterým bude buď meziregionální konglomerát, jako všechna západní impéria... A jim je přece pod USA tak dobře. Teď začali mít problém s Evropskou unií. ...nebo to bude mnohoregionální blok, tedy Rusko, ale na samostatnost nemají výhledy vůbec žádné. Už si zvykli posluhovat páníčkovi a na Rusko nebrat vůbec žádné ohledy. Chovají se jednoduše jako hulváti.

A já se ptám, a co na to naše elita? Co ta? A zde se ukrývá i odpověď. Právě proto, že tu máme rossionskou elitu, která za každou cenu chce sloužit svému zaoceánskému páníčkovi a posluhuje mu bez ohledu na ruské zájmy, tu máme lockdown, to je klasický příklad. Vždyť všem musí být jasné, že nemají zájem o žádnou kolektivní imunitu, jejich cílem je zlomit společnost a provést násilnou vakcinaci. Nějak tu společnost zlomit. Popova a Muraško dělají všechno pro to, aby se tu rozpoutala epidemie. Dělají všechno přímo opačně, než by měli v případě, že by tu byla nějaká epidemie. Ale vždyť ten koronavirus nedosáhl dokonce ani epidemiologického prahu! Dokonce ani podle oficiálních, absolutně kriticky přemrštěných údajů, ale stejně ani tak nedosáhl epidemiologického prahu, o pandemii ani nemluvě. Všichni vakcinátoři lžou, jednoduše LŽOU! A ty jejich lži je možné zpětně odhalovat. No, jste-li rybkou s desetivteřinovou pamětí, tak ty vakcinátory dál poslouchejte! Jste-li ale člověk a žádný příslušník davu...

Připomenu, že dav je sešlost lidí, kteří žijí podle tradic a přebírají názory autorit, jehož historická paměť se omezuje jen na přítomný okamžik +/- dva týdny. Ale oni nejsou schopni dodržet ani ty dva týdny a lžou, neustále lžou. Mění všechno přímo za pochodu. A pro ně...

Co mám teď konkrétně na mysli? To je tvář fašismu, ve své čisté podobě. Všechno to, co vidíte za lockdownu, je tvář fašismu, kdy se odborníků vůbec na nic neptají. Fašismus dokáže využít každou ideologii, včetně zdravotní péče, a tak to udělali s využitím zdravotnictví, není snad jedno, čím obyvatelstvu zavřou hubu? Čím donutí všechny dělat to, co přikážou? Donutit lidi, aby nepravověrné považovali za pravověrné a hlavně aby byli před elitou absolutně pokorní. To je přece to, čeho chtějí dosáhnout. A tahle elita zrazuje zájmy státu. Proč si mohla ta moldavská delegace dovolit to hulvátství? Ukazovat nám prostředníček? A proč dosáhla takových výsledků? Protože dobře vidí, jak je naše elita prodejná! Absolutně prodejná! Že ta rossionská elita stejně jako ta moldavská touží ukázat se před svým zaoceánským páníčkem, že stejně jako oni chce Rusko zničit, snížit počet jeho obyvatel a všechna přírodní bohatství Ruska položit k nohám svého zaoceánského páníčka. O tom to je.

My máme v ruce zlatou akcii a je otázkou nejen politické vůle, ale také možnosti použít tuto zlatou akcii k obnově suverenity Ruska. USA nic nezmůžou, vůbec nic nezmůžou, zachce-li se nám obnovit svou suverenitu, protože oni jsou absolutně energeticky závislí a na zdrojích z Ruska jsou závislí přímo kolosálně. 

Další otázka souvisí s událostmi na Ukrajině. Vyjmenuji některé z nich. Je to již dříve probíraný únos důstojníka Společného centra pro kontrolu a koordinaci (SCKK) Andreje Kosjaka, mluvil jste o tom v minulých pořadech Otázka-Odpověď a jak vešlo ve známost, je tu odkaz na Euronews, tak Kyjev potvrdil použití Bayraktarů na Donbasu. A v odpověď na tuto otázku, turecký ministr zahraničí Cavusoglu prohlásil, že po prodeji tato bezpilotní letadla patří Ukrajině. A dále prohlášení hlavy DLR v přímém vysílání kanálu Rossija 24 o obsazení obce Staromarjevky ukrajinskými vojsky, kde žije 37 občanů Ruské federace. Valeriji Viktoroviči, to jsou červené linie, nebo co je to? Proč náš stát mlčí a nijak na to neodpovídá?

Proč mlčí? Právě jsme o tom mluvili. Celý minulý pořad jsme o tom mluvili, proč mlčí. Tak si to vezměte, nějací piráti vyhrožovali, že se zmocní nějaké lodi, a to dokonce cizí! Naši okamžitě poslali vrtulník a překazili pirátům obsazení té lodi. A proč jsou naše lodi tam, v oblasti ohrožované piráty? Aby nechali naše lodi na pokoji. A v tomto případě bandité, kriminálníci, zločinci, teroristi udělali z našich občanů své rukojmí. A co na to náš stát? Mlčí.

Proč? Vzpomeňme si, co jsem říkal v minulém pořadu. Jaké prohlášení udělal prezidentův tiskový mluvčí Peskov? Řekl, že ty klanově korporativní skupiny, které zastupuje, udělají všechno možné, aby Rusko žádným způsobem nemohlo hájit své státní zájmy. A co takhle z toho Ruska dělají? Medvěda na řetězu, kterému vytrhali zuby a drápy, a hotovo, může ještě někoho tak maximálně zavalit svou vahou. Vždyť přesně tohle se děje. Když nereagujeme na takové věci, tak Rusko začínají vnímat přesně takto.

Právě proto si ta moldavská delegace dovolila to své hulvátství, která přijela prosit o plyn. Přijeli prosit o plyn a přesto se chovali maximálně nevychovaně, jednoduše sprostě. Ale takové chování... Takové chování ve vztahu k Rusku je zaručeno těmi elitami, které k Putinovi postavili Peskova. Vůbec je třeba dávat pozor na to, co on říká. On málokdy, velice zřídkakdy šířeji upřesňuje to, co řekl Putin. Zato velice často mluví o cílech řízení té či oné korporativní skupiny, kterou zastupuje. A on zastupuje celou skupinu klanově-korporativních skupin. Mluví jejich ústy k tomu, co řekl Putin, jak se to bude realizovat, zda se to vůbec bude realizovat, zda mu pomohou nebo tomu naopak budou bránit... A jen si ho poslechněte, on neustále říká: "My Putinovi nedovolíme udělat to, my mu nedovolíme ono..." Jen si ho pořádně poslechněte, co on říká k podstatě věci.

Tady máte příklad, prý: "Rusko nemůže nic udělat, pokud Ukrajina vstoupí do NATO." Skutečně? A kam zmizely všechny zdroje Ruska? Stačí, když se Rusko jen pohne, a všem bude horko, úplně všem bude velice horko. A když Rusko povstane na nohy, tak kdo se neroztřese strachy? Ale Peskov se zaručuje, že nedovolí ruskému medvědovi, aby se pohnul! "My uděláme všechno pro to, aby ruské zdroje stejně jako dřív směřovaly na Západ, aby Rusko bylo možné ponižovat, okrádat a likvidovat ruské obyvatelstvo.

Jak to teď tak náruživě dělá Popova a Muraško, ti jsou teď v čele tohoto procesu, likvidace ruského obyvatelstva pod rouškou boje s koronavirem. Oni tento proces zakládají, to zdůrazňuji, zakládají. Dělají počáteční krok. Pro ně je velmi důležitý ten počáteční úspěšný krok. Pokud jim to selže tady, tak pohoří úplně. Oni to vědí, jenže tak moc nenávidí ruský národ... Lidé se ptají, co to bylo za lidi, jak je vůbec možné nazývat lidmi ty, co prováděli pokusy s lidmi ve fašistických koncentrácích. Vždyť se teď podívejte na Popovu s Muraškem, co ti dělají? Přece pokusy na lidech! Pokusy! Aby ty lidi psychicky zlomili, a udělali je plně ovladatelnými.

No dobrá. Dalo by se o tom mluvit dlouho, pojďme se podívat na ty červené linie. Já se teď dívám, zda vůbec někdo chápe, co to je ta červená linie a jak se s ní má pracovat. Dívám se na ty takzvané politology v televizi, na ty polithňupy, prý: "Červené linie tohle a červené linie tamto..." A co je to ta červená linie? Jak si na ni šáhnout? Jak funguje v politice? Porozumění tomu úplně chybí. A tak polithňupové začínají vyřvávat: "Dejte nám seznam těch červených linií, abychom věděli co a jak!" Jenže když je vyznačíte, tak vždy mohou s ohledem na nějaký ten konkrétní nepřijatelný krok pro vás sebrat mezinárodní koalici a zajistí natolik velký zdrojový potenciál, že když tu vaši červenou linii překročí, vy nezmůžete vůbec nic. Takže si sami pohoršíte, když to tak uděláte.

A proč? Protože si tak naběhnete. Bylo by to stejné, jako byste za Velké vlastenecké plánovali protiofenzívu, nebo prostě protiútok... Například operaci Bagration a kurýr ze štábu Rokossovského by s plnou dokumentací o provedení té operace pospíchal do štábu Třetí říše a předal jim to. To je přece hovadina, úplná hovadina! Ale polithňupové to asi vědí lépe...

Takže k těm červeným liniím. To první, co je velice důležité, ten, který vede červenou linii, ji nikdy nesmí konkretizovat. Červenou linii mezi tím, co ještě je přípustné a co už ne, která odděluje přípustné od nepřípustného, vždy pro sebe musí určovat ten, který vede v tomto duchu nějaké vztahy se svým partnerem. Máme tu dva subjekty, a každý z nich má své vlastní zájmy. Ale první subjekt musí v jednání zohledňovat určité zájmy druhého subjektu. Pokud to neudělá, tak tím přestoupí červenou linii. A určit, co je tou červenou linií musí on sám.

Uveďme si konkrétní příklad. Bayraktar. Takže Bayraktary byly nakoupeny od Turecka a použity v bojových akcích na Donbasu (ze strany Kyjeva). To, zda byly či nebyly skutečně použity je otázkou podružnou. Ten problém spočívá v tom, že je koupili od Turecka. A tak se ptám, Turecko vědělo, kam a jaké Bayraktary dodává? Teď tvrdí: "Nyní už jsou to čistě ukrajinské Bayraktary a my přece nemáme nic společného s tím, jak oni je použijí. To je přece jejich věc."

Skutečně? Podívejme se na tu situaci, za které byly ty Bayraktary nakoupeny. Turecko prodalo bojovou zbraň státu, který na úrovni oficiálních osob, třebaže nešlo o nejvyšší politické vedení ani na úrovni oficiálních dokumentů... Přestože jeden takový dokument už přijat byl na summitu Ukrajina - EU, kde bylo Rusko nazváno agresorem. Ale tak či tak je to stát, který prohlašuje, že vede válku s Ruskem. Tohle tam neustále vytrubují všechna jejich média. A Turecko, když prodávalo ty své Bayraktary, muselo zohlednit všechny, absolutně všechny...

Proč o těch Bayrakterech mluvím? Protože vlak ještě neujel, třeba se ještě něco změní. Zohlednit všechny, úplně všechny následky, které ten jejich prodej bude mít. Takže když prodávali Bayraktar Ukrajině, tak jednoznačně prodali zbraň státu, který vede válku s Ruskem. To znamená, že Turecko zcela cílevědomě provedlo agresivní krok proti Rusku. Turecko se tak stalo spojencem, dodávka zbraní znamená spojenecké vztahy, spojencem ve válce proti Rusku. Turecko tedy muselo zhodnotit veškerý ekonomický potenciál tohoto svého kroku a rozhodlo se pro něj zcela uvědoměle. Takže prodej zbraní státu, který bojuje proti Rusku, je pro Turecko principiální. Právě proto je prodalo, neboť dobře vědělo, že ta zbraň bude použita proti Rusku. Takové je veškeré informační pole státu, kterému ty zbraně prodalo.

Na Donbasu zabíjejí ruské občany. A ať už je to informační pole jakékoliv, tak fakticky tam zabíjejí ruské občany. Když v roce 2008 v Jižní Osetii zabili ruské občany, tak byla provedena operace donucení k míru. Tady zabili ruské občany, zmocnili se jich, mučí je a Rusko mlčí. A proč mlčí? Vzpomeňme si na Peskova. Proč je každý třetí litr palivového oleje v tancích ruský? To je to samé. Bez dodávek z Ruska by ukrajinská armáda nemohla zabíjet ruské občany. Ale ty dodávky přece zajišťuje rossionská elita, podpindosníci.

Takže Turecko postavilo tu otázku tak, že Rusko jako stát nemá existovat, že má být surovinovým přívěškem a že si tímto činí nárok na okupaci části ruského území a využívání tamních ruských přírodních zdrojů. Jak by měl reagovat normální stát? Normální stát by tomu měl učinit konec a rozseknout tuto situaci. Vyřešit tuto situaci tím pro Rusko nejlepším způsobem. Takže právě v tomto okamžiku nastoupila ta situace, kdy Turecko přestoupilo tu červenou linii. Ne ve chvíli použití těch Bayraktarů v bojových akcích, ale při samotném jejich prodeji došlo k překročení červené linie.

Opakuji, že Turecko si to všechno vyhodnotilo. No prosím. Až už to budeme řešit diplomatickou či jinou cestou, máme tu přece stát a stát musí chránit své občany. Takže na jakém základě se na našem ruském území prodávají shnilá turecká rajčata a shnilé turecké mandarinky a tak dále. Nu řekněte, proč bychom měli platit za shnilou a nekvalitní produkci státu, který s námi vede válku? Oni prodali zbraně nepříteli, který proti nám oficiálně vede válku. A Turci si tyto věci museli samozřejmě uvědomovat, když ty zbraně prodávali, když ty Bayraktary prodávali Ukrajině. A měli by si tedy uvědomovat, že tak přijdou o náš trh. Ale třeba ta jejich shnilá rajčata, mandarinky a tak dále velmi rádi uvítají na ukrajinském trhu? Toho tureckého spojence? Tak ať si je tam také prodávají. Potom teprve budeme řešit co a jak. Jednou jste ty Bayraktary prodali a ono se ukázalo, že vaše produkce je shnilá.

Rospotrebnadzor. A čím se u nás zabývá Rospotrebnadzor? Popova s entuziasmem provádí genocidu ruského národa, ale že by bránila ruské zájmy? To ne, to ani náhodou. To je jen jeden takový malý aspekt s ohledem na prodej těch Bayraktarů. Jen rajčaty z toho nevyváznete," jak říkal Putin. Jsou tu přece i další aspekty. Já chápu, že využít takového žolíka jako... ...jako je dodávka našich zbraní, našich S-400 do Turecka je předčasné, velmi předčasné. To je žolík pro krajní případ a bude využit, což dělá Erdogana poddajným.

A co se dá dělat? Turecko má přece velkolepé vztahy se všemi státy, skvěle mu funguje ekonomika, že pánové? Naše ministerstvo zahraničí a nemusí to být Lavrov, stačila by Zacharova, která by vyšla a řekla: "Je tu stát, ve kterém je občanská válka a podle Minských dohod je zakázáno použití jakýchkoliv dronů. A tady máte svědectví ukrajinského generálního štábu vypovídající o tom, že v oblasti konfliktu použity byly. Jde o bezpilotní letouny dodané Tureckem, což vyvolává otázku, zda Turecko nepracuje cílevědomě na tom, aby uvnitř státu, tedy přesněji uvnitř Evropy rozpoutalo požár velké války, když dodává Bayraktary, bezpilotní letouny do zón bojových konfliktů. Dodává je státu, který prohlašuje, že jediným protivníkem, nepřítelem pro něj je Rusko. To znamená, že Turecko je spojencem tohoto státu ve válce proti Rusku, takže je jen otázkou času, kdy Turecko přejde k otevřené fázi války proti Rusku.

Ale do Evropy přece plyn proudí i přes turecký plynovod. Ukrajinský plynovod je šrot, nedá se přes něj dodávat a navíc je ten stát ve válce. A jakmile dojde na otevřený boj, tak i tyto dodávky okamžitě skončí. A jestliže se Turecko přidá k tomuto konfliktu, tak ani přes jeho plynovod, přes Turecký proud už nic nebude možné evropským státům dodávat. Znamená to snad, že vy, evropské státy chcete zůstat bez plynu? Možná že když vidíte nespolehlivost vašeho partnera, Turecka, budete na to nějakým způsobem reagovat? Třeba se přece jen rozhodneme postavit tu větev Jižního proud do Bulharska? Třeba uděláme plynový uzel i tam? To si ale musíte vyřešit vy, v Evropě!"

Dovedete si představit, jaké problémy by to okamžitě vyvolalo ve všech směrech Turecku? A to okamžitě, ihned a to fakticky pro nic za nic. Oni své výhody z prodeje Bayraktarů už získali, Rusko tím popíchli, ale teď by to vyvolalo napětí fakticky se všemi státy. Obzvláště teď, kdy je tam energetická krize a my bychom tu věc posílili. A ještě bychom vyjádřili svůj velký podiv nad tím, že ten stát, který dodal Bayraktary do zóny konfliktu, aby rozpoutal velkou evropskou válku, je státem, který sám koupil zbraně od Ruska, S-400. A tady, i když má Erdogan sedm záchodů, by se podělal ještě na chodbě, aniž by tam stihl doběhnout. Úplně by stačil náznak, úplně maličký a Turecku by to vyvolalo obrovské problémy...

A to jsem zdaleka nepoukázal na všechno, zdaleka ne. Ale aby to někdo udělal a donutil konečně Turecko chovat se lidsky, aby neprovádělo Rusku špinavosti za každý jeho vstřícný krok... Vždyť Turci dělají přesně tohle. Jen si to vezměte. Koho v Sýrii podporují Turci? Teroristy! Stále je zásobují zbraněmi, stále je podporují palbou, neustále na území Sýrie posílají své vojenské jednotky.

Na to by Marie Vladimirovna také mohla poukázat a říci: "Uvědomujete si, že trpíte kvůli utečencům, platíte za ně Turecku a ono je cíleně produkuje tím, že vtrhlo na území cizího státu?" Turecku je možné zařídit velké problémy, a to okamžitě, jedním vystoupením Zacharové.. 

A samozřejmě kroky podniknutými Rospotrebnadzorem, to by se Turecko se zlou potázalo. A u nás zatím stále do Turecka posílají turisty. Vždyť tam zuří koronavirus, tj. žádní turisté z Ruska do Turecka! Vy jste na Ukrajinu prodali Bayraktary? A není třeba to neustále opakovat, jednou by to Marie Vladimirovna řekla a Rospotrebnadzor by kvůli koronaviru nikam nepustil naše turisty. V Hurghadě se otrávili turisté, tak už tam také nikoho na dovolenou nepouštějte. A turecká shnilá rajčata a mandarinky si prodávejte na ukrajinském trhu. Je přece tak veliký, že si mohl dovolit u vás nakoupit Bayraktary. Tak si všechno prodávejte tam. Ať má turecký byznys dobrý zisk a je vděčný Erdoganovi za ty jeho podlosti vůči Rusku.

A co se týká Ukrajiny, tak je vidět, že ji jednoduše provokují. Je to jako v bandě, kde si najdou nějakého provokatéra, který přistoupí k nějaké vytypované oběti, dá se s ní do řeči, a potom začne vykřikovat, že mu chudáčkovi ubližují. Tohle přesně dělá Ukrajina. Vytváří podmínky, za kterých by Rusko mělo zasáhnout za podmínek, které pro něj budou nevýhodné. A ty nevýhodné podmínky vytváří zase jen výlučně ta rossionská elita, jen ta elita svým nekonáním.

Pokud by naše elita byla prostátní, tak by ta otázka osvobození Staromarjevky a našich občanů byla už dávno vyřešená. Jednoduše by byla vyřešená, i teď se dá vyřešit. A pokud by navíc předtím ukrajinští kriminálníci zlikvidovali všechny, kteří si dovolili unést ruského občana, pracovníka SCKK Kosjaka, tak by se ani žádná Staromarjevka vůbec nekonala. Ani jeden zmetek by potom neriskoval vlastní kůži plníce rozkazy výše postavených zmetků. Tahle beztrestnost totiž rodí nikým neomezovanou svévoli. Oni čekají, kde bude ta hranice. A je načase ty hranice vymezovat!

A s ohledem na ty červené linie ještě jednou říkám, uvedl jsem příklad, že vždy ta strana, která chce provést špinavost nebo nějaký svůj krok, třeba i pro sebe výhodný, vždy musí přemýšlet: "Jaké to vyvolá odvetné reakce druhé strany, která má v tomto státě své zájmy, kterých se nesmím dotknout?!" Turci se měli s těmi svými Bayraktary okamžitě zamyslet a oni se zamysleli. Viděli tu rossionskou elitu, absolutně prodejnou, podpindosnickou, která je připravena provádět genocidu vlastního národa, a proto si to dovolili, ten prodej Bayraktarů. Neboť věděli, že ta prostitutka Popova nikdy nezakáže dovoz turecké zemědělské produkce, a také ministerstvo zahraničí, které chápe stav řízení, vidí ten lockdown a všechny ty věci okolo, že bude mlčet. Tak tohle se děje. Ale uvidíme, do večera daleko.

A navíc, čeho se snaží dosáhnout? Myslí si, že medvědovi už vytrhali zuby i drápy, že ho uvázali k řetězu. Nu tak to mi promiňte, ale ten medvěd jedním svým pohybem rozmáčkne jak Ukrajinu, tak i Turecko. A to by si měli uvědomovat. Neměli by se tedy všemožně snažit o to, aby se Rusko pohnulo právě tímto způsobem.

A ještě jedna otázka od Alexandra. Jak je známo, tak v Rusku začalo sčítání obyvatelstva, ale liberalistická média před lidmi zamlčují důležitost toho sčítání a co každému občanovi poskytne. Ve zprávách se o této události prakticky nemluví a lidé o tom sčítání nemají informace, nebo jen ty lživé, takže se ho mnozí ani nechtějí účastnit. A dále se o tom sčítání šíří lživé fámy. Já chápu důležitost této akce a prosím vás, abyste maximálně podrobně a srozumitelně vysvětlil jeho důležitost.

Řídit je možné jen reálně existující objekty. Když si sednete za volant auta, tak byste měli přesně znát jeho technický stav. Co se týká řízení státu, tak je nutné znát počet obyvatel a jejich sociální složení, z hlediska věku, profesí a mnoho dalšího. Je nutné to vědět, aby mohla být smysluplně a správně budována veškerá politika státu, a to jak výrobní, tak i sociální.

Pokud budeme výlučně používat odvozené údaje, tak bude záležet, jak budou ty údaje vypočítávány. Jedni je vypočítají tak, druzí jinak. Ve výsledku jim vyjde, že na 100 tisíc obyvatel je zapotřebí určitý počet nemocnic a někdo jiný spočítá, že o polovinu méně. Jak v devadesátkách prohlásil Koch: "My musíme plánovat rozpočet na základě toho, že máme 40 miliónů obyvatel." Namítli mu: "Vždyť je jich 140 miliónů!" "To nevadí, bude jich 40 miliónů, když to tak naplánujeme..." Takže aby takto nemohli manipulovat... Tenkrát v devadesátkách Koch zcela přímo ohlásil, že sto miliónů obyvatel má vymřít. Mluvila o tom tenkrát i Margareta Thatcherová a Čubajs, že tu má zůstat tak 15 - 20 miliónů, že to stačí. Chápete to? 140, tedy 150 miliónů lidí, ze kterých mělo zbýt jen 15 - 20 miliónů. Tak takoví to byli lidumilové.

A podpindosníci jsou takoví pořád, ten lockdown to ukazuje. A když provedete sčítání, tak se dozvíte konkrétní údaje, sociální strukturu společnosti, pohlavní i věkovou a tak dále. Dozvíte se takto, jaký přebytek pracovních sil u nás je pro realizaci jakých projektů. Teď nám tvrdí, že se bez gastarbeiterů neobejdeme. A je to opravdu tak? Třeba máme dost vlastních pracovních sil, jen je zapotřebí správně přestrukturovat celou tu výrobní oblast, kde jsou ti gastarbeitři tak žádaní? A to tak, aby byla využita naše vlastní pracovní síla, aby tu nebyla nezaměstnanost. Takže to sčítání lidu je velice důležitá věc, bez této přesné znalosti se stát nemůže rozvíjet. Vymírat? To ano, ale rozvíjet se nemůže. Protože všichni nepřátelé stejně budou používat své metodiky výpočtu obyvatelstva a jeho možností. A k ekonomické obrodě...

Nu, jen si to představte. Je zapotřebí postavit někde nějaké výrobní závody. A máme tu vůbec ty potřebné možnosti? Nebo je v plánu postavit závod, který má vyrobit tolik a tolik produkce. A bude pro tuto produkci dostatečné odbytiště? Nebo bude nutné ji orientovat ještě někam jinam? Tohle všechno je přece třeba vědět. Nelze řídit stát bez znalostí o tom, kolik má obyvatel a jakých a sčítání tyto informace poskytuje. Proto je třeba se určitě toho sčítání zúčastnit.

To byly všechny otázky.

A opět se vracíme k tomu, že mnohé věci jsou nám nepochopitelné ne proto, že náš rozum je slabý, ale proto, že jejich podstata nezapadá do okruhu známých nám pojmů. Pokud chápeme, jak fungují červené linie, tak je dokážeme využít a víme, jaké výhrady komu předložit a proč nefungují.

A když to nechápeme, tak to využije náš protivník, který řekne: "Povězte mi, jakou linii nesmím překročit. A choval se vůbec někdy Západ k Rusku čestně? Oni se přece nechovají čestně ani sami mezi sebou. Vždyť si vezměte třeba ten AUKUS, jak se zachovali k Francii. Kdy byl Západ čestný? "Napřed řekněte, kde máte bolavé místo, a my potom právě na toto bolavé místo zatlačíme tak, abyste nám to nemohli vrátit." Právě proto vykřikují: "Řekněte nám, kudy přesně vedou ty vaše červené linie!" Ne, ty červené linie musí odhadnout sám ten, kdo nás chce něčím poškodit, aby věděl a okamžitě chápal, že se mu to vymstí. Takto totiž deaktivujeme prakticky všechny protivníky, kteří nemohou zkoordinovat své kroky.

Jak by například mohlo Turecko zkoordinovat své kroky s blokem NATO s ohledem na prodej těch Bayraktarů? Nepovedlo by se to. Všichni totiž mají nějaké své zájmy. Turecko zalézá na území, které takříkajíc dojí USA. Je to jejich území. A Turecko tam zalezlo. Jak by to asi dopadlo, kdyby ten prodej koordinovalo s USA? A to je třeba využívat! Aby si to s Tureckem musely vyřídit USA a ne my.

Ale abyste věděli, jak jsou řízeny složité sociální supersystémy, je nutné ty znalosti mít. A takové znalosti jsou poskytovány jen v jednom zdroji, v pracích vnitřního prediktoru SSSR zveřejněných do června roku 2018 a v pracích publikovaných Fondem konceptuálních technologií o světě křivých zrcadel. Přičemž v té sérii O světě křivých zrcadel je právě ta teorie ke stávajícímu silnému manévru přestavby veškeré společnosti i s uvedením východiska. Čtěte, osvojujte si znalosti, stávejte se konceptuálně mocnými. Braňte zájmy své i své rodiny. Přeji vám štěstí.

Na shledanou do příštích setkání.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře