Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

ÚVODNÍ PROJEV NA DEMONSTRACI PROTI NATO 20.9.2014

Přeji dobrý den.

Mé jméno je Ladislav Kašuka. Jsem zakladatelem skupiny Česko – Slovensko – Ruského přátelství a slovanské vzájemnosti a člen KSČM. Ze všeho nejdříve bych Vám všem rád jako iniciátor a svolavatel této akce ze srdce poděkoval, že jste přišli a tento protest proti rozšiřování NATO svou přítomností podpořili.

  • uvodni-projev-na-demonstraci-proti-nato-20-9-2014

Dnes není čas na lhostejnost, protože situace došla tak daleko, že pokud budeme pouze nečinně přihlížet, můžeme se dočkat další západem, nebo neonacisty vyprovokované války. NATO není žádným obranným paktem, ale pouhým prostředkem na prosazování geopolitických zájmů USA vojenskou silou.  Samotná armáda USA tvoří 75% všech ozbrojených sil aliance a zbylé členské státy po vojenské stránce vlastně vůbec nepotřebuje. Jejich členství pouze poskytuje americké armádě vhodný manévrovací prostor v případě války a dává USA možnost použít jejich území jako nárazníkovou zónu.

Všimněte si, že severoatlantická aliance vede své útočné války výhradně v zájmu svého nejsilnějšího člena, tedy USA.  Svými invazemi, nebo podporou protivládních sil v zemích, jejichž vlády odmítají poslouchat rozkazy USA, se snaží tyto země a regiony destabilizovat a dosadit do jejich vedení loutkové vlády, které jdou americké vládě na ruku a nechají USA vybrakovat surovinové bohatství svých zemí. 

Posledním takovým projevem imperialistické americké výbojnosti a arogance je úmysl bombardovat bez jakéhokoli pokusu o schválení ze strany syrských úřadů území suverénního státu Sýrie. Tuto nehoráznost předčí snad jen Obamův výrok, že pokud si náhodou nad svým vlastním vzdušným prostorem dovolí současná syrská vláda brát nezvaná americká letadla jako vetřelce a některé z nich sestřelí, zničí Američané nejen bojovníky Islámského státu, ale svrhnou i podle nich nelegitimní vládu současného prezidenta Bašára Asada.

Tyto výroky a rozhodnutí, které Obama učinil, nejsou ničím jiným, než sprostým vyhrožováním menšímu a slabšímu státu vojenskou invazí. Co se týká zvolení Bašára Asada syrským prezidentem, přítomní mezinárodní pozorovatelé uznali tyto volby za demokratické a legitimní a tvrzení Obamy a některých dalších amerických spojenců z NATO, že se nemusí nikoho dovolovat bombardovat Sýrii, protože neuznávají Asadovu legitimitu, jsou tedy pouze účelovou lží. Dalším důvodem, kterým se americký prezident Obama a jeho nohsledi z NATO snaží zpochybnit Asadovu legitimitu je argument, že ho kvůli bojům, které v Sýrii probíhají, nemohla volit celá země.

Pokud by svůj argument mysleli Obama nebo britský premiér Cameron vážně, museli by zpochybnit také mandát ukrajinského prezidenta Porošenka, kterého z úplně stejného důvodu také nemohla volit celá země. Místo toho Porošenka zvou na summity NATO a objímají se s ním na osobních jednáních, zatímco Asada, by nejraději viděli mrtvého a jeho zemi rozbombardovanou a zničenou.

Úplně nejdůležitějším faktem, který Američané zcela záměrně opomíjejí je to, že v Sýrii nemohla volit celá země proto, že Asad již tři roky ve své vlastní zemi válčí právě s těmi extrémisty a islámskými radikály, kteří vytvořili později Islámský stát a kteří by byli dávno poraženi a zničeni pravidelnou syrskou armádou, nebýt trvalé americké a západní podpory, která trvá od samého začátku konfliktu a probíhá i v současné situaci, přestože je zřejmé, že většina amerických zbraní končí nakonec právě v rukou fanatických bojovníků z IS. Ze všech těchto faktů vyplývá, že Asad již tři roky hrdinně brání zemi před bandou Američany vyzbrojených a vycvičených náboženských fanatiků.

Jedinou zemí, která se otevřeně vyslovila proti vojenské americké agresi do Sýrie a prohlásila, že takový útok bez svolení syrské vlády, by byl aktem porušení mezinárodního práva, je v současnosti Rusko. Trestem za tuto veřejně vyslovenou pravdu je to, že západní proamerická média a celá řada servilních politiků okamžitě označila Rusko za zemi zastávající se islámských extremistů a bránící IS.  Nesmyslnost tohoto výroku je jasná každému, kdo se trochu zajímá o dění ve světě a nebere informace jen od státních, nebo západními oligarchy řízených a vlastněných médií. Samotné Rusko má s islámskými extremisty mnoho neblahých zkušeností, ale přesto rozlišuje extremisty z IS od právoplatné vlády a obyvatel suverénního státu Sýrie!

Další zemí, kterou USA spolu se svými spojenci z NATO záměrně destabilizuje je Ukrajina, ve které společně s některými státy Evropské unie zorganizovali Majdan, tedy krvavý převrat ve kterém ve volbách poražená opozice za vydatné podpory fašistických a neonacistických stran a hnutí svrhla v Kyjevě legitimně zvolenou vládu a prezidenta a poté se jejich lídři bez jakéhokoli mandátu prohlásili vůdci celé země.

Cílem tohoto převratu bylo zmocnit se nerostného bohatství země, získat pro sebe strategicky významný přístav Sevastopol a umístit rakety a další strategická vojenská zařízení co nejblíže k hranicím Ruska.

Rusko totiž zůstalo poslední baštou schopnou ochránit nejen sebe a své spojence, ale také poslední evropskou velmocí usilující o spravedlivější sociální řád a většinové společenské vlastnictví výrobních prostředků, které přináší zisk a prospěch státu a všemu lidu a nikoli jen hrstce vyvolených jedinců. Tím, že ropný a plynový průmysl patří díky prezidentu Putinovi z více jak 80% opět ruskému státu, se Rusko opět stalo nezávislou silnou a hrdou velmocí schopnou se společně se svými spojenci z ekonomického společenství BRICS a celní unie postavit zvrhlému plánu Washingtonu a Bruselu vytvořit totalitní fašistický NOVÝ SVĚTOVÝ ŘÁD.

Děkuji Vám, že jste mě vyslechli a nyní předávám slovo panu Jiřímu Vyvadilovi, který je zakladatelem a lídrem více než sedmitisícové skupiny PŘÁTELÉ RUSKA V ČESKÉ REPUBLICE.

 

ÚVODNÍ PROJEV NA DEMONSTRACI -  ">youtu.be/PBwWAWWzdK0

CELÁ DEMONSTRACE - ">youtu.be/Rsw0ft4_BCU

 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře