Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Pozvánka na akci: Blokáda Gazy a mezinárodní právo, 18. ledna 2011

Další z přednášek týkajících se takzvaného izraelsko-palestinského konfliktu se zaměří na mezinárodní právo a blokádu Gazy.

18. ledna 2011, 18.00, Cross Club, Praha

18.00: Promítání - Střílení na slona

20.00: Přednáška a diskuse

Jana Ridvanová, členka organizace Přátelé Palestiny bude hovořit o situaci v Gaze z hlediska mezinárodního práva a renomovaných mezinárodních lidskoprávních institucí, zprostředkuje nám ale i vlastní zkušenost z návštěvy Gazy krátce po „Operaci Lité olovo", třítýdenním leteckém a pozemním útoku izraelské armády, jenž si před dvěma lety vyžádal více než 1400 obětí z řad Palestinců. Jak se žije v tomto uzavřeném a přelidněném pásmu a jak probíhá obnova, dva roky po skončení Litého olova? Jak se k situaci staví mezinárodní komunita a jak na odpor proti blokádě reaguje izraelská armáda?

Salah Abu Amša - Palestinec původem z Gazy žijící v České republice. Hovořit bude o tom, jak prožíval Operaci lité olovo a jaká je současná situace v Gaze.

Střílení na slona (To Shoot an Elephant, r. Alberto Arce, Mohammad Rujailah, Španělsko 2009, české titulky)
Film je přímým svědectvím z pásma Gazy zprostředkovaným jedinými cizinci, kteří se rozhodli v Gaze v průběhu operace Lité olovo zůstat. Od 27. prosince 2008 zaznamenává 21 dnů střílení na slony. Naléhavé a hrůzu nahánějící obrazy, při kterých nelze spát. Záznam každodenní reality nejen palestinských záchranářů bez ustání pronásledovaných lidským utrpením i nebezpečím vlastní smrti ze strany izraelských sil.


Pomozte nám s propagací: 

Web ISM: http://ism-czech.org/?p=431
Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=119574051446800&num_event_invites=106


PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře