Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (30.04.2022)

Sobota, 30.4.2022:

I. Rusvesna

1; Ruská armáda drtí nepřítele u Limanu, ruská pěchota bojuje a jeden po druhém likviduje opěrné body Ukrajinské armády. Vyplývá to z nové zprávy ze zóny speciální operace.

2; Působivé záběry: Ruská armáda proti obrněným vozidlům „bojového kance“. Přesné zásahy na cíl byly prováděny samohybnými děly Msta-S 2S19.

3; Šéf DLR poděkoval starostlivým občanům za pomoc frontě. Děkujeme všem, kteří zareagovali na volání srdce a poslali pomoc pro kluky v první linii.

4; Obyvatelům Moldavska jsou zasílány padělky o mobilizaci. Moldavská vláda varovala před udílením falešných rozkazů na mobilizační cvičení.

5; Šéf DLR předal vyznamenání rodině zesnulého hrdiny. Zemřel během průzkumných a pátracích operací v oblasti osady Novoselovka Vtoraja.

McDonald's chystá návrat do Ruska. Přesné datum otevření ještě nebylo oznámeno.

6; Zemřel, když je vítězství už velmi blízko: Šéf DLR posmrtně ocenil velitele průzkumné roty. "Voďanoj" prošel Slavjansk, Šachťorsk, Ilovajsk, Doněcké letiště. Zemřel, když bylo vítězství již velmi blízko. To je ztráta pro celý Donbas.

7; "Děkujeme, že jste nás udrželi naživu!", říká zajatý důstojník Ozbrojených sil Ukrajiny, který vypadá jako bezdomovec. Důstojník Vadim Bykanov, který vypadal jako bezdomovec, byl zajat bojovníky DLR.

  • svet-kolem-nas-30-04-2022

8; Dojemné záběry: jak se ruskou armádu s pomocí vítají v Luganské oblasti. Ruská armáda přináší pomoc obyvatelům osvobozené Luganské oblasti.

9; Velení ozbrojených sil Ukrajiny se snaží připravit své jednotky o možnost útěku z Donbasu. Existují také listinné důkazy, že Ukrajina cíleně ničí svou infrastrukturu.

10; OSN a Červený kříž se snaží evakuovat civilisty z Azovstalu. Nyní vše závisí na nacistech z Azova, pokud pustí lidi, civilisté budou dnes na bezpečném místě.

11; Pokusy Západu bránit přirozenému běhu dějin jsou odsouzeny k záhubě. USA prosazují ve své zahraniční politice destruktivní linii již několik desetiletí, uvedl ruský ministr zahraničí.

12; Okupanti nemají šanci: Armáda DLR ničí budované pozice Ozbrojených sil Ukrajiny ve směru na Avdějevku. Díky práci bezpilotních letadel jsou nepřátelské pozice identifikovány ze vzduchu a ničeny dělostřelectvem.

13; EU může zakázat dovoz uranu z Ruska. Politico zároveň podotýká, že jakýkoli krok proti ruskému jadernému průmyslu nebude pro Evropany bezbolestný.

14; „Rozhodnutí bylo učiněno“: Rusko určilo datum ukončení provozu ISS. Oznámil to šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin.

15; Mrtvoly a spálené pozice Ozbrojených sil Ukrajiny: Nepřítel byl vyhnán z opevněného prostoru v Rubežném. Vojska Ruska a LLR rozvíjejí ofenzivu na Donbasu.

16; Medveděv: Evropa ztrácí význam. "Článek německého kancléře je průměrný, hesla jsou stále stejná: My tady máme dokonalou demokracii a za všechno mohou Putin a Rusové."

17; Lavrov: Západ už mnoho let přiživuje konflikt na Ukrajině. "Je třeba hovořit především o dlouhodobé destruktivní linii západních zemí v čele se Spojenými státy."

18; Vojáci armády DLR zabili desítky nacistů. Jen za posledních 24 hodin byli v důsledku ukrajinské agrese zabiti dva civilisté DLR, 14 (včetně dvou dětí) bylo zraněno.

19; Ruská armáda zničila sklady paliva, velitelská stanoviště ozbrojených sil Ukrajiny a více než 120 nacistů. Ruská armáda pokračuje ve speciální vojenské operaci na Ukrajině.

20; Armáda LLR potrestala ozbrojené síly Ukrajiny za útoky na Pervomajsk. Při střetech s jednotkami Armády LLR utrpěl nepřítel ztráty na živé síle.

21; Čína oznamuje „nejtvrdší reakci“ Ruska na západní sankce. Krize na Ukrajině vedla ke změnám ve struktuře mezinárodní nabídky a poptávky po ropě a plynu.

22; Ozbrojené síly Ukrajiny zasáhly vesnici v Brjanské oblasti. Ruské systémy protivzdušné obrany nalezly letoun Ozbrojených sil Ukrajiny a nedovolily mu vstoupit na území Ruské federace.

23; Ruské speciální jednotky zničily jednotku Ozbrojených sil Ukrajiny a zabavily várku zbraní. Záběry byly natočeny v regionu Soledar (DLR).

24; Ukrajinské ozbrojené síly zaútočily na Sněžnoje Točkou-U. Úlomky raket dopadly na sídliště Čerjomuški, byla poškozena doprava, infrastruktura a mnoho domů.

25; USA připravují masakry na Ukrajině za použití chemických zbraní, varuje velvyslanectví. "Vyzýváme Washington, aby změnil názor a zastavil provokace, které by mohly vést ke smrti desítek tisíc ukrajinských občanů."

26; Končí éra show jako celku a začíná éra přežití. Situace na Ukrajině zasáhla celý svět a znamená konec několika desetiletí relativně dobře zajištěného a bezstarostného života.

27; Před námi bude mnohem více Mariupolů: Chodakovskij o tom, proč Rusko muselo v tuto chvíli přistoupit na výzvu. "Ukázalo se, že vítězství ve válce není tak snadné a otázkou není, kdo přesně udělal chybu ve výpočtech ..."

28; Ministerstvo obrany zveřejnilo německou směrnici o úplném zničení Donbasu z doby Velké vlastenecké války. "Všechno, co nejde odvézt, musí být zničeno"...

29; "Vždy jsem s tebou": Gazmanov promluvil ve vojenské nemocnici před zraněnými vojáky. „Nejdůležitější je vrátit se do služby a žít dlouho,“ popřál zraněným umělec.

30; Imaginární příběhy z článku Time o Zelenském. "Ruské úderné skupiny seskočily na padácích do centra Kyjeva a jejich úkolem bylo zabít nebo zajmout Zelenského a jeho rodinu."

31; „Použiti jako potrava pro děla“: Kolik USA a Ukrajina utratily za udržování amerických žoldáků soukromých armád. Pro Ukrajinu angažují tři americké soukromé armády: Academi (dříve BlackWater), Cubic a Dyn Corporation.

32; Severní křídlo: jaké by mohly být důsledky vstupu Švédska a Finska do NATO. Obě země mohou víc ztratit než získat.

33; Více než 7,5 tisíce žádostí pro pohřešované obyvatele Mariupolu zpracovali aktivisté MGER Moskva. V městském ústředí Mladé gardy v Moskvě nadále funguje call centrum pro pátrání po pohřešovaných lidech v DLR.

34; Zvrhlíci extremistické propagandy z "Disney". Někdejší výrobce animovaných filmů je bohužel již dávno mrtvý.

35; Finsko a Švédsko nepotvrzují svůj záměr vstoupit ve stejnou dobu do NATO, píší The New York Times. Ministři pouze oznámili, že Finsko a Švédsko budou úzce spolupracovat při rozhodování, zda a kdy vstoupí do NATO.

36; Zelenskij řekl, že existuje velmi vysoké riziko zastavení mírových rozhovorů s Ruskem. Podle Zelenského budou skutečně účinná pouze přímá jednání mezi oběma hlavami států.

37; Šéf DLR navštívil humanitární centrum organizované obyvateli Mariupolu. Šéf Doněcké lidové republiky Denis Pušilin navštívil centrum pro poskytování humanitární pomoci obyvatelstvu na levém břehu Mariupolu.

38; USA zahájily výcvik ukrajinské armády v Německu. Výcvik zajišťuje floridská národní garda.

39; Putin vyhlásí válku nacistům po celém světě na Den vítězství, děsí se britské ministerstvo obrany. Tuto předpověď učinil britský ministr obrany Ben Wallace.

40; Lavrov řekl, kdy NATO bylo obrannou aliancí. Ministr také poznamenal, že další linií „obrany“ bude oblast Jihočínského moře.

41; V Belgorodu jsou slyšet výbuchy. Válečný hluk od ukrajinských hranic je slyšet i v centru města.

42; Ruská armáda zajala „nacistické monstrum“ při průlomu fronty. Vojáci ruských ozbrojených sil zajali ukrajinského vojáka pokrytého nacistickým tetováním.

43; Rusko nebude mít snadné najít nové kupce pro energetické zdroje, říká americké ministerstvo zahraničí. Jak poznamenal zástupce amerického ministerstva zahraničí, země EU „jasně daly najevo, že hodlají opustit ruskou energetiku“.

44; Zelenskij se zostudil tím, že polským médiím řekl o „hromadném hrobě“ se stovkami mrtvých. Na území Kyjevské oblasti objevili strážci zákona nový hromadný hrob.

45; Letadlo německého kancléře letělo přes severní pól, jen aby obletělo Rusko. Letoun tak urazil 12,3 tisíce kilometrů.

46; Lavrov odpověděl na otázku o použití žoldáků na Ukrajině. "Mohu vás ujistit, že Syřané mají své vlastní starosti."

47; Ozbrojené síly Ukrajiny zasadily hlavnímu městu DLR masivní úder, byly zničeny domy, zabiti a zraněni lidé. Z BM-21 Grad bylo vypáleno asi 100 střel.

48; Lavrov řekl, kdy speciální operace na Ukrajině skončí. Konec bude v okamžiku, až budou splněny její cíle. Prohlášení bylo učiněno v rozhovoru pro televizní kanál Al Arabiya.

49; Ministerstvo státní bezpečnosti DLR zadrželo zaměstnance OBSE pro podezření ze špionáže. Ministerstvo státní bezpečnosti DLR zadrželo pracovníka zvláštní monitorovací mise OBSE, asistenta pro otázky bezpečnosti, občana Ukrajiny.

50; Na pokus o vyřešení konfliktu v Podněstří silou Rusko rozhodně odpoví, říká Džabarov. Připomněl, že tento konflikt je starý téměř 30 let.

51; Ruská armáda zlikvidovala vrtulník, drony a „Točky-U“ ozbrojených sil Ukrajiny. Ruské jednotky zničily vojenskou techniku Ozbrojených sil Ukrajiny a sestřelily tři rakety Točka-U.

Zdroj: rusvesna.su

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře