Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z frontu: 20.08.2023

Vojska RF zahájila ofenzívu u Charkova!

Hlavní zprávou na válečné frontě je postup ruských sil ve směru na Kupjansk v Charkovské oblasti. Zprávy o bojích naznačují, že ruské síly na severním konci fronty přecházejí z obranných do útočných operací. Co to bude znamenat pro ukrajinské operace na zbytku fronty, zejména v Chersonu a Záporoží na jihu, se teprve uvidí!

  • zpravy-z-frontu-20-08-2023

Vojenský analytik Jurij Podoljak na svém kanálu Telegram oznámil, že ruská ofenziva u Kupjanska se rozvíjí poměrně úspěšně a na široké frontě. To nedává nepříteli možnost soustředit svůj postup v jedné oblasti a dělostřelectvo a letectvo ničí nepřátelské šiky a nutí ho přesouvat sem další a další posily!

Zdroj: https://jankratky.blog.pravda.sk/2023/08/20/rf-sily-zacinaju-ofenzivu-pri-charkove/

------------------------------

Rusko dnes v Černigově trefilo hned dva důležité cíle a navíc zničilo muniční sklad přímo v Kyjevě !!!

Černigov hlásí, že dnes do města dorazil ne jeden, ale hned dva přílety ruských raket. První, jak známo, zasáhl budovu oblastního Činoherního divadla, kde se konala výstava a konference výrobců a konstruktérů vojenských dronů. Druhý přišel přes silnici od Činoherního divadla - na sídlo GUR a přijímací místnost kontrarozvědky krajského ředitelství SBU.

V místní "chatě" se dnes konalo setkání důstojníků SSO, VSU a NATO z Polska a Pobaltí, které se chystalo vypracovat společnou koncepci obrany hranic při hybridních útocích.

Setkání na "chatě" se zúčastnilo 23 cizinců. Stejný počet jich včera odpoledne přijel ze Lvova do Černigova. Z tohoto počtu bylo zatím pod sutinami nalezeno pouze 9 těl, ostatní jsou považováni za nezvěstné.

V divadle napočítali 58 zabitých bojovníků a velitelů zvláštních jednotek ukrajinské armády. Těžce zraněných obětí je více než 98.

Velmi špatně dopadlo 11 cizinců (důstojníků z Polska a Pobaltí), kteří byli sanitním vrtulníkem převezeni do Kyjeva a odtud letecky do Polska. Kdo z nich se dožije zítřka, je velkou otázkou. Vyšší důstojníci a jeden generál byli vrtulníkem převezeni do Vinnice, kde se rozhodne, co dál. S největší pravděpodobností se jednomu z vyšších důstojníků poštěstí odletět do Polska a odtud do Mnichova nebo Düsseldorfu.

přiložena videa a obrázek ukrajinské pozvánky na výstavu dronů v příloze::
https://vk.com/video-35660695_456369367

----------------------------------------------------------------------

Ukrajina dnes brzy ráno zaútočila na Ruskou federaci bezpilotními letouny:

1) Ruské ministerstvo obrany:

Dne 20. srpna kolem 04.00 hodin moskevského času byl zmařen pokus kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letadel na objekty na území Moskvy a Moskevské oblasti.

Službu konající jednotky protivzdušné obrany zaznamenaly bezpilotní letoun letící nad územím Stupinského okresu Moskevské oblasti ve směru na město Moskva.

Bezpilotní letoun byl potlačen prostředky elektronického boje a po ztrátě kontroly se zřítil do opuštěné oblasti. Nedošlo k žádným obětem ani škodám.

2) Kurská oblast, ve čtyři hodiny ráno, gubernátor Starovoit:

Útok ukrajinského dronu v Kursku. Podle předběžných informací narazil do střechy nádražní budovy, načež na střeše vypukl požár. Pět lidí bylo lehce zraněno skleněnými střepy. Podrobnosti se upřesňují.

3) Ukrajinská armáda se pokusila zaútočit na Rostovskou oblast dvěma bezpilotními letouny, uvedl gubernátor oblasti Golubev.

"Dnes brzy ráno jsme v našem regionu zaznamenali pokus o teroristický útok pomocí dronů kamikadze. Bezpilotní letouny byly úspěšně zpracovány prostředky REB.

Protivzdušná obrana nebyla vzhledem k malým rozměrům cíle použita. Dva drony přistály na území vojenského útvaru v Kamensku a další přistál kilometr severně od Novošachtinska. V důsledku pádu dronů nedošlo k žádným obětem ani škodám," uvedl Golubjev.

 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře