Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Chudoba

Chudoba je odrazem stavu myšlení lidí. Rozdíl mezi bohatým a chudým je ten, že chudý nemá vizi. Celou dobu žije v minulosti a přítomnosti, kterou nemůže absolutně ovlivnit.

Denně zahlcuje svou mysl přemýšlením nad tím, co se nedá změnit místo toho, aby řešil svou budoucnost přesně tak jak bohatý.

 

 

 

 

  • chudoba

Být bohatý neznamená mít peníze a majetek, ale myslet jako bohatý. Statisticky platí, že jestli se chudý člověk dostane k většímu majetku, zpravidla si ho nedokáže udržet a dostane se do ještě větší chudoby.

Čím to je? Jak je možné, že nestačí zdědit peníze a automaticky se dostanu na druhou stranu barikády mezi elitu?

Rozdíl je v myšlení. Pokud jsem se k penězům dostal velmi snadno, nevážím si je a chovám se k nim lhostejně. No pokud jsem vydělal peníze poctivou dřinou, vážím si jich mnohem víc. Proto se často krát stává, že bohatý nedává tuzér, protože si své peníze váží. Bohatý se nepotřebuje předvádět kolik má peněz a majetku, protože on bohatý je. To dělá chudoba. Nechávají vysoké spropitné, aby si o nich náhodou někdo nepomyslel, že jsou chudí. Jedno přísloví, které popisuje na tento syndrom říká: "poklad na ulici a hovno v truhlici."

Pokud žije člověk dlouhý čas v chudobě a dostane se k majetku, snaží se uspokojit všechny své potřeby a požitky, které si musel během období chudoby odepřít. Zvláštní na tom je to, že všechny najednou. Naopak bohatý si odepřel své požitky a potřeby, aby se stal bohatý, a uspokojí si je později, no v jiné kvalitě. Chudý se dívá na to, co je teď, no bohatý se dívá vždy do budoucna.

Být chudý není ostuda, jen je to nepříjemné, proto Vám přeji, abyste tento nepříjemný pocit už nemuseli zažít. Je jen na Vás jak se k tomu postavíte.

zdroj:http://milanmichalec.blog.sme.sk/c/326499/Chudoba.html

 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře