Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Novoroční projev 2021

Vážení občané,

vstup do nového roku 2021 možná vypadá na první pohled posvátně, ale ve skutečnosti záleží na nás, jak...

  • novorocni-projev-2021
Vážení občané, vstup do nového roku 2021 možná vypadá na první pohled posvátně, ale ve skutečnosti záleží na nás, jak do něj vstoupíme. Začátek roku 2021 můžeme jednoduše prospat, anebo jej prožít aktivním způsobem.

Zdá se, že máme něco významného před sebou, vyslovujeme svá životní přání i touhy, abychom např. zlepšili situaci doma i ve světě, i když jednotlivec bez správné konstelace a okolností nic nezmůže, jak učí zkušenosti ohledně zbytečných rezignací na dění kolem nás.

Záliby, koníčky, bohulibé aktivity lidí posouvají náš národ dopředu. Jen změnit vedení naší země i Evropy k lepšímu, abychom se nemuseli stydět za ostudné a zkažené projekty, abychom nemuseli nést ponižující kolektivní viny za chyby zvolených politiků.

Národ sice potřebuje inteligenci, která volá po snížení byrokratických zátěží. Jistě by bylo radostí poctivě pracovat i podnikat v přehledném i bezpečném státě. 

Místo toho zbytečně unikají stovky miliard tam, kde nemají. A proto správná a logická adresnost finančních prostředků a investic musí být namístě, k tomu jasná a přehledná legislativa. 

Náš stát totiž potřebuje moudré a zodpovědné vedení, jinak se nevyhrabeme z dluhové spirály. Školní a akademická půda vyžaduje v dnešní moderní době politickou neutralitu, nikoliv vymývání mozků. Nechť si vyučující a studující vytvoří své názory bez politického nátlaku veřejnoprávních médií, a to na základě vlastních životních zkušeností. Ty jsou každému člověku právě nejcennější, stejně tak vzdělání i charakter.

Potřebujeme přemýšlivé a motivované pracující. Vypadá to, že nám nezbývá nic jiného než předělat celkový systém k prosperitě i adresné solidaritě. Budoucí léta k tomu vyzývají v souvislosti např. s důchodovou reformou, která se nedá dělat s děravým a krachujícím státním rozpočtem. 
Jako stát si vedeme na první pohled výborně dle ratingových agentur, ale něco uvnitř české ekonomiky hnije. Je to nesprávná adresnost finančních toků českého státu. 

Také morální hodnoty upadají, neboť jsou tradiční rodiny ve společnosti vnímány jako sprostý pojem. Neplánovaná rodičovství způsobují utrpení zejména nevinných dětí. Proto bych uvítal již zmíněné tradiční harmonické rodiny ve společnosti, neboť jsou základem fungujícího státu. 

Vážení občané, stále věřím v nápravu mezilidských a rodinných vztahů. Přeji Vám hodně štěstí, zdraví, lásky a optimismu v novém roce 2021, abychom všichni objevili smysl našeho života i životů. Nechť vzájemná důvěra vytváří vazby přívětivých mezilidských vztahů nejen ve 21. století. Vzájemná důvěra rovná se fungující stát.

Václav Kovalčík, Zlín

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře