Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Alexander Tomský - laureát Krameriovy ceny 2018

Alexander Tomský (* 13. prosince 1947 Frýdlant) je český politolog a nakladatel, překladatel z angličtiny a češtiny.

Je po matce polského původu. Po studiích mezinárodních vztahů na London School of Economics a tomistické filosofie na The London Institute of Education pracoval jako politolog v ústavu Keston College, kde se specializoval na výzkum církve a státu, státního ateismu a náboženské opozice ve střední Evropě (1980–1986), profesor sovětologie a evropských politických dějin.

 

Šéfredaktor exilového nakladatelství Rozmluvy a konzervativního časopisu Rozmluvy (1981–1990). V letech 1986–90 nakladatel a ředitel ACN (mezinárodní charitativní organizace). Po návratu do Prahy soukromý nakladatel Rozmluvy 1990-94.

Následně ředitel nakladatelství Academia, nakladatelství Národního divadla a Leda/Rozmluvy. Přednášel na New York University v Praze. Přeložil, vybral a sestavil výbory epigramů a paradoxů zejména G. K. Chestertona a Oscara Wilda. Publikuje převážně v Lidových novinách, E15 a časopisech Konzervativní listy a slovenský Týždeň, kde má pravidelný konzervativní sloupek.

Byl členem Strany svobodných občanů. Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2017 byl lídrem kandidátky strany Realisté v Pardubickém kraji, ale neuspěl.

zdroj: wikipedia

  • alexander-tomsky-laureat-krameriovy-ceny-2018

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře