Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Uctění památky i protesty. Noční vlci dorazili na Olšany, byl s nimi i Foldyna

Uctění památky i protesty. Noční vlci dorazili na Olšany, byl s nimi i Foldyna
Motorkáři z ruského klubu Noční vlci dorazili v pondělí do Prahy a na Olšanských hřbitovech uctili památku padlých sovětských vojáků. Spolu s nimi se akce zúčastnil i místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna. U hřbitova se střetli se svými odpůrci. Dva muži skončili v policejních autech.

  • ucteni-pamatky-i-protesty-nocni-vlci-dorazili-na-olsany-byl-s-nimi-i-foldyna
  • Noční vlci

 

 
Noční vlci v pondělí dorazili na Olšanské hřbitovy, aby spolu se svými stoupenci uctili památku sovětských vojáků, kteří padli při osvobozování Československa. Klub je spojován s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který jejich akce často navštěvuje. Lídr klubu Alexandr Zaldostanov (rovněž známý jako Chirurg) se dostal na sankční listinu EU a USA za podporu připojení Krymu k Rusku. Proto na motorkáře čekala i řada odpůrců.
 
Demonstranti drželi v rukou vlajky EU, USA, ČR i Ukrajiny. Nesli rovněž transparenty, na kterých je ruský prezident Vladimir Putin vyobrazen jako Hitler. Původně aktivisté ze sdružení Pulse of Europe plánovali organizovat i „eurokolonu", ale od té později upustili, aby neblokovali dopravu.

Mezi stoupenci Nočních vlků a jejich odpůrci se pak strhla emotivní hádka. Slovní přestřelky se zúčastnil i místopředseda ČSSD Foldyna. „Nepřijeli sem dělat politickou provokaci, ale uctít památku," hájil poslanec Noční vlky. ČSSD se podle Lidových novin od Foldynovy účasti distancovala a předseda strany Jan Hamáček Lidovkám napsal, že se „jedná o soukromou iniciativu Jaroslava Foldyny".

Na místě bylo kolem 150 stoupenců a odpůrců Nočních vlků. Policie během akce nemusela zasahovat, nicméně jak uvádějí Lidovky, dva muži nakonec skončili v policejních vozidlech.

Motorkáři z klubu Noční vlci svou jízdu zahájili 22. dubna v Moskvě a 9. května, kdy Rusko tradičně slaví Den vítězství, dorazí do Berlína.

zdroj:https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201805077300851-nocni-vlci-olsany/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 srikris1@seznam.cz 2018-05-09 21:14
Foldyna za svou odvahu a pravdivost bude označen za nežádoucí živel a budou velké snahy ho odstranit a politicky i společensky ponížit.Držím palce, jako všichni soudného uvažování.
Citovat
#1 Jánošík 2018-05-08 07:45
Prvé video je učebnicový príklad ako pracuje agent provokatér v teréne.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře