Škodí nám mikrovlnky? Lidem prý zhoršují zdraví a mění molekuly jídla
- Podrobnosti
- Speciály CFP! / zdraví|
- 15. duben 2013|
- .|
- 4917 x
Gabayová je autorkou světoznámé knihy Jídlo jako lék. V ní odkazuje v kapitole o mikrovlnných troubách na studii švýcarských výzkumníků. Podle jejich poznatků došlo v těle lidí, kteří snědli jídlo připravené v mikrovlnce, k patologickým změnám. "Tito lidé měli vyšší počet leukocitů, což je známka, že tělo se cítí ohroženo. V té samé době došlo k poklesu lymfocytů, jejichž míra byla dokonce větší než v případě otravy jídlem," uvádí Gabbayová.
Navíc se podle ní lidem, kteří se pokusu účastnili, zvýšila úroveň cholesterolu a hladina železa v krvi klesla. Podle autorky knihy "mikrovlnné záření mění molekulární strukturu potravin".
Obhájci mikrovlnných trub sice připouštějí, že záření má vliv na aminokyseliny v pokrmech, ale člověku to nijak neškodí. Mikrovlnné záření není zhoubné a jakékoli připodobňování třeba k rentgenovým paprskům je podle vědců nesmysl.
Při ohřívání pomocí mikrovln bombardují trouby jídlo vysíláním fotonů. Ty jsou tak malé, že na molekuly potravin nemají žádný vliv. Mohou jídlo pouze zahřát. Odpůrci mikrovlnek, kteří se často rekrutují z příznivců alternativních stylů života, podle vědců mohou smažením a pečením potraviny měnit podstatně více. Navíc tak s jídlem zkonzumují i karcinogenní připáleniny.
zdroj:http://zpravy.kurzy.cz/350053-skodi-nam-mikrovlnky-lidem-pry-zhorsuji-zdravi-a-meni-molekuly-jidla/
Komentáře
Facebook komentáře
Nejčtenější za poslední týden
- Lidová tvořivost nejen na téma fialové žumpy (27.6.2025)
- Scott Ritter odpověděl na otázku Ukrajince ohledně nejsilnějšího úderu na Ukrajinu od začátku SVO:
- Fiala v Plzni
- Vrábel se ptá Fialy ve Zlíně, kde vezme 5 procent z HDP na zbrojení (Doplněno!)
- Skálova simultánka: Bibi chtěl diktovat, teď aby si ukousal nehty
- Prof. Peter Staněk na TV Bureš (19.6.2025)
Související články