Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Manipulace s fakty

  • hypoteka
Manipulace s fakty, co lze nazvat i lží se stala v České republice samozřejmostí nejen u politiků, ale dnes je tím prosáklá celá společnost. Prezident Asociace realitních kanceláří ČR a místopředseda představenstva pražské RAK CZ Jaroslav Novotný prohlásil, že Češi jsou hladoví po vlastím bytu podobně jako za komunismu toužili mít chatu či jinou nemovitost. Tvrdí, že vlastnit byt nebylo možné, ale tím hrubě zkresluje pravdu.

VLASTNIT BYT NEBYLO NUTNÉ, PROTOŽE BYLA STÁTNÍ VÝSTAVBA BYTŮ ZA FINANČNĚ ÚNOSNÝ NÁJEM, KTERÝ ČINIL U BYTU 3 + 1 I. kategorie do 300 korun při průměrném platu 2.500 což by dnes odpovídalo přibližně ceně nájemného do 3000 korun, přičemž ceny za energie byly nesrovnatelně nižší a o ceně za chleba jsem již psal, přesto připomínám, že cena chleba od listopadu 1989 vzrostla přibližně o 1300 % konečně přesné aktuální procento si můžete spočítat sami každý den. Chléb o hmotnosti 1500 gr se prodával v maloobchodní síti za 3.90, tudíž nebyl důvod vlastnit byt a pokud si někdo usmyslel se přestěhovat na druhý konec republiky, stačilo si zajistit práci což bylo, snadné, denní tisk byl přeplněn inzeráty, hledáme zaměstnance snad na všechny pracovní pozice, na které si jen vzpomenete, a bydlení ve státním v 80. letech nebyl problém.

Kdo toužil vlastnit dům, nebylo nikomu bráněno, ba naopak taková výstavba, byla podporována státem až tak, že za splnění určitých podmínek byla poskytována i částečně nenávratná půjčka, což je se současnou hypoteční lichvou diametrální rozdíl. Slovo lichva je na místě a bez ohledu na to, že v nabídce hypoték čteme HYPOTÉKA NA 4.5% ÚROK málokdo si však dovede spočítat částku, kterou za 30 let splatnosti hypotéky zaplatí. Velmi přibližně z hypotéky na 1 000 000 občan zaplatí přibližně 1 600 000 k tomu. Navíc je nutné zvážit, že občan je zavázán splátkami u banky téměř po celý produktivní život a nikdo vám nezajistí, že za celý život nepřijdete o zaměstnání a pokud nebudete moci splácet hypotéku, nezachrání vás před exekucí žádné pojištění, pojišťovna za vás sice zaplatí několik splátek, které následně bude vymáhat na vás. Pokud budete mít zaměstnání, budete dál splácet hypotéku, navíc peníze, které zaplatila pojišťovna za vás. Navíc je velmi malá pravděpodobnost, že by jakákoli pojišťovna v tomto případě zaplatila, přesto že jste pojištěni pro případ neschopnosti splácet.

TO POJIŠTĚNÍ NENÍ POJIŠTĚNÍ, ALE LOUPEŽ VAŠICH PENĚZ!!!

O tom se už přesvědčilo více občanů, kdy přes všechno pojištění při neschopnosti splácet svůj dluh byla na jejich majetek uvalena exekuce.

V České republice především vinnou popřevratových vlád nastala situace, že mnoho občanů nemá ani takový příjem, aby byli schopni platit zálohy na energie, které potřebují ke svícení, vaření a topení a zvyšováním DPH. Takových bude přibývat a to paní poslankyně Pecková - lékařka má v sobě tolik nelidského jednání, že ji není hanba prohlásit:

"Senioři se přizpůsobí, narodili se za války", hájila poslankyně nižší růst důchodů.

Tak se ke svým zestárlým lidem nechovaly a nechovají ani primitivní kmeny, žijící kdesi v divoké přírodě nemající vzdělání a taková odporná slova vyřkne žena lékařka a poslankyně. Větší hnus a aroganci jsem dosud neslyšel.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře