Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Tak se jim to povedlo!

Čeští politici po 28 letech dovedli republiku „zu grunt“ a od dubna bude zařazena mezi rozvojové země, spolu s Vietnamem, Albánií a Bangladéší! Režim dohnal dalšího člověka k sebevraždě a Sobotka chce více zdanit lidi, co vydělávají tolik, kolik je německá minimálka!

Pořád dokola na Svobodném rádiu a ve svých článcích hovořím o procesech globálního chudnutí, o tom, jak čeští zaměstnanci v provozech berou už přes čtvrt století jen zlomek toho, co pobírají němečtí dělníci na úplně stejných pracovních pozicích a nyní je to potvrzeno přímo z USA. Americká kmenová banka FEDu JPMorgan Chase přemístí Českou republiku ze skupiny rozvinutých zemí (developed countries) do nižšího klubu nechvalně známých rozvojových zemích (developing countries) [1].

Po 28 letech rozkrádání a destrukce Československa a později České republiky se to bývalým agentům StB přece jenom podařilo. Za pomoci šíbrů z ČNB, kteří úmyslně léta devalvovali kurz české koruny, teď přichází zasloužené plody. Česká republika tak bude zařazena po boku rozvojových zemí, o kterých jsme za socialismu říkali, jak jsou tam lidé chudí, že nemají kde bydlet, že na bydlení musí pracovat celý život, aby si ho mohli dovolit, že lidé tam musí žít skromně atd. Střih, 28 let a bum, ta rozvojová země je už i z Česka. Bohužel, není to žádné překvapení.

  • tak-se-jim-to-povedlo

JPMorgan se rozhodl přesunout Českou republiku z kategorie rozvinutých zemí do skupiny zemí rozvojových na dolarovém kapitálovém trhu, který banka kontroluje z pověření FEDu, protože ČR už nesplňuje podmínky rozvinuté země. Těch parametrů je několik, nejde jenom o průměrnou mzdu, ale především o kupní sílu, délku splácení hypoték, průměrnou útratu rodiny a poměr příjmů a výdajů k počtu dětí. Česká republika sice má nízkou nezaměstnanost, ale jak už jsem na AE News mnohokrát varoval, je to pouze za cenu „jalové zaměstnanosti“. To je taková zaměstnanost, která negeneruje ve společnosti dostatek peněz na pokrytí životních nákladů, takže člověk sice pracuje, ale ještě si musí chodit pro přídavky, příspěvky a dávky od státu, anebo si musí půjčovat u bank nebo nebankovních společností na spotřební nákupy určené na jiné věci, než je financování bydlení. Stát tak sice má nízkou statistickou nezaměstnanost, ale účetní nezaměstnanost dosahuje až 12% v České republice.

Česká republika bude oficiálně od dubna rozvojovou zemí

A to je důvod, proč JPMorgan zařadí od dubna zemi mezi rozvojové, protože hlavním parametrem rozvinutého státu je, že průměrný roční příjem (per capita) za rok je $38,000 a Česká republika se dlouhodobě pohybuje okolo $21,000 a to je nedostatečná úroveň pro přiznání statusu rozvinuté země [2]. Nízké příjmy v České republice jsou tlačeny hypotékami a taženy německým průmyslem. Z ekonomického hlediska je tento model „push-pull economy“ sice pro udržení nízké nezaměstnanosti výhodný, ale v dlouhodobém horizontu může představovat časovanou nálož. Pokud Německem tažené zakázky zkolabují, obrovské portfolio hypoték a zadlužení v ČR se svým „push“ efektem domácí ekonomiku a hypoteční trh doslova semele. Lidé si nevydělají tolik, kolik potřebují k tomu, aby mohli dosáhnout standardu rozvinuté země. Push-pull ekonomický efekt je neúprosný.

celý článek ZDE: http://aeronet.cz/news/tak-se-jim-to-povedlo-cesti-politici-po-28-letech-dovedli-republiku-zu-grunt-a-od-dubna-bude-zarazena-mezi-rozvojove-zeme-spolu-s-vietnamem-albanii-a-bangladesi/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 damirr@volny.cz 2017-02-25 09:09
Jsme banánová republika a i naše vláda i parlament je na stejné úrovni. Je čas, aby se národ probral z letargie a vyhnal tu vládní svoloč od koryt.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře