Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Don Pasquale napadl Miloše Zemana:„Politika přitahuje ty, kteří nemají co na práci.“

O skandál se v dnešním vydání iDnes postaral generální ředitel Mattonky don Alessandro Pasqaule. Když se jej redaktor Vladimír Zedník zeptal, co říká na to, že se nově zvolený prezident republiky Miloš Zeman chystá do Kyselky, odvětil: „Pokud Miloš Zeman sdělí nějakou hloupost, tak doufám, že to nebude jen kvůli tomu, aby se odlišil od Václava Klause. Nerad bych skončil jako oběť politických her. Kdo má dobrou vůli, ten se raději věnuje soukromému sektoru. Politika přitahuje ty, kteří nemají co na práci."

  • don-pasquale-napadl-milose-zemana-politika-pritahuje-ty-kteri-nemaji-co-na-praci

Rodina Pasquale má s odcházejícím prezidentem Václavem Klausem velmi blízké vztahy. Vděčí mu za mnohé. Právě díky němu coby tehdejšímu federálnímu ministru financí a předsedy Občanského fóra získala rodina Pasquale za 60 milionů korun prosperující část podniku Západočeská zřídla a s nimi např. vodu Mattoni a světoznámý léčivý Mlýnský pramen, jenž z důvodu údajné nízké rentability přestali prodávat. Ministerstvo zdravotnictví, které řídilo Západočeská zřídla a lázně v Kyselce rozhodlo, že stáčírna a lázně se budou privatizovat zvlášť. Pasqualové koupili pouze stáčírnu a lázně zakoupil pražský instalatér Karel Franta za 3,25 milionu korun.

Klaus se velmi často objevoval na akcích pořádaných rodinou Pasquale a dle svědků spolu velmi často Antonio Pasquale a Václav Klaus chodili hrát tenis. Několik dní před zářijovým Klausovým příjezdem do Kyselky don Alessandro Pasquale s prezidentem poobědval. Klaus při následné návštěvě Kyselky označil snahy za záchranu lázní za nesmysl a iniciátory záchrany lázní Kyselka označil za ničitele lázeňského údolí.

„Chtěl tím tedy don Pasquale jinými slovy říct, že Miloš Zeman je flákač, který nemá co na práci a proto působí v politice? Don Pasquale tím evidentně projevil nervozitu, protože lze očekávat, že Miloš Zeman má narozdíl od Václava Klause skutečný zájem na ochraně kulturního dědictví a mám pocit, že nebude tolerovat žádné firmě, která vydělává miliardy korun na přírodním bohatství této země, aby její kulturní dědictví ničila," uvedl Pavel P. Ries, prezident asociace ASORKD.

Zdroj: 

http://www.zachrante-lazne-kyselka.cz/cz/aktuality/don-pasquale-napadl-milose-zemana-politika-pritahuje-ty-kteri-nemaji-co-na-praci-225

http://vary.idnes.cz/rozhovor-s-alessandrem-pasqualem-dlu-/vary-zpravy.aspx?c=A130130_1883109_vary-zpravy_slv

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře