Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Strukturovaně o našich prezidentských kandidátech

Zajímavé srovnání dvou kandidátů na prezidenta ČR.

  • strukturovane-o-nasich-prezidentskych-kandidatech
  • Strukturovaně o našich prezidentských kandidátech

 

Migrace a kvóty

Jiří Drahoš

Je PRO přijetí migrantů podle kvót (zatím 2600 migrantů). Je proti přijímání ekonomických migrantů. Je PRO přijímání všech migrantů kteří jsou v nouzi, bez ohledu na kulturu nebo náboženství. Je PRO řešení na kterém se dohodne Evropa, tedy pravděpodobně je i pro přijetí Dublinské dohody, která zbavuje státy rozhodování o tom koho chtějí přijmout.

Miloš Zeman

Je PROTI jakýmkoli kvótám o rozdělování migrantů. Je PROTI přijímání ekonomických migrantů. Je PROTI přijímání migrantů muslimské víry nebo jiné nekompatibilní kultury. Je PROTI tomu aby Evropa rozhodovala o tom koho máme přijmout, tedy i proti Dublinské dohodě. Je PRO aby si každý stát mohl sám rozhodnout koho přijme a koho ne.

EURO

Jiří Drahoš

Je PRO bezpodmínečné přijetí eura.

Miloš Zeman

Je PRO přijetí eura za podmínky že nebudeme vyživovat žádnou zadluženou zemi, zejména Řecko.

Miroslav Kalousek, gauner České politiky, Bakala (největší tunelář ČR viz OKD) a jeho média

Jiří Drahoš

„Nejlépe se mi jednalo s Miroslavem Kalouskem“. Jiří Drahoš za politika který drží slovo a jednalo se mu s ním nejlépe považuje Miroslava Kalouska. Bakalova média jsou Jiřímu Drahošovi velmi nakloněna.

Miloš Zeman

Odvěký odpůrce Miroslava Kalouska a také Bakaly a jeho novinářského impéria.

Stranická podpora

Jiří Drahoš

Jiřího Drahoše podpořily především krajně neúspěšné nebo kontroverzní politické strany. Především TOP09 Miroslava Kalouska, Podvodná STAN v čele s Gazdíkem, nebo KDU-ČSL pana Bělobrádka, ale také levicově-extremistická anarchistická strana Piráti.

Miloš Zeman

Miloš Zeman má podporu hlavně občanů, také části ČSSD, úspěšného ANO Andreje Babiše, SPO Zemanovců, SPD Tomia Okamury, KSČM, ale také bývalého prezidenta Václava Klause, a to je co říci vzhledem k tomu že vždy byl jeho nejvzdělanějším politickým soupeřem.

Charita, pomoc potřebným

Jiří Drahoš

Jiří Drahoš zatím nedal nikomu ani korunu, nikomu ani reálně nepomohl.

Miloš Zeman

Miloš Zeman po celou dobu své prezidentské funkce odvádí třetinu svého platu, tedy 60 tisíc korun měsíčně, do Fondu Ohrožených Dětí, tedy Klokánku. V roce 2015, kdy Klokánku hrozilo zrušení, poslal přímo 2,5 milionu korun ze svých peněz aby existenční ohrožení Klokánku zažehnal a Klokánek mohl zaplatit dluhy způsobené tím, že stát přestal Klokánek úplně financovat. Reálně tak na Klokánek, který se stará o nezaopatřené děti nebo děti v nouzi, poslal ze svých peněz kolem 4 milionů korun. Veškeré peníze které dostal na tuto prezidentskou kampaň, což je nyní něco kolem dalších pěti milionů korun, hodlá místo utrácení za svou reklamu také věnovat Klokánku do poslední koruny. 

Komunistický režim

Jiří Drahoš

Jiří Drahoš by odmítl jmenovat jakoukoli vládu s podporou komunistů. Jak si to představuje udělat aniž by přímo porušil ústavu ČR, nebo co by řekl voličům komunistů kteří tuto doposud legitimní stranu volili, zatím nevysvětlil. Trochu to odporuje jeho prohlášení že by chtěl být prezidentem všech občanů. Staví se do role velkého odpůrce komunismu, ovšem nijak nevysvětlil jak je možné že Jiří Drahoš byl na ročním pobytu v Hanoveru v Západním Německu v letech 1985 – 1986 a jako hostující profesor na Univerzitě Sao Paulo v Brazílii. Každému kdo zná minulý režim je jasné, že něco takového nešlo bez opravdu velké přízně strany a míře důvěry, stejně jako bez podání detailního hlášení STB po návratu, o které Drahoš prohlašuje že s nimi nikdy nijak nespolupracoval a nekomunikoval. Zajímavě to podkresluje na internetu kolující informaci, možnou dezinformaci, o jeho přezdívce „Bas“ vedené ve spisech STB, lze vyhledat.

Miloš Zeman

Je známý tím že za bývalého režimu dostal celkem třikrát výpověď z práce kvůli aktivní kritice režimu, a to v těch nejožehavějších tématech. Byl velmi aktivním účastníkem událostí z Listopadu 1989. Za minulého režimu mu nebylo umožněno plnohodnotné studium, byl vyhozen ze školy kvůli referátu o TGM, navzdory jeho velmi dobrým výsledkům. Byl nucen studovat dálkově, až po několika letech mu díky velmi dobrému prospěchu bylo umožněno studia dokončit. Nemá problém s KSČM jako stranou pokud ji volí občané, ani s vládou s podporou komunistů nemá problém pokud ji zvolí občané, ovšem sám o ní řekl že takové tendence se už vyžily (Marxismus jakožto ideová základna nynější KSČM). V komunistické straně působil něco málo přes rok, vstoupil do ní v roce 1968 v pokusu zvrátit blížící se události. Z komunistické strany byl vyhozen pro nesouhlas se sovětskou okupací a počínající normalizací v roce 1970, což veřejně aktivně prezentoval a napsal o tom tehdy i článek.

Vztah k EU

Jiří Drahoš

Lze bez nadsázky říci, že je typickým eurohujerem. Je pro těsnou integraci s EU, pravdou je že je pro aktivnější vystupování v rámci EU. Je jednoznačně proti vypsání referenda o členství v EU, podle něho by o tom neměli rozhodovat občané. Fakt že o vstupu do EU občané rozhodli mu zřejmě nikterak nevadí, toto rozhodnutí občanů nezpochybňuje.

Miloš Zeman

Je proti dvourychlostní Evropě, neustále opakuje že ČR vzhledem k jejím ekonomickým výsledkům nikdo nemůže odsouvat na okraj jen proto že nemá Euro. Je pro vypsání referenda o setrvání v EU, i přes to že sám by hlasoval pro setrvání. Je pro výraznou reformu EU, odmítá jakýkoli diktát ze strany EU, je pro zachování naší suverenity v rámci této organizace.

Vztah k referendům a přímé demokracii

Jiří Drahoš

Jiří Drahoš je proti tomu, aby o důležitých otázkách rozhodovali občané. Podle něho mohou občané rozhodovat pouze o dílčích tématech, nikoli však o zásadních otázkách směřování naší země.

Miloš Zeman

Miloš Zeman aktivně podporuje zavedení přímé demokracie. Některé její prvky sám zaváděl v rámci vlády ČSSD kdy byly posilovány role krajské a místní samosprávy. Aktivně podporuje i přímou volbu starostů a hejtmanů. Jako předseda vládní strany předkládal i zákon o referendu který nebyl nikdy schválen. Nyní podporuje takový zákon také, stejně tak další prvky přímé demokracie, mimo jiné přímou volbu prezidenta podporoval také. Je rozhodně PRO aby o důležitých otázkách týkajících se této země rozhodovali občané přímo v referendu, mimo jiné i o setrvání/vystoupení z EU nebo NATO.

Vzdělání

Jiří Drahoš

Jiří Drahoš je fyzikální chemik, profesor. Na všech jeho akademických článcích je pouze spoluautorem, sám nikdy nic nepublikoval. Je také spoluautorem řady patentů, nikdy samostatným autorem. Vzhledem k jeho působení na postu předsedy ČAV je to přinejmenším zarážející.

Miloš Zeman

Vystudoval střední školu ekonomickou, a poté po různých peripetiích s komunistickou mocí dostudoval i vysokou školu ekonomickou, obor národohospodářské plánování. Promoval s červeným diplomem a diplomovou prací s názvem Futurologie a budoucnost. Jakožto nejlepší absolvent téhož roku začal stejný obor vyučovat na vysoké škole.

Vzory a idoly

Jiří Drahoš

Jiří Drahoš se netají tím že je velkým obdivovatelem Václava Havla, stejně tak jako Slovenského prezidenta Andreje Kisky, za kterého se většina Slováků stydí. Poslední skandál s pořádáním večírků na palubě vládního speciálu nebo jeho skandály kolem financování kampaně mluví za své.

Miloš Zeman

Miloš Zeman je obdivovatelem Winstona Churchilla, Tomáše Garrigue Masaryka, nebo také Charlese de Gaulle.

Uznání ve světě

Jiří Drahoš

Zatím nemá žádné valné uznání ve světě kromě akademického. Jakožto akademik je uznávám v Japonské akademii věd, a ve Slovenské akademii věd.

Miloš Zeman

Velmi uznáván mnoha státníky i organizacemi. Vzhledem k tomu že dokáže mluvit ve čtyřech jazycích, nemá problém získat si posluchače v mnoha zemích. Má dveře otevřené v Německu, Rakousku, na Slovensku, v Rusku, Číně, Spojených státech Amerických, v Izraeli, Velké Británii u královny, od Algemainer obdržel dokonce světově prestižní cenu Bojovník za pravdu, hovoří pravidelně na půdě OSN, v Evropském parlamentu, ale i na dalších významných setkáních, zejména ekonomických.

Zdraví

Jiří Drahoš
Jiří Drahoš nemá žádné známé zdravotní potíže. I přes to nosí brýle, které nemají žádné dioptrie. Tento klam mu zřejmě doporučil nějaký mediální poradce.

Miloš Zeman
Miloš Zeman trpí chronickou neuropatií. Je to nemoc při které je obtížné ovládat dolní končetiny. Proto nosí hůlku. Další potíže nemá, a podle vyjádření lékařů, které zveřejnil, je jinak plně zdráv.



Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/strukturovane-o-nasich-prezidentskych-kandidatech/#.Wl5NzJMZ2MQ.facebook

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 epshark@seznam.cz 2018-01-18 09:11
Drahoš je bruselský poskok, měkký k migraci. Byl to vítač až když zjistil, že mu vítání hlasy moc nepřinese tak začal couvat. Podle mě vyhraje ve druhém kole Zeman.
Minulé volby vyhrál Zeman nad Schwarzenbergem první kolo jenom o 0,8% a druhé kolo vyhrál suverénně. Teď má velký náskok. A hodně lidí co volilo jiné kandidáty nebudou podle mě volit nikoho. Hodně fanouškům Horáčka a Hilšera nebude sympatický ani alkáč Zeman ani želé Drahoš.

http://www.epshark.cz/clanek/368/proc-si-myslim-ze-drahos-spise-prohraje
Citovat
#1 damirr@volny.cz 2018-01-18 06:09
Toho idiota s falešnými brýlemi by měli Pražáci hodit do Vltavy. Do druhého kola voleb by měl jít každý občan této země.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře