Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Je to oficiální - Monsanto zabíjí!

Nedávno publikovaná studie zaměřená na dopady dlouhodobé spotřeby Monsantem geneticky modifikovaných potravin šokovala svět.

Francie, Rakousko, Kanada, Nový Zéland a další státy v panice přehodnocují svůj postoj ke geneticky modifikovaným plodinám stejně jako legitimitu kritérií, které vedly k jejich schválení.

je-to-oficialni-monsanto-zabiji

Studie dlouhodobé konzumace „bezpečného" množství geneticky modifikované kukuřice odhalila, že genetická modifikace a nechvalně známý herbicid Roundup (Glyphosate (N-(phosphonomethyl)glycine) jsou přímo spojeny se vznikem rakoviny.

Fotografie hlodavců jejichž těla se díky krmení modifikovanou kukuřicí staly jedním velkým nádorem názorně dokládají, co se může dít v těle milionů lidí po celém světě. (http://www.naturalnews.com).

Studie byla publikována v uznávaném vědeckém žurnálu Food and Chemical Toxicology (Toxikologie jídel a chemikálií). Ukazuje hlodavce krmené kukuřicí NK603 (Monsanto NK 603) ošetřenou herbicidem Roundup, která je běžně pěstována po celých Spojených Státech. Tito hlodavci zemřeli mnohem rychleji než hlodavci krmení běžnou kukuřicí. Silné nádory se dokonce vyvinuly i hlodavcům krmených kukuřicí NK 603 bez ošetření Roundupem.

To dokládá, že rakovinotvorné jsou již samotné geneticky modifikované „Roundup ready" (http://cs.wikipedia.org/wiki/Roundup) plodiny.


První studie dlouhodobých dopadů – dává to smysl?

Je to takřka neuvěřitelné, ale publikovaná studie je první a jedinou studií, která zkoumala dopady geneticky modifikovaných plodin na savce po dobu delší než 90 dní. Všechny doposud provedené „oficiální" studie a analýzy nebyly delší než 3 měsíce, což je zásadně nedostatečná doba pro odhalení dlouhodobých změn v organismu.

První nádory se hlodavcům objevily až po cca 120 dnech krmení geneticky modifikovanou kukuřicí, většina nádorů až po 18 měsících, což je 6 krát delší perioda, než při běžných studiích, které dokládají neškodnost geneticky modifikovaných plodin.

„Kanada musí přehodnotit bezpečnost geneticky modifikovaných plodin. Všechny schvalovací procesy musí být okamžitě zastaveny, dokud nebudou provedeny další testy dlouhodobé spotřeby." komentuje situaci Lucy Sharratt z Health Canada. „Vláda musí na základě nových zjištění zásadně změnit přístup ke geneticky modifikovaným plodinám", dodává Lucy.

Konečná stanice geneticky modifikovaných potravin

I další státy světa, ve kterých jsou geneticky modifikované plodiny povoleny – na základě právních nedostatků nebo nedostatku dlouhodobých studií, sdílení stejné názory. Například Francie, kde jsou geneticky modifikované plodiny již nelegální, volá po plošném zakázání geneticky modifikovaných plodin v rámci celé EU.

„Podnikneme všechny nezbytné kroky k ochraně zdraví našich lidí – konkrétně se rozhodneme na základě stanoviska Národní Agentury pro ochranu zdraví (ANSES – National Agency for Health Safety)", prohlásili zástupci Francie. Mohlo by dojít i k úplnému zákazu dovozu NK603 do Evropy.

Celé znění studie:

http://research.sustainablefoodtrust.org/#_evidence

Zdroj:

http://www.naturalnews.com/037394_Monsanto_Roundup_cancer_study.html 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře