Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z PRONEWS (19. až 20.4.2024):

19.04.2024 | 22:35

Severní Korea vypustila hypersonickou, jadernou raketu, dosahující rychlosti až 27krát vyšší než je rychlost zvuku a pohrozila tak Spojený státům.

Situace, týkající se kontroly šíření zbraní hromadného ničení, se vymyká

Severní Korea testovala hypersonickou, jadernou zbraň, podobnou ruskému Avangardu.

  • zpravy-z-pronews-19-az-20-4-2024

Americká rozvědka uvádí, že byla vyvinuta a sestrojena dík "kritické pomoci" Ruska, a to výměnou za dodávky kolosálního množství dělostřeleckých granátů (více než 2 miliony). Jedná se o dělostřelecké granáty 152 mm, 122 mm, ale také repliky raket Iskander-M, čímž Severní Korea umožnila doplnění ruských zásob.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/…=sc

--------------------------------------------------

Mohutný výbuch na irácké, armádní základně – jednalo se o pokus zlikvidovat rakety ROCKS, aby se tyto nedostaly do íránských rukou?

Izrael a USA jakoukoliv účast popřely

20.04.2024 | 07:50

Jeden voják byl zabit a šest dalších zraněno poté, co asi 50 kilometrů jižně od Bagdádu došlo k silné explozi, a to v sídle proíránské milice Hasd al-Shaabi, která se však oficiálně stala součástí irácké armády.

Síť Al Arabiya uvedla, že základna byla cílem raketového útoku, není však jasné, kdo tento útok provedl.

Tady okamžitě vyvstává otázka, zda se někdo nepokusil zničit izraelské balistické střely ROCKS , které se zde dostaly do iráckých rukou.

Hasd al-Shaabi by byl nejvhodnější organizací, která by tyto rakety převzala a následně je předala Íráncům.

Střela má mít vícenásobný naváděcí systém, který umožňuje její navigaci i bez použití GPS nebo během intenzivního, radiového rušení.

Střela byla poprvé představena na výstavě Aero India 2019 a je certifikována a určena pro stíhačky F-16I.

Pokud byly rakety skutečně umístěny na této základně, vyvstává další otázka, byly dnešní explozí zničeny?

Americké ústřední velení, neboli CENTCOM, popřelo jakoukoli účast na tomto dnešním úderu.

„Byli jsme informováni o zprávách, že USA dnes zahájily v Iráku nálety. Tyto zprávy se nezakládají na pravdě. USA dnes nezahájily nálety v Iráku ,“ uvedl příspěvek CENTCOM na platformě X (dříve Twitter).

Izraelský úředník, který hovořil s americkou CNN, a to pod podmínkou anonymity, ujistil, že Izrael za toto odpovědný není.

Pokud za tento úder nejsou zodpovědné USA, ani Izrael, pak je záhadou, kdo to tedy vlastně provedl?

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/…=sc

----------------------------------------------------
 
S. Lavrov: " Charkov je náš další cíl - ve vojenské operaci budeme pokračovat až do konce"

"Kyjev nás znovu neoklame jako na jaře 2022"

20.04.2024 | 13:13

Ruský ministr zahraničí, Sergej Lavrov, poprvé oficiálně odhalil záměr Ruska dobýt během následné, ruské, útočné operace město Charkov. Tato operace, dle Ukrajinců, začne pravděpodobně v létě.

Poprvé také odhalil, že Rusko nemá v úmyslu zastavit vojenskou operaci na Ukrajině, a to i kdyby jednání mezi oběma zeměmi byla již zahájena, protože Kyjev se, podle něj, ukázal jako nespolehlivý partner.

Dokonce příznačně prohlásil, že opakování toho, co se stalo na jaře 2022, kdy Kyjev na istanbulských jednáních souhlasil s přijetím ruských podmínek a zastavením války, nebude dovoleno.

Ve skutečnosti pak Rusové, na znamení dobré vůle, stáhli své síly z předměstí Kyjeva a umožnili tak Ukrajincům „vydechnout“.

Západ ale následně Ukrajině nepovolil dodržet uzavřené dohody a požadoval, aby pokračovala ve válce proti Rusku, a to tím, že přesunula mohutné, vojenské síly na Donbas a na charkovskou frontu.

Takže tam, kde tehdy bylo Rusko na krok od vítězství, nakonec ztratilo města jako Liman a Kupjansk a poté i Cherson.

Kvůli tehdejší, ruské naivitě pokračovala válka další dva roky a tisíce vojáků bylo zabito jen dík tomuto chybnému rozhodnutí.

Ruský ministr zahraničí tak několika slovy oznámil, že Moskva bude pokračovat ve válce „až do konce“, a myslí to zcela vážně, neboť se již nenechá oklamat podruhé.

Jakákoliv jednání budou probíhat za trvalého tlaku ruských sil.

Sergej Lavrov, během rozhlasového rozhovoru sdělil, že město Charkov „hraje významnou roli“ v plánech ruského prezidenta Vladimira Putina na vytvoření demilitarizované zóny na Ukrajině, a to jako ochrana ruských, pohraničních osad před ukrajinskými údery.

Sergej Lavrov připomněl, jak V.V.Putin prohlásil, že ruské síly musí přesunout svou první, obrannou linii poměrně daleko na ukrajinské území. Sergej Lavrov toto upřesnil jako - velmi hluboko do oblasti Charkova.

Sergej Lavrov, v reakci na otázku, kam dále půjdou ruské síly po vytvoření této „sanitární zóny“, sdělil, že ruské úřady jsou „absolutně přesvědčeny“ o nezbytnosti pokračování ruské války na Ukrajině.

Zdá se, že Rusko se bude řídit taktikou neustále se měnící demilitarizované zóny, aby zajistilo, že Ukrajina opět nezaútočí na ruská, pohraniční města.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře