Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Brusel i Praha vyráží do boje s prokremelskou propagandou.

Ruská propaganda má za cíl obnovit mocenský vliv Ruska, oslabit Západ, podkopávat důvěru lidí ve státní a unijní instituce.

  • brusel-i-praha-vyrazi-do-boje-s-prokremelskou-propagandou

České ministerstvo vnitra bude omezovat vliv informační války ze strany Ruska i jiných mocností. Podle ministra vnitra Milana Chovance by tým měl zahrnovat zhruba 30 lidí, kteří budou sledovat manipulace prokremelských médií i aktivity na internetu či sociálních sítích. 

Ruská propaganda cílí hlavně na Pobaltí, kde žije početná rusky mluvící menšina, a zprávy tak vycházejí v ruštině, ale Kreml zjevně věří, že se jí zadaří i v Česku, kde v současné době fungují desítky proruských webů, jež vypadají profesionálně. Neprůhledná vlastnická struktura přitom vyvolává otázky nad tím, jak jsou financovány. Na stránkách je věnováno hodně prostoru ukrajinské krizi – vláda v Kyjevě je označována za fašistický režim. Objevuje se rovněž kritika Spojených států, které prý mají v plánu ovládnout svět. Zdroj: Česká televize.

Ruská propaganda má prý destabilizovat Německo

Podobný tým jako v Česku vznikl už před rokem v Bruselu v sídle unijní šéfky diplomacie. Má bořit mýty, které Kreml v členských zemích šíří. Podle analytiků se proruské aktivity zaměřují na reálné problémy – migraci, začleňování uprchlíků, bezpečnostní hrozby. Vytrhují je z kontextu, nafukují, a tím vytvářejí emocionální napětí. Podle německé tajné služby zkouší Kreml skrze cílené dezinformace podkopat pozici kancléřky Merkelové. 

Německé tajné služby varují: "Rusko chce destabilizovat Evropu a zneužívá uprchlickou krizi"

zdroj: http://www.securitymagazin.cz/zpravy/brusel-i-praha-vyrazi-do-boje-s-prokremelskou-propagandou-1404050804.html

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 damirr@volny.cz 2016-05-26 08:05
České ministerstvo vnitra bude omezovat vliv informační války ze strany Ruska i jiných mocností. Podle ministra vnitra Milana Chovance by tým měl zahrnovat zhruba 30 lidí, kteří budou sledovat manipulace prokremelských médií i aktivity na internetu či sociálních sítích.
Chovanec je zřejmě "užitečný idiot" a tak leze do zadku Bruselu .
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře