Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

(P)OTRAVINY - ŠOKUJÚCE VIDEO O ZELENINE A OVOCÍ Z LIDL - nákup 16.5.2017

2 videa o tom, jak německé řetězce podvádí, okrádají a tráví české a slovenské lidi. "Dobrou chuť!" und "VIELEN DANK!"

-------------------------------

Dnešný nákup bol v LIDL v Bratislave, testoval som prístrojom Greentest ECO http://anmez.com/ na stránke sú príslušné informácie o prístroji ako aj o hodnotách ktoré ukazuje.
https://www.facebook.com/7airTV/

  • p-otraviny-sokujuce-video-o-zelenine-a-ovoci-z-lidl-nakup-16-5-2017
  • p-otraviny-sokujuce-video-o-zelenine-a-ovoci-z-lidl-nakup-16-5-2017
  • p-otraviny-sokujuce-video-o-zelenine-a-ovoci-z-lidl-nakup-16-5-2017
  • p-otraviny-sokujuce-video-o-zelenine-a-ovoci-z-lidl-nakup-16-5-2017

 

+ BONUS 

Šokující srovnání německého a českého Kauflandu

Zpravodajský portál e-mostecko.cz udělal test, po kterém budete skřípat zuby. Zjistili jsme, že Češi, kteří berou v průměru přibližně třikrát méně než Němci, zaplatí za běžný nákup v porovnání se západními sousedy o 40 procent víc.

 

 

PÁR INFO Z WIKIPEDIE:

Lidl je obchodní značka řetězce prodejen společností Lidl & Schwarz-Gruppe, které patří též síť hypermarketů Kaufland. Vlastníkem je německý obchodník Dieter Schwarz. Prodejny sítě Lidl jsou ve více než 26 státech Evropy.

Při nezávislém testování v roce 2005 firma Lidl vykázala nejhorší výsledky mezi německými obchodními řetězci v obsahu pesticidů v prodávaném ovoci a zelenině. V reakci na akce organizace Greenpeace v roce 2006 LIDL slíbil v Německu zpřísnit systém kontroly kvality a ustavit vnitřní limity pro pesticidy. Začal také nabízet biopotraviny a výrobky „Fair trade“. V říjnu 2006 ohlásil v Německu zastavení prodeje konvenčně pěstovaných grepů, protože dlouhodobě obsahovaly vysoké hladiny pesticidů.

Vstup firmy Lidl na český trh byl charakteristický zejména opakovanými aférami s kácením stromů. Od roku 2002 do října 2003 bylo zjištěno nejméně 102 stromů poblíž stavenišť prodejen firmy Lidl, které by bránily výhledu na prodejnu nebo na její poutače a byly v noci neznámými pachateli nezákonně pokáceny. V některých případech šlo o stromy, k jejichž legálnímu pokácení se předtím společnost Lidl neúspěšně pokoušela získat povolení. Firma Lidl se v počátcích aféry vyjádřila, že její „komunikační strategií je nekomunikovat s médii“ (tento výrok pochází od Dany Berkové, tehdejší asistentky jednatele firmy).

Firma byla opakovaně obviněna z nelegálního získávání a shromažďování informací o svých zaměstnancích. V roce 2008 čelil obvinění, podle kterých sledoval své zaměstnance na toaletách průmyslovou kamerou, za což v Německu dostal pokutu ve výši milion eur. V roce 2009 se pak ukázalo, že Lidl nezákonně shromažďoval zdravotní dokumentaci o svých zaměstnancích...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Lidl


Kaufland je známý poměrně nízkými cenami, avšak v minulosti občasně na úkor kvality. Obchodní inspekce evidovala stížností na porušení hygieny v obchodech tohoto řetězce. Například v říjnu 2006 dovážel Kaufland červivá vejce z Polska, v únoru 2007 prodával hradecký Kaufland paštiku s červy, v srpnu 2007 šlo o slaninu s přemnoženou listérií. Další mediálně známý případ byl z prosince 2007, kdy byli objeveni červi v baltických sledích. Negativní mediální pozornost vyvolal i nález falšovaných vín z Maďarska potravinářskou inspekcí v prosinci 2008....

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kaufland

 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře