Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Něco říká občanům ČR a něco jiného svým kamarádům z EU. Fiala obvinil Babiše z dvojí hry

Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala sdílel na svém Facebooku článek svého stranického kolegy, který podle něho prozrazuje skutečný postoj předsedy vlády Andreje Babiše ke globálnímu paktu o uprchlících.

Z hlediska Fialy jde o další důkaz toho, že Babiš hraje falešnou hru, kterou je třeba odhalit.

  • neco-rika-obcanum-cr-a-neco-jineho-svym-kamaradum-z-eu-fiala-obvinil-babise-z-dvoji-hry

Z článku poslance SPD Jiřího Kobzy, na který odkazuje Fiala, totiž plyne, že v otázce Globálního paktu o uprchlících premiér Andrej Babiš vědomě jednal v rozporu s několika usneseními Poslanecké sněmovny.

K takovému závěru Kobza došel na základě relevantních oficiálních dokumentů. Pokud se totiž v usnesení Sněmovny zdůrazňuje, že odpovědnost za rozhodování v otázce azylu by nadále měly nést výhradně členské státy, v Paktu o uprchlících můžeme přečíst o „aktivaci opatření pro spravedlivější a předvídatelnější sdílení zátěže a odpovědnosti".

„Když ještě doplníme, že poslanci ANO i ČSSD opakovaně (4. 12. a 18. 12.) odmítli zařadit na plénum Sněmovny bod, který by se Globálním paktem pro uprchlíky a aktuálním stanoviskem vlády k němu zabývá, je nutné si zadat otázku, zda tato vláda disponuje ještě vůbec alespoň elementární důvěryhodností, anebo zda občanům vědomě nechce říci v této záležitosti pravdu a dává přednost jakýmsi nečistým a nedůstojným hrám," píše ve svém článku Kobza.

Jak uvádí autor článku, Andrej Babiš vysvětlil okolnosti závěrečné vládní podpory Paktu o uprchlících tlakem ministrů Petříčka a Hamáčka z ČSSD, kteří na jednání vlády 17. prosince prosadili souhlasné stanovisko. Jak tito dva ministři přesvědčili a následně přehlasovali Babiše a většinu ministrů z ANO z tohoto vysvětlení však není jasné, zdůrazňuje Kobza.

Poslanec SPD také poukazuje na to, že ještě minulý týden v rozhovorech pro česká média premiér tvrdil, že podle jeho názoru by se Česko nemělo k tomuto paktu zavazovat.

„Je to jen další z důkazů, že Babiš hraje dvojí hru, něco říká občanům ČR a něco jiného říká svým kamarádům z EU. Tuto falešnou hru je třeba odhalit," okomentoval článek Kobzy na svém Facebooku místopředseda SPD Radim Fiala.

Česko tento týden na Valném shromáždění OSN podpořilo Globální pakt OSN o uprchlících. Ministr zahraničí Tomáš Petříček prohlásil, že Česká republika tak potvrdila své závazky k mezinárodnímu právu o uprchlících.

zdroj:https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201812228779809-mistopredseda-SPD-Fiala-obvinil-Babise-z-dvoji-hry/https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201812228779809-mistopredseda-SPD-Fiala-obvinil-Babise-z-dvoji-hry/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře