Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Kolaps za dveřmi

  • kalousek21
Zprávy na novinkách.cz, věnované ekonomii, přes libá slova ministra financí, že se vše v dobré obrací, panu Kalouskovi oponují: "Česká ekonomika v recesi a z recese se jen tak nedostane, protože se v další zprávě dočteme - HDP EU -0.2% Pouze 0.2% zdánlivě to není tak zlé, ale když si uvědomíte, o jak obrovskou částku v rámci předlužené EU se jedná, jde z toho mráz po zádech.

 

Česká ekonomika je postavena na exportu především do zemí EU a velká výrobní kapacita je zaměřena na automobilový průmysl a to nejen automobilky v České republice, vyrábí se také nepřeberné množství komponentů pro automobilky v zahraničí po celé republice a je známo, že automobilový průmysl se stále více potýká se snižující se poptávkou po automobilech. Ve zprávách ze světa se objevuje stále více zpráv o těchto problémech, toto odvětví stále více propouští své zaměstnance - snižuje výrobu, to znamená, že ani o komponenty vyráběné v ČR nebude takový zájem a bude následovat propouštění v těchto výrobách ČR.

 

V současnosti zažívá ČR ekonomickou recesi. Mimo jiné se na ni podílí také kroky současné vládní koalice, která svými úspornými balíčky podvázala koupě schopnost domácností a korunu nasadila zvýšením DPH, ve kterém je odhodlána pokračovat. Co po vládních škrtech musí zákonitě nastat, jsem napsal na blog v článku CESTA DO PEKEL a dalších podobných.

 

Je zarážející, že vláda přes mnohá varování odborníků z finančního světa prosazuje v čele s p. Kalouskem tuto restriktivní politiku vůči občanům a politikům není hanba sobě přidat plat v řádu desetitisíců, svádět to na nález ústavního soudu přesto, že to p. Rychetský veřejně dementoval.

zdroj: http://berossos.blog.cz/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře