Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Londýnské olympijské hry vyvolávají v paměti Orwellovu 1984

  • olympiada_londyn
Olympiáda v Londýně se zjevuje a jsou to spíše tuny kompletních pozemních, námořních a vojenských operací, než mezinárodní sportovní událost. Se střelami země-vzduch na střechách obytných bytových domů, loděmi Královského námořnictva v pozoru a se stíhačkami Královského letectva nad oblohou je zlé tušení, že je stát spíš ve válce, a ne v události mezinárodní jednoty, kterou mají pradávné Hry představovat.

 

Hry začínají už za dva týdny. Posledním vývojem je oznámení britského ministerstva obrany, že na 30 míst sportovních akcí nasazuje dalších 3500 vojáků. A to k už 13500 vojenskému personálu, který byl nasazen k ochraně veřejnosti a sportovních týmů před rizikem teroristického útoku.

Britský generál Sir Nick Parker, který na bezpečnostní opatření dohlíží, řekl, že jednou z plánovaných možností je vyřešení “události typu 11.září.”

Totální nasazení vojáků v a okolo Londýna představuje 7 tisíc dalších lidí, kteří v současnosti provádí bojové operace v Afghánistánu.

A k tomu ještě, 10 tisíc policistů a 10 tisíc soukromých strážců. Bylo odhaleno, že G4S, soukromá bezpečnostní forma s olympijským kontraktem, nedokáže naplnit požadavky své lidské síly, což vyústilo k nasazení dalších vojáků.

Militarizace her byla nechtěně vyslovena mluvčím ministerstva obrany, když řekl: “Spousta lidí, se kterými se veřejnost setká při vstupu na olympijskou událost, budou sloužící členové ozbrojených sil.”

Boris Johnson, nekonformní starosta Londýna, v prohlášení řekl: “Starosta bere věc olympijské bezpečnosti extrémně vážně a mít během Her k dispozici nejlepší a nejstatečnější vojáky na světě je zdrojem velkého komfortu.”

Největší bitevní loď Královského námořnictva, HMS Ocean, bude zakotvena na Temži v Greenwich a bude během událostí poskytovat logistické velitelské centrum. Poskytne také základnu pro vrtulníky Lynx, které budou pilotovány odstřelovači a kroužit na hlavním městem.

HMS Ocean

Na kultovní Temži, , která protéká okolo londýnských památek, budou nasazeni také Královští námořníci na hlídkových lodích a na nafukovacích člunech.

Oblohu nad hlavním městem bude hlídat RAF s vrtulníky Puma a stíhačkami Typhoon ze základny RAF Nrotholt v západním Londýně a na v Ilford ve východním Londýně.

Nejkontroverznějším nasazením byly ale instalace střel země-vzduch na bytových domech v chudém, chátrajícím východním konci Londýna. Obyvatelé nedávno prohráli soudní bitvu o zabránění instalace baterií Rapier SAM.

Vrtulníky Puma

Stíhačka Typhoon

Baterie Rapier Sam bude nainstalovány na bytových domech na východním konci Londýna

Místní pracující komunity militarizaci své čtvrti odmítaly. Zpochybňovali také bezpečí pro občany v případě sestřelení letadla podezřívaného z provádění teroristických útoků. Jeden místní řekl: “Co se stane, když na naše domy spadnou trosky?”

Vojenská invaze do chudých čtvrtí na čtyři týdny slouží ke zhoršení už i tak špatných pocitů ke kolosální podívané. Oblasti východního Londýna, jako třeba Tower Hamlets a Watham Forest, leží ve stínu některých sportovišť. Pořádání Olympiády, včetně masivní bezpečnostní operace, se spočítalo na cenu mezi 20-40 miliard dolarů, většina z toho bude zaplacena daňovými poplatníky. A to v době tvrdých škrtů britské vlády v hodně 140 miliard dolarů z veřejných fondů.

Sociálně slabé komunity na východě Londýna nejvíce odnesly vládní škrty požadované k vyrovnání knih ministerstva financí, které jsou v nepořádku kvůli šetření miliard dolarů na vyplacení zkorumpovaných soukromých bank.

S nezaměstnaností a cítěným sociální slabosti v oblastech, jako je třeba východní konec Londýna, si spousta obyvatel nebude moct dovolit na Olympiádu jít, zvláště když lístky stojí až 3 tisíce dolarů.

K porovnání tohoto nóbl korporátního sponzorství spolu se zvětšující se chudobou Londýňanů – uprostřed kompletní vojenské operace a sledování – je tu strašidelný pocit novely George Orwella 1984.

Orwellův klasický příběh autoritativního policejního státu se odehrával převážně v Londýně, který se stal hlavním městem Airstrip One, provincie amerického super státu, Oceánie. Zbídačená většina populace, “proletáři”, se musel spokojit s ošuntělými hospodami a slabou nadějí o výhře v týdenní loterii, zatímco se “vlivné kruhy” stavěly nad masy. Proletáři byli v posluhování udržování nouzovými opatřeními a pernamentním stavem války. V Orwellově 1984 je také více než podezření, že údajný válečný stav a přicházející útoky od neznámých nepřátel byly triky elity, aby uvalily na masy strach.

Ministerstvo pravdy se vznáší nad chudinskou čtvrtí Airstrip One.

S vedoucí účastí britské vlády v americké ”globální války proti teroru” (běžně referované jako GWOT) a s důkazy, že britská rozvědka tajně spolupracovala na bombových útocích v metru 7/7, Orwellova 1984 vypadá čím dál víc jako umění napodobující život.

Novela byla vydána v roce 1949, rok poté, co v Londýně proběhly Olympijské hry. Tyto hry byly pořádány po 2.světové válce, kdy většina domů pořád projevovala známky devastace německými Luftwaffe.

V roce 2012, Londýn se bude podobat válečné zóně, vzhledem k falešné “válce proti teroru”, kterou britská vláda a jejich američtí spojenci začali k naplnění domácí a zahraniční dominance.

http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31908

zdroj:www.wertyzreport.com

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře