Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

KDO SKUTEČNĚ VLÁDNE

  • penize_na_ruku_jpg
Nejen v České republice převzali vládu ti, co mají dostatek peněz. S arogancí moci peněz se setkáváme při každém politickém a pravděpodobně i soudním rozhodnutí. Nejvíce se to projevilo vždy, když vládní stranou byla ODS, tím nechci říkat, že ČSSD je lepší, i ta má máslo na hlavě, ale ODS navíc vytváří z občanů, kteří nejsou jimi vyvolení, národ žebráků. Nejmarkantněji se to ukázalo za vlády p. Topolánka.

 

Zavedením rovné daně se daňová sazba snížila o 3 % z nejnižších příjmů a u těch nejvyšších se snížila o víc jak 10 %, navíc se pro bohaté zavedl strop na odvody zdravotního a sociálního pojištění (ministr financí – p. Kalousek). Tady je snad nejvýznamnější faktor deficitu financí ve zdravotnictví a důchodovém fondu.

Za dalšího působení koaliční vlády v čele s ODS jsou znovu postiženy pracující v zaměstnaneckém poměru. Za vlády p. Topolánka se přidalo mnoho desítek tisíc těm, co mají velké příjmy na úkor všech ostatních. Tato vláda bere lidem další peníze, a to nejen pokrácením důchodů těch, kteří do důchodu budou v následujících letech odcházet, ale je k tomu nutné přičíst také zvyšovaní DPH, poplatků ve zdravotnictví a další. Nejde o nic jiného než o okrádání občanů dle (paskvilu) zákona a opět je autorem ministr financí p. Kalousek. Teda ne, že by za vše zcela mohl, ale značně tomu přispěl, to on je správce státní kasy, ale velmi špatný. Podobně jako rádcové v pohádce Pyšná princezna.

Tím to však nekončí. Arogance moci a peněz jde tak daleko, že si zákonodárci, jejich přátelé a další zbohatlíci myslí, že si mohou dovolit doslova vše, a když něco, tak to tlakem peněz smetou ze stolu.

Většina občanů sleduje dění kolem nehody pražského lobbisty p. Janouška, kdy jmenovaný po banální nehodě úmyslným najetím do poškozené způsobil ženě těžké zranění a z místa nehody utekl. Po zadržení dechová zkouška odhalila, že před jízdou požil alkohol, následnou krevní zkoušku však odmítl. Při zvážení nestandardního postupu policie, kdy s lobbistou Janouškem bylo jednáno jako s někým, kdo se dopustil mnohem méně závažného trestného činu, pochybuji, zda žijeme v právním státě. Jen kolika porušení zákona se p. Janošek dopustil současně – řízení motorového vozidla bez řidičského průkazu po požití alkoholu, útěk z místa nehody a neposkytnutí pomoci a nejzávažnější je úmyslně způsobené těžké zranění, které jen náhodou neskončilo smrtí, což lze klasifikovat jako pokus o zabití. Viník nehody, i následného trestného činu p. Janoušek předvedl svým jednáním názorně povýšenectví arogantnost peněz a podívejte se, jak úmyslné najetí autem do člověka vyhodnotil ředitel pražské policie Martin Vondrášek. Vondrášek se hájil tím, že původně to byl nedbalostní trestný čin, což není typ činu, o němž by musel být informován.

Jiný případ arogance peněz, ale v mnohém stejný bylo vytlačení jiného účastníka silničního provozu z dálnice. Za takové ohavné trestné činy by měly padat tresty na maximální možné hranici bez možnosti předčasného propuštění na svobodu. Vždyť takoví lidé mohou svůj čin kdykoli opakovat s mnohem horšími následky – pro ně mají cenu pouze majetky a peníze, život jiného člověka je nezajímá.

To vyvolává podezření z korupce v řadách pražské policie, avšak nelze se zas tak moc divit, když vláda nesmyslně šetří na policii i záchranných sborech. Jen kolik kauz, které zaváněly korupcí či podvodem, bylo mezi politiky a nikdy se žádná kauza, i pokud vůbec začalo vyšetřování, nedostala k soudu. Bylo jich víc jak dost, však k soudu se dostala pouze kauza Škarka –Bárta. Je legrační jak lze se vším manipulovat, stačí se nad věcí trochu zamyslet. Myšlení se ale mnozí lidé bojí, ono totiž dost bolí.

Zdroj: http://berossos.blog.cz/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře