Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

S krizí si tato vláda evidentně neví rady.

Když člověk poslouchá nedělní pořady s politiky vládního uskupení a opozice, musí snad každý nabýt dojem, že se děje něco, co neumíme řešit. Čeká se na něco, co za nás vyřeší Brusel? Ten je ovšem bezradný úplně stejně.

Slyšet paní Ursulu von der Leyen jak propaguje stavbu dalších a dalších větrných elektráren, abychom se mohli odtrhnout od ruského plynu a ropy, mě připadá jako tedy omyl té paní. Elektřiny máme v EU přece dost. A u nás už vůbec. Argument, že nakupujeme elektřinu na evropské burze, je přece na nic. Tak jí tam nenakupujme.

  • s-krizi-si-tato-vlada-evidentne-nevi-rady

Emisní povolenky ignorujme, ať si na to hrajou na Západě, když si to vymysleli. Je krize, inflace je hrozivých 15%, tak s tím něco vládo dělejte. Nic složitého na tom není. Zrušte konečně tu nesmyslnou dotaci na obnovitelné zdroje, odejděte z energetické burzy, emisní povolenky konečně pošlete tam, kam patří. My nemáme vlastní ropu a plyn, máme vlastní elektřinu. Chovejme se podle toho. Cena plynu a ropy skokově stoupá, protože je ruská, u nás skokově stoupá i cena elektřiny, ale ta je naše. Cena energií tvoří naší vysokou inflaci. Nikde jinde to tak blbě nedělají, nikde jinde tak vysokou inflaci nemají.

Pan ministr Stanjura je neprůstřelnej, udělá se jenom to, co nám schválí Evropská komise. Polsko a Maďarsko na to, že něco není podle směrnic EU zvysoka kašlou, chrání svoje občany, pan ministr Stanjura je z vysokými cenami asi spokojenej, z vyšších cen je vyšší DPH, takže přísun do státní pokladny je zajištěn. Dotaz paní moderátorky Tománkové na Primě, jak že vysoké ceny snášejí pan ministr financí a paní předsedkyně poslaneckého klubu ANO, byl také roztomilý.

No žijeme skromně paní redaktorko. 12 opatření proti chudobě z pera hnutí ANO, zůstane samozřejmě nevyslyšeno, kdybychom zastropovali cenu pohonných hmot na cca 36 Kč, tak by se, podle pana Stanjury, mohla později cena vyhoupnout, teda nevím kam. Prostě tato vláda neudělá nic.

Ještě chci vládě připomenout, že populizmus není žádné sprosté slovo. Vox populí - hlas lidu, bylo to, co vás vyneslo do vašich postů. Lidu musíte sloužit, lidu, který vás zvolil se musíte zodpovídat, lid musíte chránit. Lid nesmíte nechat padnout do nějakého marasmu.

Zdroj: https://vladimirzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787528

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Jerry 2022-05-23 18:31
Nutné je vládu buď svrhnout, nebo pověsit!
Citovat
#1 sergej 2022-05-23 12:31
Neví rady? Jsou horší jak americký brouk v bramborách. Ale to u karieristů na zisk jejich politických firem mohli lidé tušit.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře