Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z dnešní Russkoj Vesny - O teroristickém útoku (23.3.2024):

USA v březnu varovaly Rusko před chystaným teroristickým útokem-Bílý dům

23.03.2024 - 14:00

USA v březnu varovaly Rusko před chystaným teroristickým útokem-Bílý dům | Ruské jaro
Spojené státy v březnu sdělily ruským úřadům informace o teroristickém útoku připravovaném v Moskvě.

Uvedla to vedoucí tiskového oddělení Rady národní bezpečnosti Bílého domu Aidrienne Watsonová, napsala agentura TASS.

  • z-dnesni-russkoj-vesny-o-teroristickem-utoku-23-3-2024
"Začátkem tohoto měsíce obdržela americká vláda informace o připravovaném teroristickém útoku v Moskvě, který mohl být předmětem masových shromáždění [lidí], včetně koncertů, což vedlo ministerstvo zahraničí k vydání veřejného varování pro Američany, kteří jsou v Rusku," citovala agentura Reuters prohlášení mluvčího Bílého domu.

"Americká vláda také sdílela tyto informace s ruskými úřady v souladu s dlouhodobou politikou "povinného varování"," uvedl Watson v prohlášení.

Televizní stanice CNN již dříve uvedla S odvoláním na zdroje, že americká rozvědka varovala Rusko, že teroristická skupina Islámský stát* plánuje spáchat teroristické útoky v RF.

Podle jejich informací se podobné informace objevují od listopadu 2023, není však jasné, zda se staly základem pro zveřejnění varování amerického velvyslanectví v Moskvě před teroristickou hrozbou 7.března.

Koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti Bílého domu John Kirby řekl televizi Fox News, že zatím nemůže říci, jak souvisí varování americké ambasády a teroristický útok Crocus City Hall.

Podle Kirbyho měla americká strana "určité obavy z možnosti teroristického útoku v Moskvě a jejím okolí na začátku tohoto měsíce".
 
 
-----------------------------------------------------------
 
Terorista přiznal, že byl naverbován za 500 tisíc rublů (video)

23.03.2024 - 13:40

Byl zveřejněn záznam výslechu jednoho ze zadržených teroristů, během kterého prozradil podrobnosti o své účasti na teroristickém útoku v Crocus City Hall. Podle něj ho prostřednictvím Telegramu kontaktoval "asistent kazatele" a nabídl mu, ať spáchá teroristický útok.

Terorista přiznal, že střílel na lidi. Za to mu slíbili půl milionu rublů. Před spácháním trestného činu dostal jen část slíbených peněz.

Zbraně a výbušniny vykonavatelům poskytli objednatelé, se kterými komunikovali prostřednictvím Telegramu. Objednatelé byli bez jmen a čísel.
 
 
-------------------------------------------------------------
 
Objevily se záběry prvních výslechů zadržených teroristů (video)

23.03.2024 - 13:18

Na internetu se objevily záběry prvních výslechů zadržených teroristů.

Ti, kteří spáchali teroristický útok a zabili více než stovku lidí v koncertním sále Crocus City Hall, doufali, že uprchnou na Ukrajinu, ale byli zadrženi v oblasti Brjanska.

Na videozáznamech se třesou teroristé, kteří odpovídají na otázky bezpečnostních složek.

Jeden z nich přiznal, že mu za teroristický útok v Krokusu slíbili 500 tisíc rublů.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Krokusu

23.03.2024 - 13:06

Vyšetřovací výbor zveřejnil nové, ale stále ještě ne definitivní údaje o mrtvých při teroristickém útoku v Crocus City Hall.

"Na místě teroristického útoku v koncertním sále při rozebírání trosek záchranné služby byla nalezena další těla mrtvých.

Počet mrtvých Tak zatím činí 115.

Pátrací práce pokračují, " uvedl úřad.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře