Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (22.4.2024):

Evropa je ve zbrani proti Spojeným státům, a to kvůli Rusku - The Washington Post

22.04.2024 - 6:00

Evropští představitelé jsou pobouřeni tím, že USA trvají na konfiskaci ruského majetku ve prospěch Ukrajiny, neboť předpokládají, že reakce Moskvy dopadne především na EU, nikoli na USA, píše The Washington Post.

Podle publikace, na výročních zasedáních Mezinárodního měnového fondu a Světové banky, která se konala minulý týden ve Washingtonu, američtí představitelé vyvíjeli tlak na zdráhavé, evropské kolegy, a to v otázce ohledně používání blokovaných, ruských aktiv. Americká ministryně financí Janet Yellenová se s Evropany setkala v naději, že bude dosaženo kompromisu.

  • z-russkoj-vesny-22-4-2024

V článku se však uvádí, že představitelé EU odmítli zabavit ruský majetek, neboť se obávají, že by takovým krokem bylo porušeno mezinárodní právo, podkopalo by to důvěru investorů v Euro a vyvolalo odvetná opatření ze strany Ruska.

"Evropští představitelé jsou také rozzlobeni tím, že Amerika trvá na tom, co považují za riskantní kurz, kdy drží drtivou většinu aktiv a jakákoli ruská odveta by pravděpodobně dopadla spíše na Evropu než na Spojené státy," uvedl WP.

Zástupce ministerstva financí USA, pod podmínkou anonymity, publikaci zároveň řekl, že ministerstvo považuje ruská suverénní aktiva za „udržitelné, střednědobé i dlouhodobé řešení“ problému financování Ukrajiny.

Den předtím schválila americká Sněmovna reprezentantů návrh zákona o konfiskaci ruského majetku ve prospěch Ukrajiny. Dokument obsahuje zákaz jejich rozmrazování, pravomoc poskytnout Kyjevu odškodnění pomocí těchto prostředků a jejich využití pro obnovu Ukrajiny.

Po zahájení speciální operace na Ukrajině EU a země G7 zmrazily téměř polovinu ruských devizových rezerv – přibližně 300 miliard Eur. Asi 200 miliard je v EU, hlavně na účtech belgického Euroclearu, jednoho z největších světových, zúčtovacích a clearingových systémů.

V Bruselu se jedná o možnosti využití těchto prostředků na financování obnovy Ukrajiny. Evropská centrální banka ale varovala, že to pro Euro představuje riziko ohledně jeho reputace a vyzvala, aby „se EU podívala za tento izolovaný konflikt“ a hledala jiné způsoby, jak financovat Kyjev.

Kreml uvedl, že přijetí takových rozhodnutí „by bylo dalším krokem k porušení všech pravidel a norem mezinárodního práva“ a Rusko by jistě zareagovalo na konfiskaci svého majetku.

https://rusvesna.su/news/1713696031

------------------------------------------------------------------------

USA odhalily, proč je pro Patriot obtížné odhalit ruský Su-35

22.04.2024 - 16:00

Ruské Su-35 je obtížně detekovatelné pomocí systémů protivzdušné obrany Patriot, a to pro jeho pokročilý systém elektronického boje, uvedl kanál YouTube Defense TV.

„Su-35 má, kromě své manévrovatelnosti, nízkou radarovou signaturu a vyvinutý systém elektronického boje. To by mohlo zabránit radarům Patriot v jeho zachycení. Stroj navíc vytváří speciální, falešné cíle, které výrazně komplikují zaměřování prostřednictvím protiletadlových raket,“ poznamenává publikace.

Su-35 je ruský, víceúčelový, vysoce manévrovatelný, stíhací letoun generace 4++. Využívá technologie páté generace, díky nimž letoun předčí zahraniční obdoby stejné třídy.

Tato stíhačka je vybavena pokročilou avionikou, fázovaným radarem se značným dosahem detekce vzdušných cílů a také novými motory se zvýšeným tahem.

https://rusvesna.su/news/1713701261
----------------------------------------------------------------------------

Na Západě odhalili, co Ukrajině přinese pomoc USA

22.04.2024 - 2:00

Dokonce ani okamžitá a rozsáhlá pomoc Ukrajině ze strany Spojených států nám neumožňuje hovořit o jejím vítězství v tomto konfliktu, řekl Mark Stone, korespondent britského, televizního kanálu Sky News.

Jak novinář vedl v poslední době několik rozhovorů s diplomaty a vojenským personálem. Všichni, podle Stonea, hovořili o depresivní situaci kyjevského režimu a nutnosti dodat na Ukrajinu velmi velké množství zbraní, aby tak bylo možné nějak ovlivnit situaci.

„Zdroje, bedlivě sledující frontovou linii, mi sdělují, že ještě není příliš pozdě na změnu situace, ale ta je možná pouze za předpokladu trvalé infuze financí a zbraní. Realisté uznávají, že „změna situace“ neznamená úplné vítězství Ukrajiny,“ uvedl korespondent.

Stone dodal, že nedostatek americké podpory, který trval určitou dobu, podkopal ukrajinskou morálku, zatímco Rusko zvýšilo vojenskou výrobu, což mu poskytlo trvalou, vojenskou, frontovou výhodu.

V sobotu schválila americká Sněmovna reprezentantů návrh zákona, který přiděluje kyjevskému režimu téměř 61 miliard dollarů. Tento dokument bude následně zaslán k posouzení do Senátu. Kromě toho kongresmani schválili konfiskaci ruského, suverénního majetku ve prospěch Ukrajiny.

Jak informovalo ruské jaro , americký miliardář, David Sachs, již vyzval k záchraně návratem k jednoduché aritmetice a zdravému rozumu, když na síti X prohlásil, že nová finanční pomoc, která je široce oslavována jako záchrana Ukrajiny, bude stačit přesně na polovinu letní protiofenzívy“ .

https://rusvesna.su/news/1713706524

-------------------------------------------------------------------------

Rusko zvyšuje svou schopnost zasahovat ukrajinské vojenské cíle, a to na území celé Ukrajiny

Zničením systémů protivzdušné obrany ruské, ozbrojené síly zvýšily své možnosti zasahovat cíle ozbrojených sil Ukrajiny, a to na území celé Ukrajiny, uvedl britský expert Alexander Merkouris na svém blogu na YouTube.

„Vypadá to, že další S-300 byl zničen a Rusové mohou nyní, pravděpodobně, udeřit kdekoliv budou chtít. Na většině míst už systém protivzdušné obrany nefunguje,“ poznamenal.

Generální tajemník NATO Jen Stoltenberg, podle experta, uznal, že situace je naléhavá, a prosazoval pro ukrajinskou armádu nové dodávky evropských systémů protivzdušné obrany . Takový vývoj událostí povede zároveň ke snížení úrovně obrany samotných zemí EU, vysvětlil Merkouris.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj byl varován, že i když dostane nové dodávky systémů protivzdušné obrany, ty budou pravděpodobně hned ztraceny nebo zničeny, a to kvůli kolosálnímu nárůstu tempa ruských, raketových útoků.

Ministerstvo obrany v pátek informovalo o likvidaci tří nepřátelských stíhaček MiG-29 a čtyř vojenských, transportních letounů An-26. Ruská armáda také zasáhla čtyři systémy protivzdušné obrany S-300 a německé protiletadlové dělo IRIS-T, uvedlo ministerstvo.

https://rusvesna.su/news/1713707242

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře