Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (13.04.2022)

Božena Weitingerová sdílela odkaz.
 
Středa, 13.4.2022:

1; Mariupol může být osvobozen během několika hodin, říká britský analytik. Clarke vysvětlil, že ukrajinské síly v Mariupolu byly vtlačeny do dvou kapes a zatlačeny zpět k moři.

2; Dělostřelectvo, obrněné transportéry a vrtulníky: Spojené státy přidělí Ukrajině nový balíček vojenské pomoci. Po telefonickém rozhovoru s Vladimirem Zelenským to řekl americký prezident Joe Biden.

3; Rusko zařadilo na černou listinu 398 amerických kongresmanů. "Vzhledem k probíhajícím sankcím USA se v blízké budoucnosti plánují další oznámení o ruských protiopatřeních."

4; Zelenskij hovořil s Bidenem o dodatečných dodávkách zbraní do Kyjeva a sankcích proti Rusku. Strany podle něj jednaly o poskytnutí pomoci Ukrajině a nových sankcích vůči Rusku.

5; Finsko posuzuje rizika vstupu do NATO. Finský prezident Sauli Niinistö k situaci uvedl, že závažná rozhodnutí tohoto druhu vyžadují důkladnou analýzu.

6; Ministerstvo obrany pohrozilo Ukrajině údery na rozhodovací centra. Ministerstvo obrany varovalo ukrajinské úřady před možnými důsledky.

7; Přístav v Mariupolu je zcela osvobozen od militantů z pluku "Azov". Uvedl to oficiální zástupce Ministerstva obrany Ruské federace generálmajor Igor Konašenkov.

  • svet-kolem-nas-13-04-2022

8; Žalobce Mezinárodního trestního soudu: Ukrajina je místo činu. Uvádí to sdělení soudu na Twitteru.

9; Armáda DLR zlikvidovala 54 nacistů a zabavila nepřátelskou techniku: zpráva z fronty. Je k dispozici text prohlášení oficiálního představitele Lidových milicí DLR plukovníka Eduarda Basurina.

10; Mnoho vyšších důstojníků uprchlo z Ukrajiny, přiznal Arestovič. „Na ukrajinských silových ministerstvech se celé hodiny scházely, že je čas utéct,“ říká Arestovič.

11; Rakouský kancléř po setkání s Putinem řekl, že Vídeň, Berlín a Budapešť jsou proti embargu na dodávky ruského plynu.Evropská komise a Rada EU už podle kancléře o dodávkách ropy jednají, plyn je ale „samostatná záležitost“.

12; Německý parlament schválil dodávku těžkých zbraní Ukrajině. Oznámil to poslanec Bundestagu.

13; Zelenskij vyzval svět, aby dal Ukrajině spoustu mocných zbraní a zveřejnil jejich seznam. Zelenskij nahrál videovzkaz v angličtině, ve kterém vyzval svět, aby dal Ukrajině zbraně.

14; Odveta: Obrněný transportér zasáhl palebné postavení, odkud nacisté „Azov“ zabili starší ženu. Boje v Mariupolu pokračují, jednotky DLR a Ruska dorážejí nepřítele v husté městské a průmyslové zástavbě.

15; Boje v LLR: Čečenské speciální jednotky likvidují síly zahraničních žoldáků. Čečenské speciální jednotky zahájily rozsáhlé práce na likvidaci skupin žoldáků v Luganské lidové republice.

16; Velké síly ruské armády byly pozorovány u hranic s Ukrajinou na západě Ruska. Satelitní společnost Maxar Technologies zveřejnila nové snímky velkého nahromadění obrněných vozidel.

17; Byly zveřejněny záběry z nočního úderu: Ruská armáda likviduje objekty Ozbrojených sil Ukrajiny. Speciální operace pro demilitarizaci na Ukrajině pokračuje.

18; Kreml reagoval na Zelenského nabídku na výměnu Medvedčuka. Zelenského slova komentoval Dmitrij Peskov. Medvedčuk není ruský občan...

19; Ministerstvo zahraničí: Konvoje se zahraničními zbraněmi na Ukrajině jsou legitimním cílem ruské armády. Uvedl to zástupce vedoucího oddělení Sergej Rjabkov.

20; Na Krymu byli dopadeni občané, kteří vyzývali k terorismu a vraždě poslanců. Oběma podezřelým hrozí až sedm let vězení.

21; Aktuální otázky osvobozených území se řeší: Výbor obrany státu v akci. Šéf DLR Denis Pušilin hovořil o problémech, které byly projednávány na pravidelném zasedání Výboru pro obranu státu.

22; Během přestřelky na hranicích ruští pohraničníci zlikvidovali palebnou pozici Ukrajinců. Podrobnosti oznámil guvernér Roman Starovojt.

23; Kyjevští vetřelci se snaží zničit Jasinovatou a Doněck masivními raketovými údery.

Po celý den zůstává Jasinovataja pod masivní palbou. Počet obětí a zraněných roste.

24; Boje a výbuch v Charkově, valí se hustý černý kouř. Pravděpodobně byl zasažen objekt s palivy a mazivy. Opevněná pozice Ozbrojených sil Ukrajiny v Severní Saltovce a další objekty jsou pod palbou.

25; Medveděv označil Zelenského za „zrůdičku“. Medveděv také doporučil ukrajinským úřadům, aby „na noc zamykaly dveře“.

26; Šok na Ukrajině: Světový mediální gigant BBC připustil spáchání zločinu ze strany ozbrojených sil Ukrajiny v podobě masakru v Kramatorsku. Už i Londýn odmítá krýt Kyjev.

27; Záběry z BTR-80 ukrajinské armády: zlikvidovány i s posádkami a zabaveny. Brzy tato vozidla, která zůstala prakticky nedotčená, půjdou do bitvy proti ozbrojeným silám Ukrajiny.

28; Putin učinil prohlášení o nových příležitostech pro energetické zdroje. Hlava státu poznamenala, že „se Rusku otevírají alternativní příležitosti a nové možnosti“.

29; Macron nazval Ukrajince a Rusy bratry. Francouzský prezident odmítl označit ruské počínání na Ukrajině za „genocidu“.

30; „Nefilmujte mě, přijdete o telefon“: Drzý nacistický odstřelovač chycený v Mariupolu. "V posledních dnech bylo nalezeno mnoho "civilů" u východů z průmyslové zóny, kde se usadili ozbrojenci a zbytky ozbrojených sil Ukrajiny."

31; Mají zemřít další Ukrajinci: Čekají nás nové ukrajinské provokace, jako byla Buča. Je docela možné, že „chemický Hollywood“ již má natočené šokující záběry budoucích „otrav“ na Ukrajině.

32; "Musíme se modlit!" – Ukrajinská step pomůže v nové ofenzivě ruské armády, prohlásil exředitel CIA. Rusko má mnoho asistentů: generála Mráze, matku Step. Mnoho Ukrajinců zde zahyne.

33; Silná rána pro Jasinovatou: jsou oběti, rozsáhlé škody. Byli poraženi z pozic v Avdějevce, která je první v řadě na demilitarizaci a denacifikaci.

34; Záběry ze startu údajně docházejících lodních raket na vojenské objekty na Ukrajině. O tom, že ruské zásoby raket došly, Ukrajince přesvědčuje ukrajinský a západní tisk už více než týden.

35; Demilitarizace Ukrajiny se nezastaví ani na den: Co bylo přes noc zničeno. Ukrajina je postupně ochuzována o sklady zbraní, paliva a maziv, vrtulníky a letadla, letiště.

36; „Právě nás hodili přes palubu“: Kyjev opět poslal svou armádu na jistou smrt. Tak to bylo u Izvarina, u Ilovajska a v Děbalcevu.

37; „Krokodýl“, „Noční lovec“ a „Aligátor“ ničí palebná postavení protivzdušné obrany a obrněných vozidel Ozbrojených sil Ukrajiny. Proces demilitarizace Ukrajiny se ani na den nezastaví.

38; "Na ruského vojáka se špína nikdy neulpí!" „Tarzan“ se obrátil na ruskou armádu. "Ruský voják se nikdy neposkvrní takovou špínou." To jsou vaše metody, vaše nacistické, fašistické metody.“

39; Na jihu Ukrajiny se možná bude konat referendum, jako tomu bylo na Krymu. Stálý představitel Krymu Georgij Muradov připustil uspořádání referenda v jižních oblastech Ukrajiny.

40; Ruská armáda odminuje pole v Charkovské oblasti a pomáhá zemědělcům začít se setbou. Mnoho zemědělců se bojí pracovat bez předběžné pomoci ruské armády.

41; „Nejhorší chudoba za 30 let“: Britové si vybírají mezi jídlem a teplem. V Británii stále přetrvává chladné jarní počasí.

42; Ruská armáda našla drony vybavené pro použití chemických zbraní. Zařízení by mohla být použita k rozprašování jedovatých látek.

43; Hrozba chemického terorismu ze strany kyjevského režimu je reálná, hlásí ruské ministerstvo zahraničí. Vysoká pravděpodobnost takového scénáře je podmíněna mnoha chemickými provokacemi.

44; Ministerstvo zahraničí připustilo, že na Ukrajinu bude přivezen jaderný materiál. Jaderný materiál lze na Ukrajinu přivézt z třetích zemí.

45; Měly by být lvovské země „vydány“ Polsku? Historie prokázala, že nacionalistická Ukrajina nebude dodržovat žádné dohody.

46; Proč Turecko hraje na všechny strany konfliktu najednou. Hrajeme v tom společně s Erdoganem, neděláme si o něm a jeho ambicích v postsovětském prostoru žádné iluze.

47; "Popel z Volyně neklepe na tvé srdce?" Jak Poláci reagovaly na video s „vraždou Rusa“ ukrajinské ženy. "Vystavil jsem na svůj polský Twitter video s lvovským idiotem z Islámského státu, který zobrazuje vraždu našeho vojáka."

48; Válka vstoupila do fáze rutiny: případ ze zákulisí krvavé scény. Většina si v rámci obnovené normality zvykla na jednoduché bojové operace.

49; Dubovoj: Proč jsou bravurní novinářské zprávy o „brzkém dobytí Mariupolu“ škodlivé. Nikdo nedokáže říci, kdy bude takový objekt jako Azovstal kompletně vyčištěn.

50; Macronova rivalka v prezidentských volbách hovořila o sankcích proti Rusku. Marine Le Pen postoupila do druhého kola francouzských prezidentských voleb. Prohlásila, že nebude vystupovat proti sankcím vůči Rusku, ale není pro embargo na plyn.

51; Německo chce potrestat Indii za to, že se nepřipojila k sankcím proti Rusku. Německo může stáhnout pozvání Indie na summit G7, píše Bloomberg.

52; Zabavené ruské lodě Ukrajina znárodní. Majitelé se pokusili stáhnout lodě z Ukrajiny změnou vlajky domovské země.

53; V Japonsku si stěžovali na neúčinnost sankcí proti Rusku. Odpojení Ruska od SWIFT nemohlo ohrozit jeho národní hospodářství.

54; Téměř 2000 mariňáků ukrajinských ozbrojených sil se za týden vzdalo v Mariupolu. Mnoho z nich je zraněných a vyhublých.

55; Zelenskij navrhuje výměnu zadrženého Medvedčuka. Zelenskij nabídl výměnu zadrženého vůdce Opoziční platformy pro život Viktora Medvedčuka za Ukrajince, kteří jsou „v ruském zajetí“. Rusko reagovalo odmítavě, protože Medvedčuk není ruským občanem a není jasné, jestli si výměnu vůbec přeje.

56; Kadyrov komentoval bezprecedentní kapitulaci ukrajinské námořní pěchoty. Více než tisíc mariňáků ukrajinských ozbrojených sil se dnes vzdalo v Mariupolu.

57; Biden zaměnil Čínu a Ukrajinu, když mluvil o potravinové krizi. Biden jmenoval Čínu mezi největšími producenty pšenice.

58; Kadyrov zveřejnil záběry z likvidace militantů z pluku Azov čečenskými speciálními jednotkami. Sami bandité se stali rukojmími vlastního opevnění.

59; Ukrajinský milionář žalován za vyhrožování nožem kvůli pěti eurům. Podotýká se, že ukrajinský finančník krátce před vypuknutím bojů uprchl se svou ženou a dvěma dětmi v mercedesu do Vídně.

60; Tisíc mariňáků ukrajinských ozbrojených sil se vzdalo v Mariupolu. Stalo se tak odpoledne, ale až nyní je povoleno tyto informace šířit.

61; Záběry z výslechu zajatého politického důstojníka 36. brigády námořní pěchoty ozbrojených sil Ukrajiny.Ukrajinská armáda blokovaná v závodě Azovmaš od 10. do 11. dubna se znovu pokusila prorazit, ale byla poražena.

62; Raketové útoky na cíle v Mirgorodu. Informují o tom místní úřady regionu Poltava.

63; USA hodlají přesouvat dělostřelectvo na Ukrajinu. USA hodlají urychlit dodávky zbraní a usnadní dodávky od ostatních spojenců.

64; Na hranici Kirgizie a Tádžikistánu se střílí. Na místo konfliktu se stahují vojáci.

Uvedlo to tiskové středisko kirgizské pohraniční služby.

65; SBU zajala Medvedčuka. Zelenskij slíbil, že podrobnosti sdělí později.

66; Ruská armáda ničí pozice Ozbrojených sil Ukrajiny. Ničení pozic Ozbrojených sil Ukrajiny zaznamenal na video dron, který korigoval palbu.

67; Steinmeier potvrzuje, že ho Zelenskyj nechce vidět. Steinmeier potvrdil, že ukrajinská strana označila jeho případnou návštěvu Kyjeva za nežádoucí.

68; Ruská armáda zlikvidovala na Donbasu 120 vojáků a techniku ​​Ozbrojených sil Ukrajiny. Kromě toho operačně-taktické letectvo ruských leteckých sil zasáhlo 38 vojenských objektů Ukrajiny.

69; Zjuganov obvinil Borrella ze spolupráce EU s banderovci a poznamenal, že v současnosti Západ a Ukrajina přestaly mluvit o diplomatickém urovnání.

70; Prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskij oznámil zatčení vůdce „Opoziční platformy pro život“ Viktora Medvedčuka a zveřejnil na svém telegramovém kanálu fotografii muže, který vypadal jako on.

71; SBU potvrdila Medvedčukovo „bleskové“ zadržení. Viktor Medvedčuk, šéf politické rady strany „Opoziční platforma – Pro život“, byl zadržen během „bleskové a nebezpečné“ operace.

72; Čína předpověděla zlom v globálním měnovém systému kvůli „plynovému rublu“. Uvedl to výzkumník z Čínské akademie sociálních věd Xu Polin.

73; Ministerstvo dopravy: Více než 150 000 vagonů stojí v Ruské federaci kvůli sankcím. Ministerstvo dopravy Ruské federace odhaduje, že počet prázdných vagonů, které jsou nečinné, je více než 150 000 kvůli změně směru nákladní dopravy v důsledku k sankcím proti Rusku.

74; WSJ: Za rostoucí inflaci v USA by měli být obviňováni demokraté, nikoli Rusko. Politika americké administrativy vedená demokratem Joe Bidenem vedla k rekordnímu zrychlení inflace v USA, a nikoli jednání ruských úřadů.

75; Indie suspendovala 90 pilotů Boeingu 737 Max. Indické generální ředitelství civilního letectví pozastavilo 90 pilotům Spicejetu provozování letadel Boeing 737 Max.

76; Obchodní obrat mezi Ruskem a Čínou za leden až březen vzrostl o 28,7 %. Obchod mezi Ruskem a Čínou za leden až březen meziročně vzrostl o 28,7 % a dosáhl 38,17 miliardy dolarů, oznámila to ve středu Generální celní správa Čínské lidové republiky.

77; Ruské velvyslanectví ve Spojených státech reagovalo na prohlášení ministerstva zahraničí o použití chemických zbraní Ruskem.

78; Británie může zakázat dovoz francouzských buldočků a mopslíků do země. Spojené království zváží zákaz dovozu buldočků a mopslíků do země po stížnostech organizace na ochranu zvířat Blue Cross na zneužívání chovu těchto plemen psů. Informoval o tom 12. dubna list The Sun.

79; Matky dětí zaměněných v porodnici získaly odškodnění od ministerstva financí. Čeljabinský krajský soud nařídil ruskému ministerstvu financí zaplatit 8 milionů rublů jako odškodné po incidentu se záměnou dětí v porodnici v roce 1982.

80; Americké ministerstvo obrany: „významný počet“ kamikadze dronů dodaných na Ukrajinu. Spojené státy dodaly „významný počet“ vyčkávacích se projektilů Switchblade na Ukrajinu, uvedl mluvčí Pentagonu.

81; Ruský premiér Mišustin oznámil prodloužení platnosti řidičského průkazu na tři roky.

82; Počet případů COVID-19 ve světě přesáhl 500 milionů. Počet zjištěných případů COVID-19 ve světě přesáhl 500 milionů, oznámila 13. dubna Univerzita Johnse Hopkinse.

83; Hongkongský finančník označil americké sankce vůči Rusku za šílené a hloupé. Spojené státy provádějí "šílenou a hloupou" politiku sankcí proti Rusku v době speciální operace na ochranu Donbasu, řekl finančník a vládní poradce z Hongkongu Joseph Yam.

84; Asi tisíc ukrajinských mariňáků se vzdalo v Mariupolu Asi tisíc ukrajinských mariňáků se vzdalo v Mariupolu, řekl reportér VGTRK Alexandr Sladkov. Podle jiných zdrojů se v Mariupolu vzdaly dva prapory ozbrojených sil Ukrajiny, řekl ruský válečný zpravodaj Semjon Pegov.

85; Počet obětí bouře „Megi“ na Filipínách vzrostl na 58 .

86; Potravinové banky ve Spojeném království varují před krizí domácností. Více než 500 potravinových bank ve Spojeném království varovalo, že domácnosti v zemi jsou blízko „bodu zlomu“ kvůli rostoucím cenám elektřiny a potravin.

87; Vitol Group ukončí obchodování s ropou z Ruska do konce roku 2022. Největší nezávislý obchodník s ropou Vitol Group hodlá do konce roku ukončit obchodování s ropou a ropnými produkty z Ruska, pokud nebude nařízeno jinak. Informuje o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zástupce společnosti.

88; Zelenskij nabídl Rusku výměnu zadrženého ukrajinského politika Medvedčuka za ukrajinské válečné zajatce. Prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskij navrhl výměnu šéfa politické rady strany Opoziční platforma - Pro život Viktora Medvedčuka za ukrajinské válečné zajatce.

89; Bloomberg: Ekonomický růst Finska se kvůli sankcím uvaleným na Ruskou federaci zpomalí na polovinu. Informovala o tom ve středu agentura Bloomberg s odvoláním na data výzkumné organizace Labor Institute for Economic Research LABORE.

90; Biden: Americká inflace je ze 70 % způsobena Ruskem. A vůbec: Čína je Ukrajina... Americký prezident Joe Biden v úterý prohlásil, že nárůst inflace v USA v březnu vyvolala ze 70 % ruská vojenská speciální operace na Ukrajině.

91; „Ne děsivé, ale zábavné“: bojovníci moskevského OMON zesměšnili video „krvavé dámy“. Moskevský OMON vyzval ukrajinské vojáky, aby se přestali schovávat za ženské.

92; Aplikace Sberbank Online již není na Google Play dostupná. Dříve nainstalovaná aplikace Sberbank Online pro Android nadále funguje, uvedl tiskový servis banky. Aplikace již ale není k dispozici ke stažení a aktualizacím v Obchodě Google Play kvůli sankcím.

93; Zhruba 1000 mariňáků 36. brigády z Mariupolu – největší nevojenská porážka Kyjeva. Kapitulace „tisícovky“ v Mariupolu, to není jen největší kapitulace Ozbrojených sil Ukrajiny od počátku Speciální operace. Ani v letech 2014–2015 během Ilovajského, Južného/Izvarinského a Debalcevského kotle k žádným takovým hromadným kapitulacím nedošlo.

94; V Mariupolu byl zajat britský žoldák, který bojoval jako součást námořní brigády ukrajinských ozbrojených sil.

95; První zjednodušené Lady se objeví v červnu. Podle očekávání prvními modely, které AvtoVAZ začne vyrábět podle aktualizovaných technických předpisů, budou Granta a Niva Legend.

96; V Rusku oznámila předpověď roční míry inflace. Inflace v Ruské federaci do konce roku 2022 může být v rozmezí od 17 % do 20 %, domnívá se šéf Účetní komory Ruské federace Alexej Kudrin.

97; Scholz řekl, že ho rozzlobilo Zelenského odmítnutí přijmout Steinmeiera. Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj už pozval německého kancléře Olafa Scholze, ale ten s cestou ještě nesouhlasil. Kancléř to oznámil 13. dubna ve vysílání rbb24.

98; Dmitrij Peskov k návrhu Zelenského na "výměnu Medvedčuka". Kreml uvedl, že Medvedčuk není občanem Ruské federace ani účastníkem speciální operace.

99; Vojenským cílem ozbrojených sil RF bude jakýkoli transport USA a NATO se zbraněmi na Ukrajině.

100; Spojené státy zatím neposkytly informace o funkcích a práci svých biologických laboratoří na území Ukrajiny.

101; Slovensko je připraveno převést MiG-29 na Ukrajinu, píší média. Informace pochází od reportéra Foreign Policy Jacka Detsche.

102; Marine Le Penová oznámila vystoupení Francie z NATO, pokud vyhraje volby. Kandidátka na národní shromáždění Marine Le Penová řekla, že pokud vyhraje prezidentské volby, stáhne Francii z jednotného vojenského velení NATO.

103; Švédsko se rozhodlo vstoupit do NATO. Švédská premiérka Magdalena Andersson hodlá za svou zemi požádat o vstup do Aliance letos v červnu, uvádí Svenska Dagbladet.

104; Vyšetřovací výbor Ruské federace zahájil trestní řízení proti Borisi Filatovovi za výzvu k zabíjení Rusů. Facebook takový příspěvek nezablokoval.

105; Migrace a organizovaný zločin. O nových uprchlících v Evropě.

106; Marija Zacharova slíbila Polsku účinnou reakci na zabavení diplomatického majetku a zdůraznila, že tyto akce Varšavy jsou flagrantním porušením mezinárodního práva.

107; Německo pokračovalo v experimentech nacistických vědců na Ukrajině. Činnosti amerických bilogických laboratoří na Ukrajině se účastnil i ústav, který jako první objevicl koronavirus SARS.

108; Ministerstvo financí USA hodlá zvýšit izolaci Ruska. Hovoříme o omezeních uvalených na Moskvu ve finanční a strategické oblasti.

109; Koncertní foto v Kyjevě. Jak populární ruští rappeři cestovali na Ukrajinu a „neviděli“ tam nacismus.

110; Medvedčukova manželka Oksana Marčenko požádala Erdogana o pomoc při propuštění jejího manžela. Manželka Viktora Medvedčuka se kromě toho obrátila na Zelenského se žádostí o okamžité propuštění jejího manžela

111; Rada federace schválila návrh zákona o zrcadlové reakci na diskriminaci ruských médií. Sněmovna dokument neprodleně posoudí, jakmile přijde z Dumy. Je velká šance, že návrh projde Radou federace, řekla předsedkyně Rady federace Valentina Matvijenko.

112; EU vyčlení dalších 500 milionů eur na vojenskou pomoc Ukrajině. Celková částka vojenské pomoci EU Kyjevu tak bude činit 1,5 miliardy eur, uvedla Rada EU v prohlášení.

113; Google nazval důvody odstranění mobilní aplikace Sberbank. Americká společnost prohlásila, že plně dodržuje zákony o sankčních omezeních uvalených na Rusko a neporušuje pravidla trhu.

114; Švýcarsko zakázalo dovoz ruského uhlí a vodky. Švýcarsko zavedlo pátý balíček sankcí proti Rusku. Součástí opatření je mimo jiné zákaz dovozu zboží, které „slouží Rusku jako důležité zdroje příjmů“. Tedy uhlí, dřevo, vodka a mořské plody.

115; Jak Brusel porazil Borrella. O touze šéfa evropské diplomacie ukončit konflikt na Ukrajině vojenskými prostředky.

116; Palte na velitelství! Rozhodovací centra na Ukrajině budou napadena za pokusy o úder na území Ruské federace. Pokud z ukrajinské strany budou pokračovat pokusy o diverzi na území Ruska, ruské ozbrojené síly zaútočí na centra, kde se tato rozhodnutí schvalují, a to i v Kyjevě.

117; Ukrajinští nacisté zablokovali 450 civilistů v Nikolo-Vasiljevském klášteře. Je téměř nemožné dopravit do kláštera životně důležité léky, jídlo a základní potřeby, stejně jako evakuovat lidi.

118; Marine Le Pen potvrzuje, že Krym stále považuje za ruský. Poznamenala, že na Krymu se konalo referendum, které ukázalo, že se obyvatelé poloostrova rozhodli znovu sjednotit s Ruskem.

119; Polská pomsta, hrozná a krátkozraká. O příčinách a důsledcích zabavení ruského diplomatického majetku ve Varšavě.

120; LLR zakázala na svém území činnost monitorovací mise OBSE.

Zdroj: rusvesna.su, rusnext.ru

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře