Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

DAŇ Z NEMOVITOSTI PODLE NÁVRHU PIRÁTŮ

Pracovní skupina Pirátské strany přišla s návrhem OBROVSKÉHO zdražení daně z nemovitosti. V návrhu se píše:

"Zdanění nemovitostí může přinést stovky miliard korun ročně a zlepšit dostupnost cen nemovitostí k bydlení. Efektivní zdanění nemovitostí v USA se pohybuje mezi 0,3- 2,21 % a v EU 0,05 – 1.93 % z ceny z nemovitosti.

  • dan-z-nemovitosti-podle-navrhu-piratu
Současné efektivní zdanění v ČR se pohybuje kolem 0,01 - 0,04 % z ceny z nemovitostí (bez daně z nabytí nemovitých věcí), takže při zvýšení efektivním zdanění nemovitostí na 1 % lze získat 200-800 miliard korun ročně. Vedlejším kladným efektem vyššího zdanění nemovitostí je například lepší regulace trhu s bydlením a efektivnější využití nemovitostí ve smyslu vyřešení situace s neobsazenými byty a také posílení vlivu obcí prostřednictvím rozpočtového určení daní (na okraj podle sčítání lidu z roku 2011 je 651 937 bytových jednotek v rodinných i bytových domech neobydlených).
 
Vyšším zdaněním nemovitostí můžeme odhadem navýšit NZP přibližně o 500-2000 korun." viz - https://www.piratskelisty.cz/clanek-3940-financovani...
 
Sdílím tabulku, jak by vypadaly daně z nemovitosti podle pirátského návrhu: za byt 75 m2 v Praze roční daň 74 tisíc (dnes kolem 2 tisíc).
 
Protože se tabulka začala šířit internetem, už se ozývají hlasy z Pirátské strany, že toto není oficiálním stanoviskem strany, ale pouze úvaha skupiny členů.
 
Chcete věřit, že to je jen úvaha?
 
Zdroj: FB Janky Šťasné
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře