Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Premiér Nečas má problém, jeho vláda je podle nového prezidenta nelegitimní

Nečasova vláda je nelegitimní a co nejdříve by se měly konat předčasné volby. Nově zvolený prezident Miloš Zeman to řekl hned v prvním oficiálním rozhovoru pro ČT ještě týž den, co byl zvolen. Dokud nesloži prezidentský slib a nebyl uveden do úřadu, je to jen jeho občanský názor, premiéru Nečasovi tím ale vyslal jasný signál, že má dalšího nepřítele.

 

 
  • premier-necas-ma-problem-jeho-vlada-je-podle-noveho-prezidenta-nelegitimni

Předseda vlády Petr Nečas přitom jen pár hodin předtím na tiskové konferenci řekl, že věří, že jeho vláda a nově zvolený prezident Miloš Zeman budou dobře spolupracovat.

Pro vládu premiéra Petra Nečase s osmi procenty veřejné podpory by podle Zemana bylo záchranou, kdyby se konaly předčasné volby. „To není de facto vláda, která vzešla ze svobodných voleb, protože minimálně stranu LIDEM nikdo ve svobodných volbách nevolil," řekl Zeman, kterého na Hrad poslaly v přímé volbě hlasy 2 717 405 voličů.

Jeho kritika se ale netýká jen místopředsedkyně vlády Karolíny Peake či ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského (oba LIDEM), ale i Aleny Hanákové, kterou na post ministryně kultury záhadně instalovalo partnerské hnutí TOP 09 „Starostové a nezávislí“ a kterou prakticky po celou dobu odborná i laická veřejnost kritizuje pro její neuvěřitelnou nekompetentnost.

Když Zeman řekl, že by byly na místě předčasné volby pokud vládu drží strana, kterou nikdo nevolil, jasně tím popsal a podpořil názor valné většiny občanů a stovek občanských iniciativ, usilujících o skutečnou demokracii: že totiž český zastupitelský systém si na demokracii dlouhodobě jen hraje. Ve skutečnosti přitom postupná profesionalizace politiky demokratickému vývoji v zemi trvale zamezuje a tím se obloukem vrací k totalitě. Potvrzují to i slova ministra spravedlnosti Pavla Blažka, který se chce zasadit o omezení svobody slova v médiích a na internetu, protože ten se podle jeho slov stává vážnou hrozbou demokracie. „Je nutné chránit svobodu osobnosti, protože to je naším hlavním programem a musíme soudní řízení, která se týkají ochrany osobnosti zrychlit a hlavně zpeněžit,“ řekl.

Kupčení s hlasy ve vládě i v parlamentu je zažitý folklór, který nerozkolísají ani ty největší úplatkářské kauzy. Nedávná korupce formou lukrativních postů ve státních firmách pro poslance Marka Šnajdra (České dráhy), Petra Tluchoře (ČEZ) a Ivana Fuksu (Český aeroholding) je toho jasným dokladem.

Nynější vláda se fakticky dlouhodobě opírá o takzvané liberální demokraty, které nikdo nevolil. Strana LIDEM Karolíny Peake je fakticky tvořena jen názorovými odpadlíky (ex-VV) a členové této strany by se fakticky vešli do jednoho autobusu. Přesto ovlivňují vývoj v zemi víc, než osm milionů oprávněných voličů. Důvod, proč tam tito lidé jsou, je podle Miloše Zemana jediný. „Drží se u koryt,“ řekl.

Nekoncepční a chaotické kroky, které takzvaná „vláda rozpočtové odpovědnosti“ od počátku svého funkčního období činí, jsou navíc takřka bez výjimky namířeny v neprospěch občanů a proti zájmům České republiky. 

První oficiální rozhovor Miloše Zemana večer po prezidentské volbě pro ČT zde.

zdroj:http://www.exilovenoviny.cz/articles/2013/01/27/premier-necas-ma-problem-jeho-vlada-je-podle-noveho-prezidenta-nelegitimni

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře