Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

Czech English French German Russian Spanish

ads

Kandidát do Senátu zneužil osobní údaje svých pacientů pro politickou agitaci

Hodnocení uživatelů:  / 3
NejhoršíNejlepší 

Kandidát do Senátu na Praze 10 za TOP 09 a chirurg Jiří Holubář rozeslal svým pacientům z malešické polikliniky dopis, ve kterém je vyzývá, aby pro něho hlasovali při senátních volbách. Porušil tím zákon o ochraně osobních údajů a Piráti na něj proto podali stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. „Podle nás je nehorázné, že lékař tímto způsobem zneužije osobní údaje svých pacientů, aby u nich agitoval před volbami,“ uvádí pražský zastupitel za Piráty a student práv Adam Zábranský.

 

  • kandidat-do-senatu-zneuzil-osobni-udaje-svych-pacientu-pro-politickou-agitaci
  • kandidat-do-senatu-zneuzil-osobni-udaje-svych-pacientu-pro-politickou-agitaci


Dopis se na první pohled tváří, jako že pouze informuje o změnách v provozu jeho ambulance. Ve skutečnosti se ale většina dopisu točí okolo kandidatury Holubáře do Senátu. „Holubářovy pacienti mu zcela jistě své kontaktní údaje neposkytli s tím, aby je později využil pro své politické cíle. Tím že tak učinil, porušil zákon o ochraně osobních údajů a může za to dostat pokutu až 5 milionů korun. Žádná pokuta ale nenapraví protizákonné ovlivnění volebních výsledků,“ uzavírá zastupitel Adam Zábranský, který stížnost k ÚOOÚ sepsal.

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit / registrovat

Komentáře  

#1 damirr@volny.cz 2016-10-12 11:23
Kopečku, jen si projdi spoustu i odborných článků a zjistíš, že i vysokoškolští vzdělanci dokáží češtinu dokonale zmrvit. Ale to není jen tady, ale na celém netu, tak bych to přehlédl a šel dál. Zdravím a přeji hezký den.

Facebook komentáře