Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Týká se každého z nás: Důchody postě nebudou

Druhý pilíř skončil. Ok, to se dalo čekat. Politikům zkrátka není radno věřit: co jeden den slíbí, to druhý druhý den už neplatí. Dobrá zpráva je, že ti, kdo vstoupili do druhého pilíře, dostanou své peníze zpět. Ostatní, kteří spoléhají na "státní důchod" totiž časem přijdou o vše, co do "penzijního systému" nedobrovolně odvedli. Proč?

 

 Až nebude mít stát "kam sáhnout", co myslíte že udělá? Až nebude nikdo mít zájem o státní dluhopisy s mizerným úrokem, kde myslíte, že stát vezme peníze? Jasně, zvýší se daně, zavedou se extra daně pro bohaté, až .... až nebude koho zdanit. Čili až bohatí dají evropskému systému státního okrádání definitivní sbohem.

  • tyka-se-kazdeho-z-nas-duchody-poste-nebudou

 

 Pamatujete, jak francouzský prezident prosadil zdanění bohatých? A víte, jak to dopadlo: kapitál se přestěhoval do zemí, kde je daňové břemeno snesitelné.

 Pojďme se podívat, jak bude probíhat kóma systému, který by měl obyvatele zabezpečit na stáří: První kolo likvidace penzijního systému už jsme viděli. Zpomalování valorizací důchodů trikem s "nízkou inflací". Energie, léky, bydlení stojí čím dál víc, ale oficiální inflace je nízká. Takže se penze nezvyšují.

 Dalším krokem v bourání penzijního systému bylo zvyšování věku pro odchod do důchodu. Do důchodového systému totiž nebude dost plátců. Demografie je neúprosná, aktivních plátců je čím dál tím méně. Jak tak koukám na imigranty, kteří se valí z Afriky do Evropy, mám nepříjemný pocit, že to také nebude žádná výhra. Tito imigranti nám prosperitu - natož dostatek peněz na důchody - nezajistí. Většina těchto imigrantů skončí s rukou nataženou po sociálních dávkách.

 Co udělá stát dál?

 Především si na pokrytí deficitu "půjčí" peníze ze současných soukromých penzijních fondů. Že to nejde? Samozřejmě že to jde: stačí jeden zákon - a je to. To, co si spoříte do penzijních fondů "na stáří", se vám prostě "převede" na státní (kolabující) pseudofondy...  

 A je hotovo, své peníze neuvidíte nikdy. Nebo třeba dostanete tak stovku měsíčně...  

 Co s tím?

 Tohle vám neřekne žádný politik, protože by přišel o voliče: státní penze skončí. Nebo budou doslova chudinskou dávkou. Vítězem bude vždy ten, kdo se na "stát" přestane spoléhat.

 Nepodléhejte vábení fondů a bank - ubohé výnosy dokazují, že nabídky těchto institucí jsou ztrátou času. A bohužel i peněz. Spoléhejte pouze na sebe, je jen na vás, jak sebe a své blízké zabezpečíte. Naučte se včas  spravovat vaše peníze . Je to jedna z klíčových dovedností, které se ve škole (bohužel) neučí. Učte se, získávejte cvik a zkušenosti. Čas utíká...

zdroj:https://www.silverum.cz/news/tyka-se-kazdeho-z-nas-duchody-poste-nebudou-a-566.html

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře