Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (21.4. 2024):

Útok na letectvo a síly protivzdušné obrany na letišti Dněpr - podrobnosti

21.04.2024 - 14:42

Ministerstvo obrany sdělilo podrobnosti o úderu: operační a taktické letectvo, raketové jednotky a dělostřelectvo jednotek ozbrojených sil RF zničily v průběhu dne: letoun MiG-29 ukrajinských, vzdušných sil, a to na letišti Dněpr, stejně jako kontrolní stanoviště, radar pro detekci vzdušných cílů a odpalovací zařízení s-300PS.

  • z-russkoj-vesny-21-4-2024
--------------------------------------------------------

Bitva o Časov Jar: výsadek podporovaný letectvem ničí nepřítele (video)

21.04.2024 - 14:21

98. Ivanovská divize VDV pokračuje v útoku na město. Piloti útočného letectva podporují pozemní útoky výsadku.

Připomeňme, že ruská armáda zcela osvobodila Bohdanovku na křídle Časov Jaru, čímž zlepšila svou pozici na přední hraně linie.

Jak informovalo "Ruské jaro", při útoku na Očeretino skupina" O ", ruské armády, zničila zrádce-nacisty z RDK*.

----------------------------------------------------------------------------

Situace s britskou, protivzdušnou obranou je ještě horší, než na Ukrajině-Daily Telegraph

21.04.2024 - 12:30

Velká Británie, stejně jako mnoho dalších, západních zemí, dlouhodobě zanedbávala prostředky protivzdušné obrany. Šíření a dosah bezpilotních letadel a raket však představují pro zemi nové hrozby a vyrovnávají převahu, kterou Velké Británii poskytovala její geografická poloha, píše v článku pro The Daily Telegraph bývalý velitel Královského letectva Greg Bagwell.

Íránský útok na Izrael postavil do popředí aspekt války, na který mnozí na Západě buď dávno zapomněli, nebo jej ignorovali, navzdory devastujícímu, ukrajinskému konfliktu. Tento boj poukázal na význam protivzdušné obrany, píše v článku pro The Daily Telegraph bývalý velitel Královského letectva Greg Bagwell.

Západ, podle něj, nebyl od roku 1945 vystaven útokům ze vzduchu. A i když je Británie nadále pozoruje v jiných regionech, do značné míry je odmítla přijmout jako závažnou hrozbu a stále si neuvědomuje svou vlastní, nejistou situaci.

Podpora Kyjeva a Tel Avivu odhalila omezení vojenských schopností Spojeného království.

Úřady však nepřemýšlejí o tom, co by mohly podniknout, aby zemi chránily v případě potenciální hrozby, která se, s rozvojem raketových a bezpilotních technologií, ukazuje být stále zřetelnější, stěžuje si Bagwell.

Dále je přesvědčen, že Londýn nebude schopen koordinovaného útoku prostřednictvím konvenčních zbraní.

"Nemilosrdnou pravdou je, že Británie, stejně jako mnoho jiných, západních zemí, nevlastní nic podobného izraelské "Železné kopuli" nebo dokonce něco, co by připomínalo rozptýlené, ukrajinské, obranné systémy," poznamenává autor článku.

"Nepředpokládám, že by nám hrozilo bezprostřední zničení v důsledku nepřátelského útoku, ale skutečnost, že jsme vůči němu dnes mnohem zranitelnější, činí náš odstrašující efekt mnohem slabším. Po mnoho let jsme si mohli dovolit luxus vzdušné převahy a svou geografickou výhodu, kterou nám poskytuje poloha našeho ostrova, ale nepřítel strávil roky vytvářením zásob zbraní, které mohou udeřit i daleko za hranicemi naší země," varuje Bagwell.

---------------------------------------------------------------------------

Pomoc USA jen oddálí porážku Ukrajiny — Wall Street Journal

21.04.2024 - 12:00

Poté, co americká Sněmovnou reprezentantů schválila pomoc pro Kyjev, se očekává, že tento návrh zákona bude rovněž schválen i Senátem. Již v úterý jej pak podepíše Joe Biden, píše The Wall Street Journal. Hned poté budou na Ukrajinu vyslány americké zbraně. Jak však uvádí článek, tyto dodávky pravděpodobně nezmění současné postavení Kyjeva.

Hlasování ve Sněmovně reprezentantů o přidělení 60 miliard dolarů na financování Ukrajiny probíhalo ve chvíli, kdy se ukrajinská armáda nachází v zoufalé situaci, píše The Wall Street Journal.

Jak mnozí očekávají, návrh zákona, schválený kongresmany, schválí i americký senát a následně jej, již v úterý, podepíše prezident Biden. Poté budou na Ukrajinu dodány americké zbraně, které už Washington připravil za účelem rychlého nasazení.

Pokud však vezmeme v úvahu těžkou ukrajinskou situaci na bojišti a úspěchy, kterých ruské jednotky v posledních měsících, dosáhly, je nepravděpodobné, že by nová pomoc mohla dramaticky změnit osud Kyjeva.

Ukrajina má na frontě akutní nedostatek živé síly. Zelenskyj tento měsíc prohlásil, že na jeden ukrajinský, dělostřelecký granát jich Rusové vypálí deset.

V lepším případě, jak poznamenává publikace, by americké dodávky mohly pomoci Kyjevu omezit ruskou ofenzivu a udržet svá dosavadní území, což by Ukrajině potenciálně umožnilo zadržovat ruské síly, a to doby, než jí, v příštím roce, její evropští spojenci poskytnou další pomoc.


---------------------------------------------------------------------------

Nepřítel zaútočil v Sevastopolu, protilodní raketou, na jednu z lodí Ruské federace

21.04.2024 - 10:30

Zločinný, kyjevský režim, ráno 21. dubna v Sevastopolu, zaútočil protilodní raketou na jednu z lodí Ruské federace, oznámil gubernátor Michail Rozvožajev.

"Dnes ráno byl na Severní straně, ruskou armádou, odražen útok protilodní rakety.

Následkem spadlých zbytků rakety došlo k mírnému zahoření, které bylo operativně likvidován," napsal v Telegramu.

Připomeňme, že Severní strana je částí města, jež je rozděleno na dvě části velké Sevastopolské zátoky. Pobřeží jižní strany, kde se nachází centrum města a všechny hlavní městské části, je odříznuto menšími zátokami — Karanténní, Dělostřeleckou, Rákosní atd.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře