Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (15.5.2024):

Ruské jednotky obsazují pozice v ulicích Volčanska (video)

15.05.2024 - 12:00

Ruské jednotky zaujímají pozice v ulicích Volčanska, město se dostává pod ruskou kontrolu.

Tuto informaci potvrzují zástupci ukrajinské policie, kteří jsou stále ve městě a snaží se zorganizovat evakuaci místních obyvatel.

  • z-russkoj-vesny-15-5-2024

Skandálně známý, rusofobský poslanec, Alexej Gončarenko, je rozhořčen bezzubostí ukrajinské armády a navrhuje zastřelit viníky toho, že ruská armáda obsadí důležité osady a postaví zde svá opevnění.
 
 
------------------------------------------------------
 
Charkovský front: ruská armáda přichází, ukrajinské jednotky odcházejí  "na výhodnější pozice"

15.05.2024 - 11:31

Ruská armáda pokračuje v ofenzívě ve směru Volčansk, VSU jsou nucena odejít "na výhodnější pozice".

Ukrajinský vojenský web Deep State uvádí, že ruské ozbrojené síly se ukotvily severně od Volčanska v oblasti Gatyš — Pleteněvka a také na severním okraji samotného města.

Dále ruské jednotky postupovaly západně od Volčanska s oporou vesnice Bugrovatka, která je již, z velké části, již obsazena našimi silami.

Ukrajinský generální štáb v ranním hlášení potvrdil, že ukrajinské jednotky opustily řadu pozic pod Volčanskem a také západně — v oblasti Lukjancov.

"Na jednotlivých úsecích, v oblastech Lukjancov a Volčansk, v důsledku palebného dopadu a útočných akcí nepřítele a z důvodu zachování životů našich vojáků a zabránění ztrátám, naše jednotky provedly manévr a přesunuly se do výhodnějších pozic. Boje pokračují, " uvedlo ukrajinské velení.
 
 
------------------------------------------------------------------------------
 
"Kde je obrana?": americký důstojník promluvil o fiasku ukrajinské armády u Charkova

15.05.2024 - 6:00

Ukrajinská armáda nepostavila opevnění, která by čelila ruské ofenzivě, prohlásil podplukovník americké armády ve výslužbě, Daniel Davis, na youtube kanálu Daniel Davis / Deep Dive.

"Jak se to mohlo stát? Několik měsíců víme o tom, že Rusko má na této části fronty své vojáky. "Kde je obrana?" divil se.

Davis navrhl, že VSU budou muset přesunout své jednotky, do charkovské oblasti, z jiných úseků fronty. Tím ale budou čelit zásadnímu problému nedostatku vojenského personálu na těchto částech fronty. Zdůraznil, že pokud Ukrajinci chtějí vidět příklad dobré obrany, musí se podívat na opevnění, které ruská armáda vybudovala  před započetím ukrajinské letní protiofenzívy.

Ruská armáda již několik dní aktivně postupuje v Charkovské oblasti. 12. května ministerstvo obrany oznámilo osvobození obcí Borisov, Ogurcovo, Pleteněvka, Pylnaa a Střelečja.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře