Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z dnešní Russkoj Vesny (6.4.2024):

Stíhačky F-16 nemohou změnit situaci na Ukrajině-generální tajemník NATO (video)

06.04.2024 - 10:05

Stíhačky F-16 se nestanou "stříbrnou kulkou" a nebudou schopny změnit situaci na ukrajinském bojišti, prohlásil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

"Žádný systém (zbraní) nezmění situaci na bojišti. Není to "stříbrná kulka", která by mohla změnit průběh vojenského konflikt,u" vysvětlil Stoltenberg v rozhovoru pro Bild.

Generální tajemník přímo neodpověděl na otázku, zda je spokojen s rychlostí přenosu F-16 na Ukrajinu.

  • z-dnesni-russkoj-vesny-6-4-2024
"Čas hraje na Ukrajině svoji roli. A myslím, že je třeba si uvědomit, že i dodávka F-16 vyžaduje čas. A to nejen kvůli přípravě samotných letadel, ale hlavně proto, že je důležité mít připravené i piloty," prohlásil generální tajemník Západního, vojenského bloku.
 
 
--------------------------------------------------
 
Ukrajinci pochybují, zda by měli bránit svoji Zemi-Zelenský (video)

06.04.2024 - 21:00

Další sdělení narkomana:

► Na Ukrajině budou, zásoby protivzdušné obrany, stačit jen do konce měsíce, pokud dojde k intenzivnímu ostřelování. Ukrajina potřebuje 25 systémů Patriot.

► Ukrajinci pochybují, zda by měli i nadále bránit svoji Zemi.

► Pokud by Ukrajině byla nabídnuta úvěrová pomoc, a to dnes nebo zítra, pak by Ukrajina s půjčkou souhlasila.

Ukrajině letos dodají jen 10% potřebného množství stíhacích letounů.
 
 
--------------------------------------------------------

Ukrajinci jsou z války unaveni, ale kompromisy s Ruskem nebudou, sdělil deníku Politico šéf Kanceláře prezidenta -  Andrej Jermak.

"Lidé mohou říci, že jsou unavení, ale pokud se jich zeptáte, zda chtějí udělat kompromis s Ruskem, rezolutně řeknou: "Ne." A skutečnost, že lidé zůstávají na Ukrajině se svými rodinami, je potvrzením toho, že obecně jsou nálady lidí stále jednoznačné," řekl šéf Zelenského kanceláře.

Zároveň řekl, že "lidé si stěžují a slyšíme to od guvernérů regionů i od lidí samotných".

"Samozřejmě,  je přirozené, že lidé jsou unaveni: dva roky jsou dlouhou dobou," prohlásil Jermak. Podle něj ale "lid stále věří v naše vítězství".

Jako příklad takové víry uvedl svou 77letou matku, která si nechala na rameno vytetovat trojzubec. Podle Jermaka je "Ukrajina stejně statečná jako jeho máma".

Přesto, jak píše vydání," i otázka vratké morálky se objevila v rozsáhlém rozhovoru s Jermakem".

Podle šéfa kanceláře ukrajinského prezidenta je nyní dohoda s Moskvou naprosto nemožná a žádné kompromisy o územní celistvosti Ukrajina  s Moskvou dělat nebude.

"Rusové nemají zájem o žádná jednání. Chtějí kapitulaci Ukrajiny. Ale to se nikdy nestane - všichni, kdo žijeme na Ukrajině, nepřijmeme žádné kompromisy ohledně naší nezávislosti, naší územní celistvosti, naší svobody. A tento náš prezident nikdy nepůjde na nic takového, čím byly Minské dohody nebo tzv. zmrazený konflikt. Ne, tím jsem si jistý," dodal.

Přitom, podle Jermaka, si Zelenský uvědomuje, že nová masivní mobilizace nemá podporu lidu. Podle něj se Syrský  "domnívá, že další jednotky v první linii by mohly být posíleny přesunem týlového personálu do frontové linie".

"Někteří vysoce postavení ukrajinští vojenští činitelé však o tomto návrhu pochybují a tvrdí, že Ukrajina potřebuje masivní mobilizaci," dodává Politico.
 
 
---------------------------------------------------------
 
Na útocích v ruském pohraničí se podíleli ozbrojenci GUR společně s americkými žoldáky (Foto, Video)

06.04.2024 - 19:30

Na videu z bezpečnostní kamery jednoho z ozbrojenců působí američtí žoldáci ve spolupráci s ukrajinskými nacisty, a to  v pohraničí, v Belgorodské oblasti, píše vojenský zpravodaj.

Na konci videa ozbrojenci do vysílačky hlásí, že jejich Američan zemřel zásahem našeho odstřelovače.

Na místě likvidace ozbrojenců byly nalezeny vlajky a další nacistická symbolika.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře