Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

KRAMERIOVA CENA 2019

TISKOVÁ ZPRÁVA

Asociace Nezávislých médií společně s CS Institutem pořádá už

4. ročník udělování Krameriových cen za nezávislou žurnalistiku.

Tato cena byla založena roku 2016 jak výraz snahy o přemostění zbytečných propastí a nedorozumění mezi tzv. tradičními médii a tzv. alternativními médii v přesvědčení, že je jen jedna žurnalistika, ta dobrá, kvalitní, seriózní a odpovědná, a je druhotné, zda ji produkují tradiční sdělovací prostředky nebo menší subjekty nezávislé na velkých mediálních domech a jejich vlastnících.

  • krameriova-cena-2019

Ona „nezávislost“ v názvu Krameriovy ceny je výrazem osobnostní integrity, samostatného myšlení a odpovědného výkonu novinářské práce. Právě proto se laureáty ceny až doposud vždy stávali zhruba v rovném počtu novináři z tzv. mainstreamu a tzv. alternativy.

Z dosavadních laureátů jmenujme například Ondřeje Neffa, Stanislava Motla, Jana Petránka, Tomáše Hauptvogela, Roberta Mikoláše, Terezu Spencerovou, Alexandra Tomského, Danu Kyndrovou, Jana Schneidera, Vlastimila Vondrušku, Zdeňka Zbořila, Jaroslava Baštu či Jána Kuciaka in memoriam.

Také letos budou mezi laureáty zastoupení žurnalisté a publicisté z obou „táborů“, protože svým často dlouholetým dílem přispěli nejen k rozvoji naší žurnalistiky, ale celé demokratické společnosti.

Členy poroty jsou: Jaroslav Plesl, šéfredaktor MFDnes, Tomáš Kňourek, člen Rady Českého rozhlasu, Radomír Pekárek, šéfredaktor serveru První zprávy a Stanislav Novotný, předseda Asociace nezávislých médií.

Udělování cen se koná v úterý 11. června 2019 v 16 hodin ve Slovenském domě, Soukenická 3, Praha 1.

Více informací o minulých ročnících:

https://krameriova-cena8.webnode.cz/

Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře