Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Hejtman Vondrák zbaběle vycouvává

Abych platnost i pravdivost titulku potvrdil, uvedu celý průběh předmětných dějů události, o níž je řeč. Nuže: Před více než 14 dny vystoupil na 29. Kongresu ODS europoslanec a místopředseda ODS Vondra s návrhem, aby se na mošnovském letišti poblíž Ostravy vybudovala americká
s t r a t e g i c k á letecká základna.

  • hejtman-vondrak-zbabele-vycouvava
  • hejtman-vondrak-zbabele-vycouvava
  • hejtman-vondrak-zbabele-vycouvava

Jeho návrh vzbudil u nás pochopitelně většinově nesouhlasný rozruch a regionální Deník Severomoravského kraje uspořádal k tomuto Vondrovu návrhu anketu ostravských politiků, kteří se k Vondrovu návrhu na vybudování americké s t r a t e g i c k é letecké základny na mošnovském letišti měli vyjádřit.

Vyjádřil se i hejtman Severomoravského kraje Vondrák a to těmito slovy:

„O umístění vojenské posádky na našem letišti dlouhodobě usilujeme. Jsem přesvědčený, že vojenská posádka zvýší prestiž i sebevědomí našeho regionu a bude přínosem pro fungování mošnovského letiště. Dokud však nezazní oficiální nabídka, tak to považuji pouze za politické prohlášení pana europoslance Vondry“.

Když si tohle Vondrákovo vyjdření přečtete a když navíc vezmete do úvahy, že šlo o vyjádření v anketě, která zkoumala názory ostravských politiků k Vondrovu návrhu na vybudování americké s t r a t e g i c k é letecké základny v Mošnově, budete mít za to, že hejtman Vondrák ve svém vyjádření mluví a má na mysli českou s t r a t e g i c k o u leteckou základnu, nebo americkou s t r a t e g i c k o u základnu?

Myslím, že odpověď na tuto otázku bude u všech čtenářů shodná. Kdyby totiž hejtman Vondrák měl na mysli leteckou základnu českou, nevyjadřoval by se k anketě, která se politiků ptala na jejich názor na vybudování letecké základny americké. A nejspíš by prohlásil toto: „Myšlenku na zbudování americké letecké základny v Mošnově odmítám, protože já tam chci mít leteckou základnu českou“.

Nic takového se ovšem nestalo a hejtman Vondrák navíc zcela jasně prozradil, o jaké to základně mluví, když na konci svého vyjádření v anketě říká: „“Dokud však nezazní oficiální nabídka, tak to (myšleno zbudování americké letecké základny v Mošnově – pozn. LM), považuji pouze za politické prohlášení pana europoslance Vondry“

Takže jak vidíme, stále a stále spočívala na mysli pana Vondráka představa letecké základny americké, a o leteckou základnu českou ( a dokonce i s t r a t e g i c k o u), ani cípečkem myšlenky nezavadíl.

Vždyť též o takové základně nikde a nikdy, pokud vím, nebyla v této zemi řeč. A najednou je tady.

Dnes však hejtman Vondrák prohlašuje: „Mluvil jsem o letecké základně české. O základně americké nebyla řeč“.

Čtenář si to jistě probere. A pomyslí si svoje.

Lubomír Man

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře