Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Andrej si bude muset vybrat

Sledovali jste trochu současné demonstrace proti Babišovi? (a Zemanovi a Benešové)? Nějaké tisíce lidí na Staromáku a nějaké stovky v dalších městech. Ne že by to bylo nějaké podstatné množství, člověk má skoro pocit, že se musely spojit všechny politické neziskovky a vysoké školy zajistit volno studentům, aby se to povedlo.

  • andrej-si-bude-muset-vybrat
  • andrej-si-bude-muset-vybrat
  • andrej-si-bude-muset-vybrat
  • andrej-si-bude-muset-vybrat
  • andrej-si-bude-muset-vybrat

Ale samozřejmě nijak nerozporuji, že hodně lidí přišlo na ty demonstrace dobrovolně z vlastního upřímného přesvědčení.

Organizace byla perfektní, všechno klapalo, ozvučení skvělé a profesionální, hosté z těch nejzasloužilejších a nejprofláklejších. Hesla stále tatáž - Andrej nám ničí zemi, přírodu, hospodářství, vláda dělá všechno špatně, prezident vykrádá ústavu, Benešová osvobodí Babiše, atd, atd.

Ne, nemyslím si, že by tlak ulice byl dostatečně silný, aby ve vládě něco změnil. Demonstrace sice vypadala působivě, ale na svržení vlády nebo vůbec nějakou změnu to ještě zdaleka není dost.

Ale všímám si nálady u nás na Kydech a čtu si diskuse pod většinou článků, které čtu, kdekoliv na internetu. I když to žádné průzkumy zatím nepotvrzují, Babiš podle mě docela výrazně ztrácí popularitu. I mezi těmi důchodci, kterým přidal. Podle mého skromného názoru ho začíná táhnout k zemi jeho Agrofert.

Málo platné, působení Babiše ve vládě u nás otevřelo dlouho odkládanou diskusi o českém zemědělství, potravinářství a lesnictví. Do toho se přidává klima, pak i témata ryze politická - Andrej se už musel politicky umazat. Musel koupit americké vrtulníky, pokecal si v CIA na téma svobodného premiéra svobodného a suverénního státu, musel se poklonit před Merkelovou a jeho současné řeči o tom, jak nás bude bránit před Bruselem mu nikdo moc nevěří. Považuju ale za možné, že Babišův boj za ČR je maximum, co se v současném světě pro nás dá dělat a ani deset Okamurů by nezařídilo nic víc.

Andrej zkrátka ochutnává Sobotkovu medicínu. Ať udělá cokoliv, je to vždycky pro někoho špatně, má nasazenou tak velkou psí hlavu, že se jí nikdy nezbaví, jeho Agrofert rozhodně není výlupkem ekologického zemědělství a vysoké kvality potravin, do toho teď ty pozastavené dotace, nekonečná vyšetřování střetů zájmu, která se potáhnou, dokud bude v politice. Zkrátka a dobře, kára s domělými i skutečnými hříchy z minulosti začíná být k neutažení.

Podle mně si Andrej bude muset vybrat, protože obojí prostě nezvládne. Buď politická kariéra, premiérské křeslo, pak možná i prezidentské a nebo jeho holding. Obojí zároveň zřejmě neutáhne. Evropské volby pro něj podle mě budou studená sprcha a i v různých krajských či senátních volbách uspěje hůře, než si myslí. Proč? Protože Agrofert.

Vidlácky si tedy dovolím prorokovat, že pokud má Andrej rozum, tak Agrofert brzy prodá. Nějakému nadnárodnímu gigantu, který si ohlídá podmáznutí všech ekologů i aktivistů a bude se k půdě a krajině chovat ještě desetkrát hůř. Pokud se ale pokusí být premiérem i velkopodnikatelem, může se mu snadno stát, že přijde o obojí. Nejprve o voličskou přízeň a pak po patřičných procesech i o firmu.

zdroj: https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/andrej-si-bude-muset-vybrat

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře