Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Generál Pavel bije na poplach. Snaha Bundeswehru rekrutovat Čechy je rizikem pro AČR

Bývalý šéf Vojenského výboru NATO a generál ve výslužbě Petr Pavel okomentoval nápad generálního inspektora bundeswehru vyřešit problém nedostatku kvalifikovaných pracovníků náborem cizinců ze států EU včetně Česka. Podle Pavla by totiž snaha Němců neměla být nechaná bez povšimnutí ze strany české vlády a ministerstva obrany.

  • byvaly-sef-vojenskeho-vyboru-nato-a-general-ve-vysluzbe-petr-pavel

„Snaha Bundeswehru kompenzovat nedostatek vlastních rekrutů, zejména ve specializovaných odbornostech (lékaři, IT) ‚lovem v rekrutačních rybnících' dalších zemi EU, mj. Švédska a ČR, si zaslouží pozornost MO a vlády. Může být pro AČR personálním rizikem," napsal Pavel na svém twitterovém učtu.

Portál Novinky.cz s odvoláním na agenturu DPA dnes oznámil, že německé ozbrojené síly hodlají kvůli nedostatku kvalifikovaných pracovníků rekrutovat do svých řad občany jiných členských států EU.

Podle Eberharda Zorna, generálního inspektora bundeswehru, je v současné německé armádě nedostatek kvalifikovaných pracovníků, například lékařů nebo specialistů IT. Tento problém se snaží SRN vyřešit náborem cizinců z EU. Loni se tento nápad dostal do plánu rozvoje bundeswehru.

Podle branného zákona může občan České republiky vstoupit do ozbrojených sil jiných států pouze se souhlasem prezidenta republiky na základě své žádosti.

V případě bundeswehru však tato povinnost neplatí. Český občan může bez souhlasu vstoupit do ozbrojených sil jiného státu, pokud je tento stát členem mezinárodní organizace, která zajišťuje společnou obranu proti napadení, kterou je Česko členem.

zdroj:https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201812288820159-general-Pavel-snaha-bundeswehru-rekrutovat-Cechy-je-rizikem-pro-ACR/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Bedrich Pavelka 2018-12-29 17:52
Kde jsou nějaké komentáře????? To jsou všechny cenzůrované nebo co???
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře