Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (08.04.2022)

Pátek, 8.4.2022:

1; V Charkově probíhají bitvy: Exploze hřmí, hoří opevněné pozice ozbrojených sil Ukrajiny. Místní obyvatelé píší, že každou minutu do této oblasti „něco dorazí“.

2; Prohlášení ministerstva obrany k podrobnostem úderu ukrajinské armády na nádraží Kramatorsk. Ukrajinské ozbrojené síly stále vlastní významný arzenál raket Točka-U. Před zahájením speciální akce měl kyjevský režim 20 raketových systémů.

3; Armáda DLR zničí každý den desítky útočníků: hlášení z fronty. Ve snaze udržet se u moci pokračuje Zelenskij v krvavých provokacích.

4; Česká republika dodala Ukrajině těžkou techniku ​​a zbraně. Zdroje z českého ministerstva obrany uvedly, že nešlo o první dodávky těžké techniky.

5; Osečkin, který uprchl z Ruska, lže západním médiím: Cesta od „ochránce lidských práv“ k podvodníkovi. Britská média zveřejnila koncem března řadu vylhaných materiálů diskreditujících ruské mocenské struktury.

6; Moskva odvětila na kroky Polska. Dnes byl na ruské ministerstvo zahraničí předvolán polský velvyslanec v Moskvě K. Krajewski.

7; Útok Točkou-U na Kramatorsk: Byl identifikován velitel brigády ukrajinských ozbrojených sil, který vydal zločinný rozkaz. K ostřelování oblasti železniční stanice Kramatorsk byla použita kazetová nálož, která má vysoké škodlivé vlastnosti a zaměřuje se na likvidaci živé síly.

  • svet-kolem-nas-08-04-20222

8; Sankce proti Rusku jsou nezákonné – a zde je důvod. Situaci vysvětluje bývalý premiér a bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv.

9; Ukrajinská armáda zaútočila na Jasinovatou, hoří budova školy. Nepřítel pokračuje v útocích na strádající město poblíž frontové linie.

10; Strašlivé následky ostřelování nádraží v Kramatorsku. Počet obětí strašlivého útoku ozbrojených sil Ukrajiny pomocí rakety Točka-U vzrostl a mezi mrtvými jsou i děti.

11; Kurs eura v Rusku klesl na úroveň z června 2020. Dolar zase klesl na úroveň loňského podzimu.

12; Ukrajinští nacisté blokují cizí lodě v přístavu Mariupol. Podrobnosti uvedla šéfka ministerstva zahraničních věcí DLR Natalia Nikonorova.

13; Donbas je posetý spáleným vojenským zařízením ukrajinské armády. Ve směru Ugledar tlačí na ukrajinské okupanty jednotky ozbrojených sil RF a armády DLR.

14; Stíhací letoun MiG-31 havaroval v Leningradské oblasti. Podrobnosti byly hlášeny v tiskové službě Západního vojenského okruhu.

15; Zvláštní oddíl rychlé reakce "Achmat" z fronty v LLR vyjádřil poděkování Putinovi za podporu.Bojovníci z Čečenské republiky bojují o město Rubežnoje.

16; Ministerstvo obrany pojmenovalo odpalovací oblast „Točka-U“ ozbrojených sil Ukrajiny, která zabila desítky lidí v Kramatorsku. Cynické podsouvání ukrajinské strany, že ruská armáda údajně používá raketové systémy Točka-U, bylo odhaleno.

17; Ozbrojenec nacistického praporu Ajdar viděl příliš mnoho mrtvých a rozhodl se vzdát. Nyní tento ozbrojenec posílá pozdravy Zelenskému a omlouvá se obyvatelům Donbasu.

18; EU oznámila nový balíček sankcí proti Rusku – byl zveřejněn seznam omezení. Například je zakázán dovoz „produktů jako dřevo, cement, hnojiva, mořské plody a alkoholické nápoje“ z Ruské federace.

19; Útoky na školku, školu, kliniku: Ukrajinští nacisté devastují město Jasinovataja. Toho si ale světová média samozřejmě nevšimnou.

20; Prohlášení Ministerstva obrany k hroznému zločinu ozbrojených sil Ukrajiny v Kramatorsku. Rakety "Točka-U", jejichž úlomky byly nalezeny poblíž železniční stanice Kramatorsk, používají pouze ukrajinské ozbrojené síly.

21; Armáda DLR: Ukrajina oznámila evakuaci z Kramatorsku a zaútočila na lidi. Ukrajinské úřady se vlastně nijak netajily tím, že připravují další provokaci, připomněl představitel Armády DLR Eduard Basurin.

22; Scholz zdržuje dodávky německých tanků na Ukrajinu - Politico. Německý kancléř i přes tlak německých představitelů odkládá konečné rozhodnutí o dodávkách tanků Ukrajině.

23; Mariupol je z 98 % osvobozen, hlásí Kadyrov. Připravuje se rozhodující útok na úkryty banditů.

24; Ukrajinské ozbrojené síly zahájily raketový útok na Kramatorsk. Evakuace civilistů z města stále probíhá.

25; Prezident Putin se rozloučil se Žirinovským. V Moskvě je dnes vůdce LDPR vyprovázen na své poslední cestě.

26; Záběry Onyxu likvidujícího žoldáky poblíž Oděsy. Rychlá a smrtící střela neomylně našla svůj cíl.

27; Centrum pro shromažďování a výcvik zahraničních žoldáků u Oděsy bylo zničeno: Informace z briefingu ministerstva obrany RF. Účel nočního raketového útoku na Oděskou oblast se stal známým.

28; Nelidské zrůdy z ozbrojených sil Ukrajiny se vysmívaly starým lidem, kteří si je pletli s ruskými osvoboditeli.Stará žena s rudým praporem vyšla vstříc armádě, vlajku hodili na zem a postavili se na ni nohama.

29; Nemůžete odejít: přičlenit Kupjansk do LLR, Izjum do DLR, říká Cholmogorov.

„Nelze uvažovat v kategoriích Ukrajiny. Nemusíte dodržovat příslušnost podle někdejších regionů.

30; Zahájen raketový útok z moře na objekty Ozbrojených sil Ukrajiny v Oděské oblasti. Skutečnost úderu již potvrdila regionální správa Oděsy.

31; Spojenecké síly s jistotou postupují vpřed v oblasti závodu Azovstal. Boje v Mariupolu vstupují do závěrečné a nejtěžší fáze.

32; Austrálie daruje Ukrajině 20 obrněných vozidel. Je pravděpodobné, že park armády DLR bude záhy doplněn o nové exempláře.

33; Válka na Ukrajině vstoupila do nové fáze, říká britský ministr zahraničí. Kyjevský režim by se ale neměl radovat.

34; Státní duma řekla, co čeká osvobozené oblasti Ukrajiny. Poprvé po desetiletích dostanou šanci se rozvíjet.

35; SBU „organizovala“ síť drogových laboratoří v Rusku. SBU spustila operaci na vysílání drogových dealerů do Ruska.

36; Válka bude v Evropě pokračovat: Němec promluvil o chování ukrajinských uprchlíků. Nyní ukrajinští uprchlíci ohrožují Rusy, kteří dlouho žijí v Německu.

37; Kadyrov slibuje "azovským" ozbrojencům "hollywoodský" konec. Bývalý závod Azovstal využívají banderovci jako štábní sídlo.

38; Skutečné cíle speciální operace na Ukrajině. Politici a diplomaté Ruské federace z taktických důvodů nemohou vyslovit skutečné cíle speciální operace.

39; Jak ukrajinský prezident a jeho tým velí Evropě. "Vkrádá se podezření, že novou supervelmocí při dohánění Spojených států amerických vůbec nebude Čína."

40; Válka do posledního Ukrajince: Kyjev připravuje mobilizaci, Washington posílá zbraně v desítkách tisíc. Ministr zahraničí Blinken oznámil, že Ukrajina obdrží 10 protitankových systémů proti ruským tankům.

41; Stažení jednotek z Kyjeva: Co mohl Peskov říct a neřekl? Nyní se začalo běžně argumentovat, že původní plán operace na Ukrajině byl jiný.

42; Na Ukrajince 3. dubna vytáhli stejný trik jako svého času na Afričany z Mali. Jak se místní názvy mohou stát osudnými. Obce pro provedení provokací jsou mimo jiné vybírány podle toho, jak se jejich název hodí pro politická hesla a jazykové hříčky.

43; V Lotyšsku slíbili zbourat Památník osvoboditelů v Rize. "Teď můžeš ronit slzy, když se letos na jaře nebudeš moci plazit po kolenou před těmito kamennými troskami." Existuje fašističtější výrok?

44; Zničení „Azova“ nestačí: Je třeba zlikvidovat samotnou ukrajinskou státnost. Ukrajinci nikdy nepřestanou plodit národní mýty a dodávat tisíce fanatických zombie na protiruskou frontu.

45; Vůdce „gruzínské legie“ čeká odplata za mučení ruských vojáků. Mamulašviliho jednání je v přímém rozporu s ustanoveními Ženevské úmluvy z 12. srpna 1949 o zacházení s válečnými zajatci.

46; Skončila celá historická éra, říká Lukašenko. Dnes, tváří v tvář narůstající konfrontaci, se rychle objevuje nové „rozvodí“ mezi Východem a Západem.

47; Světová asociace olympioniků se postavila proti vyřazení Rusů ze soutěže "Výkonný výbor WOA rozhodl, že základní principy olympismu musí být vždy respektovány," uvedla asociace v prohlášení.

48; Ruská ekonomika ustála úder: Štve to Bílý dům a americké ministerstvo zahraničí. Výpalnické metody Bidenovy administrativy nefungují, poznamenalo ministerstvo zahraničí.

49; Pohádky pro nemyslící. Jak bylo v Kyjevě chyceno 16 „ruských podvratných skupin“ . A to za pouhé dva dny.

50; Děsivé záběry z Rubežného: Lidé umírají, než se dostanou do protileteckého krytu. Luganští novináři natočili následky úderu ustupujících ukrajinských okupantů na osvobozené čtvrti města.

51; Výbuchy a noční bitvy na Ukrajině: Zasažena kritická zařízení v Oděse. Očití svědci hlásí silnou palbu ve směru na pozice ozbrojených sil Ukrajiny v Charkově.

52; USA přiznaly nehoráznou lež o ruském chemickém útoku. Úředníci doslova říkají, že používají „nespolehlivá“ data v informační válce proti Rusku.

53; Okupanti nikoho nešetří: Na Donbasu je mnoho zraněných, včetně dítěte. Ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny a národních praporů se v agónii snaží srovnat Donbas se zemí. Domy, budovy jsou zničeny, lidé jsou zraněni.

54; Starosta Mariupolu zveřejnil hrozná data o mrtvých obyvatelích a zkáze. Starosta Mariupolu hovořil v ruské televizi o situaci ve městě. 5.000 obyvatel přišlo o život, 60 až 70% bytového fondu je pobořeno. V kdysi půlmilionovém městě žije dnes s bídou 300 tisíc obyvatel.

55; Trest z nebe: "Inochoděc“ přesnými údery likviduje nepřítele. Ministerstvo obrany pokračuje ve zveřejňování záběrů práce ruské techniky během speciální operace na Ukrajině.

56; Nové záběry z fronty: Čečenští bojovníci dokončují čištění Mariupolu od nacistů. Ramzan Kadyrov zveřejnil barevná videa, jak čečenské speciální jednotky uklízí Mariupol.

57; Rusko předčasně ukončuje své pravomoci v Radě OSN pro lidská práva. "V současných podmínkách je Rada vlastně monopolizována jednou skupinou států, které ji využívají pro své vlastní oportunistické účely."

58; Další dopravní uzel s akumulací techniky byl zničen: výsledky speciální operace na Ukrajině od ministerstva obrany. Ozbrojené síly Ruské federace pokračují v úderech na vojenskou infrastrukturu Ukrajiny.

59; Rusko má mnoho svědků: Kreml o zločinech národních praporů v Buči a Mariupolu. „Kdyby tenhle blázen myslel na lidi, a ne na svou hloupou paměť, všechno by bylo v pořádku,“ zdraví Zelenského svědci.

60; Ukrajinští vetřelci mají obrovské ztráty a páchají zvěrstva na kontrolovaných územích: zpráva z fronty DLR. Rukou ukrajinských okupantů utrpělo dvanáct občanů, osud šesti prodejců a zaměstnanců zůstává neznámý.

61; Nový starosta Mariupolu řekl, že bylo zabito asi 5 tisíc civilistů Asi 5 tisíc civilistů Mariupolu zemřelo v důsledku bojů a ostřelování ze strany ukrajinských ozbrojených sil. Oznámil to nový starosta města Konstantin Ivaščenko.

62; Letecké a kosmické síly Ruské federace zničily nahromaděné vojenské vybavení ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti Žitomir. Dříve bylo hlášeno, že ruský vojenský personál zničil dalších pět ukrajinských palivových základen. K úderu byly použity přesné zbraně.

63; Celé jméno ďábla. Zachar Prilepin o novém praporu Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny.

64; Ruská pomoc Jižní Osetii 2017-2021 v číslech. Ruské hotovostní převody byly a zůstávají základem rozvoje ekonomiky Jižní Osetie.

65; Rusko připomnělo odpovědnost za přesun sovětské vojenské techniky na Ukrajinu. Již dříve český parlament informoval, že na Ukrajinu byly zaslány tanky T-72 a bojová vozidla pěchoty sovětské výroby, které armáda země nepoužívala

66; Ruský prezident Vladimir Putin se setkal s členy Rady bezpečnosti Ruské federace, aby projednal postup speciální operace na Ukrajině.

67; Hlavní teze z projevu Michaila Mišustina v Dumě: Růst cen v Rusku pokračuje, je důležité podporovat lidi - indexují se sociální dávky a důchody, zvýší se minimální mzda a životní minimum.

68; Vladimir Putin projednával s Bezpečnostní radou zvláštní operaci a jednání s Ukrajinou.

69; Pentagon si stěžuje na nemožnost kontaktovat Šojgu. Ve čtvrtek 7. dubna to řekl šéf Pentagonu Lloyd Austin.

70; Ministerstvo obrany Ruské federace pojmenovalo cenu „evakuace občanů“ z měst blokovaných ozbrojenými silami Ukrajiny. Ukrajinská strana nadále brání evakuaci civilního obyvatelstva přes humanitární koridory, jejich fungování zajišťují ruští vojáci.

71; Velení DLR přišlo na způsob, jak donutit ozbrojené síly ke kapitulaci v Mariupolu. Ukrajinská armáda v Mariupolu byla zablokována na území závodu Azovstal. Nyní je pravidelně ostřelována agitačními granáty. Jak funguje nová strategie velení DLR.

72; Švýcarsko vysvětlilo odmítnutí vyhostit ruské diplomaty ze země. Švýcarský prezident Ignazio Cassis oznámil odmítnutí vyhostit ruské diplomaty v reakci na vojenskou operaci Ruské federace. Hlava evropské země to uvedla ve čtvrtek 7. dubna v rozhovoru pro televizní kanál RTS.

73; Německo vyčlení 2 miliardy eur na uprchlíky z Ukrajiny. Německý kancléř Olaf Scholz řekl, že vláda vyčlení 2 miliardy euro spolkovým zemím na podporu ukrajinských uprchlíků. Ve čtvrtek 7. dubna hlásí článek Deutsche Welle.

74; Arestovič: Zelenskij oklamal Ukrajince, aby neutekli před válkou. Poradce vedoucího Kanceláře prezidenta Ukrajiny alexej Arestovič přiznal, že prezident země věděl o nadcházející ruské speciální operaci, ale raději mlčel o tom.

75; Velvyslanci zemí EU se dohodli na novém balíčku protiruských sankcí. Diplomaté zemí Evropské unie se dohodli na novém, pátém balíčku sankcí proti Rusku. Zpráva o tom byla zveřejněna 7. dubna na sociální síti Twitter na stránce francouzského zastoupení při EU.

76; Novinář Fox News přišel o polovinu nohy po ostřelování na Ukrajině. Novinář Fox News Benjamin Hall byl vážně zraněn po ostřelování na Ukrajině. Napsal o tom v pátek 8. dubna na svém Twitteru.

77; Smuteční obřad pro vůdce LDPR Vladimira Žirinovského začal v pátek 8. dubna v katedrále Krista Spasitele. Politik zemřel 6. dubna ve věku 75 let.

78; Rada národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny avizovala kontrolu zákonnosti odchodu mužů, kteří opustili Ukrajinu.
 
79; Společnost „bůking“ zaplatila pokutu Federální antimonopolní službě ve výši 1 300 000 000 rublů. FAS se domnívá, že rozhodnutí by mělo vést ke snížení cen na trhu hotelových služeb a podpořit hospodářskou soutěž v tomto sektoru, což umožní ostatním subjektům poskytovat své služby za spravedlivých podmínek.
 
80; Ruská vláda vybírá vývojáře, aby vytvořili náhradu za App Store a Google Play. Do jednání jsou zapojeny nejméně tři velké IT společnosti. 

81; Do roku 2030 se plánuje postavit 70 osobních letadel Tu-214.

82; Ruské banky začaly vydávat zvýhodněné hypotéky na nové budovy za nových podmínek.

83; Zbraně výměnou za orgány: Dezerce ozbrojených sil Ukrajiny je spojena s fámami o „černých transplantolozích“ v nemocnicích ozbrojených sil Ukrajiny. Bývalý poslanec si je jistý, že bojovníci ozbrojených sil Ukrajiny mají mnoho důvodů k obavám.

84; Vladimir Putin se přišel rozloučit s Vladimirem Žirinovským. Slavnostní rozloučení se koná ve Sloupovém sále.

85; Celkem bylo dnes raketovými silami a ruskými vzdušnými silami zasaženo 81 ukrajinských vojenských objektů. Oznámil to v pátek 8. dubna oficiální představitel ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov

86; Gazprom dodává plyn pro tranzit přes Ukrajinu v běžném režimu. Dodávky probíhají běžně v souladu s požadavky evropských spotřebitelů.

87; "Bastiony" ruských ozbrojených sil zničily výcvikové středisko pro žoldáky u Oděsy. Navíc byly zničeny zbraně a výstroj přijíždějících záloh ukrajinských jednotek.

88; Scholz odložil dodávky německých tanků na Ukrajinu. Ministr obrany Ukrajiny již dříve zaslal německému ministerstvu obrany dopis s žádostí o převoz 100 bojových vozidel pěchoty typu Marder a dalších těžkých zbraní do Kyjeva.

89; EU schválila pátý balíček protiruských sankcí. Stálí představitelé členských zemí Evropské unie se 7. dubna dohodli na dalším balíčku protiruských sankcí v souvislosti se situací na Ukrajině.

90; V Moskvě se v Sněmovně odborů přišli lidé rozloučit s Vladimirem Žirinovským. Do Domu odborů v místě zvaném Bolšaja Dmitrovka dorazili ti, kteří se chtějí rozloučit s vůdcem Liberálně demokratické strany Vladimirem Žirinovským.

91; Stručně o teroristickém útoku kyjevského režimu. Banderovci zaútočili na civilisty na stanici, kteří čekali na evakuaci. Ruské ministerstvo obrany popřelo tvrzení ukrajinských úřadů o ruské účasti na útoku na Kramatorsk. Raketa dorazila na Kramatorsk z jihozápadu a toto území je nyní pod kontrolou Ukrajiny.

92; Rusko vyhrálo speciální operaci na Ukrajině, uvedl americký analytik. Americký vojenský analytik Scott Ritter věří, že Rusko dokončuje jedno z nejúžasnějších vítězství v moderní historii.

94; Finsko vyhostilo dva zaměstnance ruské ambasády. Kancelář finského prezidenta v pátek oznámila, že z republiky budou vyhoštěni dva ruští diplomaté.

95; "Avtodor" oznámil možné zvýšení nákladů na cestování po zpoplatněných silnicích. Státní společnost "Avtodor" zvažuje možnost zvýšení tarifů, ale bude to spojeno pouze s negativními inflačními procesy. V pátek 8. dubna to oznámil její předseda představenstva Vjačeslav Petušenko.

96; Diskrétní kouzlo "nové chudoby". O energetické krizi v Německu.

97; Velvyslanectví DLR se otevře v Rusku. Úzká spolupráce mezi Republikou a Ruskem nyní probíhá na všech úrovních, především s ruským ministerstvem zahraničí.

98; Povězte nám o otci, synovi a jejich veliteli. Zachar Prilepin o nutnosti pamatovat si hrdiny.

99; Ministerstvo obrany Ruské federace určilo zdroj útoku Točkou-U na Kramatorsk. Nachází se 45 kilometrů jihozápadně od města v oblasti pod kontrolou ukrajinské armády, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

100; Za vystoupení Ruska z Rady pro lidská práva může západní svět zaplatit dolarem. Jak souvisí vystoupení Ruska z HRC a používání dolaru jako světové měny?

101; Německo plánuje opustit ruské uhlí do 120 dnů. Podřízení domácí a zahraniční politiky Německa Spojeným státům, Británii a Francii prostřednictvím tzv. „kancléřského aktu“ se projevilo v celé své kráse poprvé od konce studené války.

102; V DLR začal proces ukončení činnosti OBSE v republice. Šéfka ministerstva zahraničí DLR Natalja Nikonorova uvedla, že zaměstnanec OBSE byl zadržen orgány činnými v trestním řízení republiky za protiprávní jednání.

103; EU zmrazila ruský a běloruský majetek v hodnotě 30 miliard eur. V rámci uvalených osobních sankcí Evropská unie zmrazila majetek ruských a běloruských občanů a organizací v celkové výši téměř 30 miliard eur, informuje Evropská komise 8. dubna.

104; Šéf NASA označil spolupráci mezi Ruskou federací a Spojenými státy ve vesmíru za silnou. Spolupráce mezi Ruskou federací a Spojenými státy na civilním vesmírném programu zůstává silná a nezastaví se kvůli speciální operaci Ruské federace na ochranu Donbasu. V pátek to oznámil šéf NASA Bill Nelson.

105; Podle průzkumu VCIOM 81,6 % Rusů důvěřuje Vladimiru Putinovi. Mezi Rusy vzrostlo hodnocení důvěry v prezidenta Vladimira Putina během týdne na 81,6 %.

106; Do Státní dumy byl předložen návrh zákona o znárodnění majetku občanů nespřátelených zemí. Státní rada Krymské republiky předložila Státní dumě návrh zákona o znárodnění majetku, který k 24. únoru patřil občanům nespřátelených zemí.

107; Výrobce elektroniky Acer oznámil pozastavení své činnosti v Rusku. Tchajwanský výrobce počítačů Acer oznámil, že dočasně zastaví svou práci v Rusku kvůli situaci kolem Ukrajiny, uvedla společnost.

108; Rusko vyhostí 45 polských diplomatů. Rusko se rozhodlo vyhostit 45 polských diplomatů a konzulárních pracovníků ze země v rámci reakce na vyhoštění ruských diplomatů z republiky.

109; Basurin oznámil téměř úplné osvobození Mariupolu. Osvobozovací operace v Mariupolu se chýlí ke konci, jsou problémy s vyčištěním průmyslové zóny, řekl Eduard Basurin, zástupce vedoucího odboru armády DLR.

110; Slovensko předalo systém protivzdušné obrany S-300 ozbrojeným silám Ukrajiny.

111; Občané Donbasu a Ukrajiny budou moci pracovat v Moskevské oblasti bez zvláštního povolení. Vyhláška o povolení pracovat v Moskevské oblasti bez povolení se již připravuje, informuje v pátek 8. dubna tisková služba gubernátora a vláda moskevské oblasti.

112; Bojovníci proti „ruskému světu“ Dněpropetrovsku rozbili pamětní desku Alexandra Galiče. Vynikající bard, dramatik a básník Alexandr Galič se narodil v inteligentní židovské rodině ve městě Jekatěrinoslav (dnes přejmenovaný na Dněpr).

Zdroj: rusvesna.su, rusnext.ru

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře