Vedľajšie účinky geneticky modifikovaných plodín
- Podrobnosti
- Speciály CFP! / Svět kolem nás|
- 4. květen 2010|
- Utopia.sk|
- 7210 x
Popri tom upozornila verejnosť, aby sa vyvarovala geneticky modifikovaným potravinám. Z veľkého počtu štúdií a prípadov vyplýva, že geneticky modifikované potraviny vedú k rozličným zdravotným problémom, vrátane zrýchleného starnutia, dysfunkcie imunitného systému, poruchy tvorby inzulínu, poškodenia orgánov či poruchy rozmnožovania.
Zvieratá, ktoré boli kŕmené geneticky modifikovanými plodinami (v ktorých sa vytváral pesticíd Bt) zomierali po tisícoch. Naopak zvieratá, ktoré sa pásli na nemodifikovaných druhoch tých istých plodín, obišli bez následkov. Pri pitve výskumníci zistili, že zvieratá mali čierne škvrny na pečeni a črevách, vnútorné krvácanie a ďalšie známky Bt otravy.
Napriek všetkým dôkazom a rozšíreniu geneticky modifikovaných plodín v americkom potravinárstve doposiaľ nebola uverejnená jediná spáva ohľadom klinického testovania týchto plodín.
Převzato z Utopia.sk
Komentáře
Facebook komentáře
Nejčtenější za poslední týden
- Strašidelná scéna se žlutou a oranžovou oblohou v Řecku – Nevysvětlitelný prach „ucpává“ dokonce i klimatizace
- V noci ruské ozbrojené síly zahájily masivní kombinovaný úder na území nepřítele
- Ruská reakce na rozšiřování NATO: Severozápad bude bránit nová raketová brigáda
- „JSTE PROTI NACISMU? POTRESTÁME VÁS! VÁŠ OKRESNÍ SOUD V OSTRAVĚ“ + Video z demonstrace proti fialové vládě a válce
- Tak prohlašovat a vykřikovat si mohou cokoliv...
- Kyjev a Washington se dohodly, že začátkem května zahájí masivní společný úder na Krymský most.
Související články