Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Vláda nechápe, že zdražování nepostihlo jen chudáky, ale také podnikatele i ostatní občany

Doplácí na to všichni.

Netýká se to pouze cen energií a zemního plynu, ale návazně i ostatních komodit, včetně potravin. Mnoho lidí se raději omezí, než by šli žebral na sociálku, či úřad práce. Jiným nic jiného nezbyde.

  • vlada-nechape-ze-zdrazovani-nepostihlo-jen-chudaky-ale-take-podnikatele-i-ostatni-obcany

Do EU jsme vstoupili referendem, slavnostně s vládní propagandou,

protože jsme očekávali, že přestanou hospodářské zlodějny a začne konečně růst naše životní úroveň. Trochu jsme se zmýlili. Krade se dál a životní úroveň roste především v Německu. Jak jsme zjistili, hospodářské zlodějny asi patří k liberální demokracii.

V Německu jsou spokojeni.

Mají stoupající životní úroveň, skromně řečeno asi 3 x vyšší než Češi a tak se Němci soustředí na zlepšování životní prostředí. A pokud Němci něco chtějí, tak to musí chtít celá EU, tedy skoro celá Evropa. Green deal to jen potvrzuje. Něco podobného tady už bylo v historii.

Všechno se točí kolem peněz a moci.

Moc jsou peníze a peníze jsou moc. Když se do toho zaplete politika, platí to dvojnásob. Moc má Německo a peníze také. Cena elektřiny je moc netlačí a větrníků(větrné elektrárny) na moři už mají dost. Dánská firma Vestas chce z důvodu snížení poptávky v Evropě uzavřít výrobu částí větrníků v Německu. Schválený Green deal v rámci EU může tuto situaci vyřešit. Kupovat větrníky budeme my a další státy EU. Přitom Německo má tvrdší předpisy na výstavbu větrníků na zemi, než my.

Peníze se samozřejmě točí také v Emisních povolenkách,

které zdražují mimo energie, ostatní komodity i dodávky tepla pro občany. Kdo prosadil jejich obchodování věděl, jak se na nich dá dobře vydělat. Ztráta je vyloučena, zisk zaručen stále stoupající cenou i s ohledem na jejich stahování. Prsty v tom má EK, neznámí investoři a platit to mají občané EU. Ty investory bychom měli znát. O tom, že je nejvyšší čas přestat platit Emisní povolenky, není pochyb. Poláci to již zvažují.

Plynu je dost, dá se říci přebytek

a zdražení plynu nemá na svědomí Covid, či Rusko, ale Německo a doplácí na to celá EU. Nord Stream 2 byl natlakován před koncem roku 2021, přesto stojí a plyn je stále drahý. Německo nechce platit do Ruska a požaduje rozdělení sítě a provozu, aby došlo k zdanění i v Německu. Podpora USA je zřejmá. Tankery s zkapalněným plynem míří z USA do Německa a tak to vypadá, že za ten plyn budou občané EU platit stále víc. Ještě to někdo prezentoval tak, že nás Američani zachránili.

Prezident ČR Miloš Zeman,

vybídl vládu k tomu, aby se z Green deal vyvázala a jistě věděl proč. Vláda to nemá v úmyslu, spíše naopak, poskakuje dle Německa a diktátu EK. V každém případě by měla vláda stanovit maximální ceny energií a plynu dle jejich výše z minulých let a do doby, než dojde k srovnání cen v Německu a v rámci EU, doplácet dodavatelům ceny energií tak, aby občané, kteří zdražení nezavinili, platili za dodávky energií a plynu stejně jako v roce 2019 - 2020. Je na vládě, aby si pak své zvýšené náklady

projednala s Německem a vyřídila s EK v rámci EU.

Autor: Jiří Čumpelík

Zdroj: https://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=781868

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře