Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (15.04.2022)

Pátek, 15.4.2022:

1; Šéf DLR ocenil bojovníky u Mariupolu.Státní vyznamenání obdrželo 16 bojovníků prvního samostatného praporu zvláštního určení.

2; „Nic nás nepřinutí odmítnout“: Spojené státy budou nadále zvyšovat dodávky vojenské pomoci Ukrajině. "Máme závazek pokračovat v tom, co děláme, abychom podpořili naše ukrajinské partnery."

3; Rusko poprvé použilo k útoku na nacisty v Mariupolu dálkové bombardéry. K dispozici jsou záběry dopadu bombardérů dlouhého doletu Tu-22M3 - nosičů raket.

4; Ukrajinská krize odhaluje vojenskou slabost USA - Bloomberg. Ukrajina spotřebovává zbraně zaslané USA nějak příliš rychle.

5; Ruská armáda zabránila zrůdnému zločinu kyjevského režimu spočívající v úderu na Kachovskou hydroelektrárnu. Oznámil to oficiální zástupce Ministerstva obrany Ruské federace generálmajor Igor Konašenkov.

6; Zelenskij vyzval všechny země světa, aby se nedivily, pokud bude Ukrajina zasažena jadernými zbraněmi. Podle Zelenského se Putin může uchýlit buď k jaderným, nebo chemickým zbraním.

7; „Všichni říkáme: „Rozmetejte sídlo ukrajinské vlády a parlamentu!“ Respondenti na Ukrajině odpověděli dříve, než jim tazatelé stačili zadat otázky. Ruská armáda zaútočí na „rozhodovací centra“ včetně Kyjeva, pokud se Ukrajina bude nadále pokoušet o sabotáž.

  • svet-kolem-nas-15-04-2022

8; Palebná postavení, obrněná vozidla a personál nepřítele byly zničeny: shrnutí z front DLR.

Je k dispozici text prohlášení oficiálního představitele Lidových milicí DLR plukovníka Eduarda Basurina.

9; Rusko prohlašuje zaměstnance EU za personu non grata. Šéf mise byl dnes předvolán na ministerstvo zahraničí, aby mu byl vyjádřen důrazný protest.

10; Finsko „více než pravděpodobné“ vstoupí do NATO: Tyuppurinen. Značná část obyvatel podporuje vstup Finska do NATO.

11; "Zabíjel jsi?" Britský žoldák řekl pravdu o zločinech nacistů v Mariupolu. Brit hovořil o zločinech ukrajinských i zahraničních nacistů proti civilnímu obyvatelstvu.

12; Blinken poskytl Evropanům americkou předpověď načasování konce speciální operace na Ukrajině. Informuje o tom CNN s odvoláním na své zdroje.

13; Dron Forpost ruské armády nad Oděsou.Jeden z nich nedávno zničil konvoj ozbrojených sil Ukrajiny.

14; Pomsta za křižník "Moskva": Ruské námořnictvo zasáhlo závod u Kyjeva.

Závod byl vážně poškozen: Byly zničeny dílny na výrobu a opravy protiletadlových raketových systémů a také protilodních raket.

15; Ukrajinci v Berlíně žádají, aby nedal práci redaktorce Channel One (Pervyj kanal), který uprchl z Ruska.Pamatujete si na „hrdinku“ Marii Ovsyannikovovou, která vyskočila s protiválečným plakátem do přímého televizního vysílání? Zajímavé je, že se osud dámy vyvíjí: Ukrajinci její čin neocenili. Je to jednou Ruska a navíc pracovala pro ruskou televizi... Na Západě nemá co dělat.

16; Ukrajinský důstojník se pokusil uprchnout ze země v ženském přestrojení. Důstojník ozbrojených sil Ukrajiny se pokusil uprchnout z bojů do Moldávie.

17; Nacisté loupili a stříleli na domy: Obyvatelé Mariupolu vypovídají o pekle, které zažili.

Vykrádání obchodů, cílené ostřelování obytných budov – to je jen malá část zločinů spáchaných ozbrojenci nácionálního pluku.

18; "Donbass" může letět do vesmíru. Další nákladní vesmírná loď může dostat toto označení. Podporu myšlence vyjádřil šéf státní korporace Roskosmos.

19; Rozbitá ukrajinská vojenská technika ukrajinské vybavení: první výstřely ze závodu Iljič v Mariupolu.Pozornost přitahuje „Ural“ se symbolem Z.

20; Jediná podmínka pro komfortní jednání s Ukrajinou je úspěch speciální vojenské operace. Dlouhý rozhovor s šéfem Rady pro lidská práva při prezidentu Ruska. Valerij Fadějev v rozhovoru mimo jiné řekl, že neočekává pozitivní kroky ukrajinské strany v jednání.

21; Ukrajinské speciální služby plánují masivní krvavý teroristický útok v centru Luhanska. Informovalo o tom ministerstvo státní bezpečnosti LLR.

22; Ministr radí Němcům „zatáhnout závěsy“, aby udrželi teplotu v místnostech. Zdá se, že je jednodušší vyměnit stávající ministry za normální, než zatahovat závěsy, píše se ironicky na webu.

23; Ruské speciální jednotky pronikly do call centra „Bezpečnostní služby Sberbank“ v Berďansku.Telefoničtí podvodníci se představovali jako pracovníci ruské banky a mámili z lidí peníze. I v průběhu speciální vojenské operace stále pokračovali v tomto jednání a doufali, že se zde nic nezmění.

24; Všichni nacisté musí být zlikvidováni: v Kremlu o vyhlídkách na plnění úkolů speciální operace na Ukrajině. Novinářům to řekl tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov.

25; Lodě skupiny patřící k silám rychlé reakce NATO vpluly do Baltského moře. Primárním úkolem skupiny je demonstrovat přítomnost spojenců v oblasti Baltského moře a provádět cvičení.

26; Ničení nepřátelské živé síly: Ostřelovač a tank pracují na ozbrojencích "Azova", kteří se usadili v pětipatrových budovách. Ve městě pokračují boje, ve kterých se vede urputný boj doslova o každý dům, o každý metr.

27; Čína oznámila vedoucí roli ODKB (Organizace dohody o kolektivní bezpečnosti). Předseda stálého výboru Národního lidového kongresu Čínské lidové republiky vyjádřil svou připravenost podporovat spolupráci.

28; Rada federace oznámila termín dokončení speciální operace na Ukrajině. Šéf Komise pro ochranu státní suverenity zdůraznil, že Moskva to nehodlá protahovat.

29; Jsme tu na dlouho: Rusko pokládá základy budoucnosti na osvobozené Ukrajině. Otázka vyhlídek na osvobozená území Ukrajiny znepokojuje mnohé.

30; Vítězství ruské armády je jedinou podmínkou pro jednání s Ukrajinou, říká Fadějev. Toto rezolutní a jediné pravdivé tvrzení ale neučinilo velení ozbrojených sil RF.

31; Ukrajina zveřejnila video s prosbou o zbraně ze Západu. Roky plynou, časy se mění, ale některé věci zůstávají stejné. Ukrajina nezná nic jiného než nataženou ruku.

32; V Ruské federaci je více než tisíc ukrajinských zajatců, mezi nimi i velitelé brigád. Vyšetřovací výbor nyní spolupracuje se všemi.

33; Mezi zajatci na Ukrajině jsou vojáci zemí NATO, říká Klimov. Všechna jména a podrobnosti budou podle senátora zveřejněny během procesů.

34; Hutnický závod Iljič je Zcela osvobozený. Ranní briefing ruského ministerstva obrany. Severní část „Mariupolské kapsy“ byla zlikvidována.

35; Systém protivzdušné obrany zafungoval nad Belgorodem. Kyjevský režim skutečně chce přenést válku na území Ruska.

36; Kazachstán zrušil přehlídku 9. května. Tvrdí se, že kvůli úsporám.

37; Polský prezident zakazuje dodávky uhlí z Ruska a zakazuje disent. Nový zákon donutí disidenty platit svým majetkem.

38; Ruská vlajka vztyčená nad Skadovskem. Nad budovou městské rady byla ukrajinská vlajka nahrazena ruskou trikolórou.

39; Záběry z fronty: Operačně-bojová taktická formace DLR na frontě v Mariupolu. Spolu s armádou se chopili zbraní i zaměstnanci ministerstva vnitra DLR.

40; Eskort ve službách Ukro-Reichu: Vnější rozvědka Ukrajiny využívaly prodejné ženy.

20 sexuálních pracovnic dodávalo zahraniční rozvědce Ukrajiny informace.

41; Toto je poslední velká válka bez použití jaderných zbraní, říká Chodakovskij. A poslední válka, po které nebude nutné obnovovat zásoby konvenčních zbraní.

42; V Japonsku řekli, že dolar se stane obětí boje proti Rusku. Zpoždění situace s odpojením Ruska od SWIFTu otřese hegemonií dolaru.

43; „Nesnesitelné“: Britové si stěžují na rostoucí ceny. Britská ekonomika čelí výzvě jako žádná jiná za poslední desetiletí.

44; Německo vyzvalo, aby se při dodávkách zbraní Ukrajině „nepřekračovaly rozumné hranice“. Předseda vlády Saska Michael Kretschmer se vyslovil proti dodávkám těžkých zbraní na Ukrajinu.

45; „Zatím bez tanků“: Německý vicekancléř vyzval ke zvýšení dodávek zbraní do Kyjeva. Otázka dodávek zbraní by měla být projednána s partnery v NATO a EU.

46; Ruská zákopová pravda zvítězila: Jak bylo možné přesvědčit více než tisíc mariňáků ozbrojených sil Ukrajiny, aby se vzdali. To, že mariupolští mariňáci byli ukrajinským velením odepsáni a ponecháni napospas smrti, sami pochopili už dávno.

47; Zkouška pro příští konfrontaci mezi Ruskem a NATO. Novou realitou je, že smlouvy, které vytvořily staré bezpečnostní prostředí s Ruskem, již neexistují.

48; Medveděv o nezáviděníhodném osudu Pobaltí. "Možná velmi brzy, konkrétně v létě tohoto roku, bude svět ještě "bezpečnější", poznamenává Dmitrij Medveděv.

49; „Bude to pomsta za Buču“: Nacisté „Pravého sektoru“ přinutili ozbrojené síly Ukrajiny střílet civilisty.Řekli to sami ukrajinští vojáci, kteří dobrovolně složili zbraně a vzdali se.

50; „Velitelé nás opouštějí, složte zbraně“, oslovil své kolegy voják Ozbrojených sil Ukrajiny. Voják z města Stryj ve Lvovské oblasti řekl, že dobrovolně složil zbraně v zákopu v Severodoněcku.

51; Fronty na práci a snižování mezd: Ukrajinští uprchlíci mají problémy najít zaměstnání v Evropě. Polský pracovní trh prostě není schopen přijmout takové množství ukrajinských uprchlíků. Lidé souhlasí s jakýmikoli podmínkami.

52; V Mariupolu se bude konat přehlídka vězňů. V roce 2014 se konala v Doněcku.

53; Trofeje speciálních jednotek na Ukrajině. Mezi trofejemi speciálních jednotek na Ukrajině je nejen výstroj a zbraně, ale také mnoho zajímavostí na téma „Kde vidíte jaký fašismus“, které dokládají. Na jaké ideologii je postaven ukrajinský nacionalismus.

54; V Kyjevě se ozývají výbuchy.Po explozích vypadla v části ukrajinské metropole elektřina.

55; Ukrajina jednala o nákupu amerických úderných dronů. Minulý týden se zástupci Ukrajiny setkali s vedením General Atomics.

56; Spojené státy zhodnotily důsledky posílení sankcí proti Rusku. EU zaujala k ruské energetické otázce měkčí postoj než ostatní spojenci.

57; Nad správou města Aljoška v Chersonské oblasti je vztyčena vlajka Ruska. Oznámil to zdroj, který poskytl i fotografii.

58; NASA slíbila, že zaplatí let astronauta v rublech. Američtí partneři se odvolávají na „logistické problémy“ a slibují, že celou částku vrátí v květnu.

59; Státní duma navrhla zasadit Kyjevu zdrcující ránu. Kyjevští nacisté si uvědomovali nevyhnutelnost porážky a rozhodli se začít bojovat proti civilnímu obyvatelstvu.

60; Pentagon: USA nepozorují ruské pokusy zablokovat tok zbraní na Ukrajinu. Lavrov poznamenal, že jakýkoli náklad, který obsahuje zbraně pro Ukrajinu, by se stal legitimním cílem pro Rusko.

61; Křižník "Moskva" se potopil, hlásí ruské ministerstvo obrany. Křižník Moskva, který byl předtím poškozen detonací munice, se potopil.

62; Americký soud obvinil místopředsedu Státní dumy. Americké úřady vznesly obžalobu na místopředsedu Státní dumy Ruské federace a dvě osoby s ním spojené.

63; Blinken: Je v zájmu Američanů nebojovat s Ruskem. Blinken řekl, že válka s Ruskem není v zájmu Američanů.

64; Biden oznámil, že je připraven osobně jet do Kyjeva. Před nástupem do prezidentské rady v Marylandu měl pán Bílého domu tradiční krátký rozhovor s reportéry.

65; Zelenskij označil obklíčení a obsazení Donbasu za nejbližší cíl Ruska. Zelenskij to prohlásil v rozhovoru pro BBC News.

66; Obyvatelé vesnice v Brjanské oblasti hovořili o ostřelování ze strany ozbrojených sil Ukrajiny.

67; Stane se z AUKUS-u „JAUKUS“? Japonsko je očekáváno v protičínské alianci.

68; Je rozumné, aby se Japonsko, když se stane stalo cílem, tvořilo hypersonickou techniku pro Ameriku?

69; V Brjanské oblasti bylo po ostřelování Ozbrojených sil Ukrajiny poškozeno asi 100 domů. V oblasti Brjanské oblasti ostřelované ozbrojenými silami Ukrajiny byl zaveden nouzový režim. V okrese Klimovskij v Brjanské oblasti byla zavedena mimořádná situace, kde bylo zraněno osm lidí a poškozeno více než 100 domů v důsledku ostřelování ze strany ozbrojených sil Ukrajiny.

70; Německo varovalo před úplným kolapsem bez ruského plynu. Uvalení embarga na ruské energetické nosiče bude mít zničující následky pro německý průmysl, řekl Markus Steilemann, generální ředitel chemického koncernu Covestro. Píše o tom Daily Mail.

71; Centrální banka nabídla bankám, aby neplatily provize ve prospěch Visa a Mastercard. Ruská banka navrhla přezkoumat výši plateb, které musí úvěrové instituce platit mezinárodním systémům Visa a Mastercard, řekla Olga Skorobogatova, první místopředsedkyně centrální banky.

72; Lolita řekla, že Ukrajina ji zradila. Zpěvačka Lolita Milyavskaya řekla, že její rodná země, Ukrajina, ji zradila.

73; Oreškin oznámil neplánovanou valorizaci důchodů a minimální mzdy. Rusko připravuje valorizaci důchodů, dalších sociálních dávek a minimální mzdy (minimální mzdy). Oznámil to 14. dubna asistent prezidenta Ruské federace Vladimira Putina Maxim Oreškin.

74; Státní duma navrhla vrátit úder na řídící středisko v Kyjevě. Zástupce Státní dumy z krymské oblasti Michail Šeremet uvedl, že poté, co ukrajinské jednotky zahájily nálety na ruské území, nastal čas na zdrcující odvetný úder na řídící středisko v Kyjevě.

75; Ozbrojené síly Ukrajiny vytvářejí call-centra pro telefonní terorismus v Ruské federaci, hlásí Ministerstvo vnitra Ruska. Podle ministerstva vnitra Ruské federace nyní ozbrojené síly Ukrajiny nabírají rusky mluvící zaměstnance, aby v nich pracovali .

76; Biden je připraven odjet do Kyjeva. Již dříve list Politico uvedl, že Bílý dům projednával možnost vyslat zástupce americké administrativy do Kyjeva na setkání se Zelenským.

77; Italská ekonomika by mohla být jednou z nejvíce zasažených v vleklém konfliktu na Ukrajině. Italská ekonomika ztratí až 1,5 procentního bodu růstu HDP a bude nejvíce postižena, pokud konflikt na Ukrajině bude pokračovat do konce roku.

78; Ministerstvo obrany: Křižník "Moskva" se potopil. Ministerstvo obrany Ruské federace hlásí, že když byl křižník "Moskva" odtažen do přístavu určení kvůli poškození trupu získaného během palby z detonace munice, loď ztratila stabilitu.

79; Šéf CIA označil Čínu za hlavní geopolitickou výzvu pro USA v 21. století. Čínské vedení je nejdůležitější výzvou pro Spojené státy v tomto století, řekl ve čtvrtek na Georgia Institute of Technology ředitel CIA William Burns.

80; 14. dubna 2014 Kyjev zahájil zločinnou válku proti Donbasu. Od té chvíle se stalo nevyhnutelné velké krveprolití, válka na Donbasu.

81; „Jen samé trápení“: Britští podnikatelé si stěžují na rostoucí ceny. Britská ekonomika čelí výzvě jako žádná jiná za několik desetiletí, přičemž místní podniky a spotřebitelé se ocitli mezi rostoucími cenami a klesajícími reálnými příjmy.

82; Ruské ministerstvo průmyslu a obchodu obvinilo dopravce ze sabotáže dodávek ruských výrobků. Řada velkých mezinárodních dopravců z převážně nepřátelských zemí odmítá přepravovat rusouz produkci.

83; Arménie začala platit za plyn z Ruska v rublech. Jerevan začal platit za ruský plyn v rublech, řekl ministr hospodářství Vahan Kerobjan, v této měně již bylo provedeno několik plateb.

84; Čínské úřady zakázaly vysílání počítačových her na internetu bez zvláštního povolení. Prohlášení také říká, že úřady musí "vytvořit kritéria pro chování streamerů."

85; Státní zaměstnanci a důchodci Ukrajiny dostali z Ruska více než 50 milionů rublů za tři týdny. Rusko za posledních několik týdnů vyplatilo důchodcům a státním zaměstnancům Ukrajiny více než 50 milionů rublů, řekl TASS v tiskové službě ruského ministerstva pro mimořádné situace.

86; Závod na výrobu tramvají patřící pod Roskosmos snížil dovoz komponentů ze 45 % na 4 % Ust-Katav Carriage Works (UKVZ, součást Roskosmosu) snížila svou závislost na zahraničních komponentech ze 45 % na 3 % během tří let. Oznámil to generální ředitel podniku Roman Novikov.

87; Další zaměstnanec OBSE zadržen pro špionáž v Donbasu. Pro podezření z předávání informací zástupcům zahraničních zpravodajských služeb zadrželi pracovníci Ministerstva státní bezpečnosti LPR dalšího představitele Zvláštní monitorovací mise OBSE.

88; Japonské úřady se vyslovily proti diskriminaci v situaci s nápisy v ruštině v Tokiu. Japonská vláda považuje za nutné zabránit diskriminaci v situaci kolem ruskojazyčných nápisů na jednom z tokijských nádraží.

89; Příslušník amerických speciálních služeb zlikvidovaných v Donbasu. Čečenský ministr Achmed Dudajev zveřejnil na svém kanálu Telegram video, ve kterém ukazuje pas zástupce amerických speciálních služeb zlikvidovaného čečenskými bojovníky.

90; Japonsko obnoví nácvik evakuace obyvatelstva kvůli odpalům KLDR. Japonské úřady zvažují možnost obnovení cvičení k evakuaci obyvatelstva na pozadí odpalů raket vyrobených KLDR. V pátek 15. dubna o tom informuje televizní stanice NHK.

91; V Chersonu byly nalezeny materiály o 20 sexuálních pracovnic využívaných Zahraniční zpravodajskou službou Ukrajiny. Zahraniční rozvědka Ukrajiny (SVRU) využívaná jako informátoři a pro provádění speciálních úkolů pracovníků při poskytování sexuálních služeb. Materiály na 20 dívek zaměstnanci donucovacích orgánů Ruska našli v Chersonu.

92; NYT: Americký senátor Danes a poslanec Spartz na návštěvě Kyjeva. Americký senátor Steve Danes a poslankyně Victoria Spartz navštívili Kyjev a jeho předměstí. Informoval o tom 14. dubna list New York Times.

93; Raketový křižník Moskva se potopil, když byl v bouři vlečen na místo určení.

94; Asi 60 Palestinců bylo zraněno při střetech s izraelskou armádou v mešitě. V důsledku střetů s izraelskými vojáky na území mešity Al-Aksá v Jeruzalémě bylo zraněno nejméně 59 Palestinců. Informovala o tom 15. dubna agentura Wafa s odvoláním na palestinský Červený půlměsíc.

95; V Chabarovském kraji bylo odhaleno pašování dřeva v hodnotě 1,7 miliardy rublů. Obyvatel Chabarovska organizoval pašování cenných dřevin do Číny. Celkové náklady na dřevo, které se mu podařilo převézt do zahraničí, přesáhly 1,7 miliardy rublů.

96; „Jsou to zločinci“: Zajatý britský žoldák hovořil o zvěrstvech neonacistů v Mariupolu. Zástupci ukrajinských národních praporů vykrádali obchody, nenechali civilisty nabrat vodu a zabíjeli civilisty, říká Brit Aiden Eslin, který se vzdal spolu s námořní pěchotou v Mariupolu.

97; Zpravodajské služby NATO odposlouchávají ruské telefony. Zpravodajské služby se aktivně připojují k uživatelům mobilních sítí, aby posílaly falešné zprávy, aby dezinformovaly občany, naslouchaly a selektivně je blokovaly.

98; Čína uskuteční vojenská cvičení v oblasti Tchaj-wanu. Letectvo a flotila Čínské lidové osvobozenecké armády uskuteční cvičení ve Východočínském moři a v oblasti Tchaj-wanu. To bylo oznámeno v pátek 15. ledna.

99; Více než 750 tisíc uprchlíků z Ukrajiny dorazilo do Ruska. Od 18. února do 12. dubna 2022 dorazilo z Ukrajiny, DLR a LLR do Ruska více než 752,4 tisíce lidí, z toho 144 tisíc dětí.

100; Prodeje komunikační elektroniky a domácích spotřebičů v Rusku vzrostly v březnu o 73–92 %. Průměrná částka utracená za návštěvu maloobchodní prodejny za offline nákupy elektroniky a domácích spotřebičů v Rusku byl v březnu tohoto roku na úrovni 16.210 rublů, což je o 73 % více než ve stejném měsíci loňského roku.

101; Wall Street Journal obvinil Washington z rekordní inflace v USA. Politika americké vlády vedená demokratem Joe Bidenem, nikoli eskalace na Ukrajině, vedla k urychlení rekordní inflace v USA.

102; Francie dá Ukrajině záchranné vybavení a hasičské vozy. Francie dá Ukrajině 24 hasičských vozů, sanitky a také 50 tun vyprošťovacího vybavení. V pátek 15. dubna to oznámil prezident Emmanuel Macron na Twitteru.

103; V Německu při dodávkách zbraní do Kyjeva doporučují „nepřekračovat linii.“ Německo by si mělo dávat pozor na vyzbrojování Ukrajiny. Ve čtvrtek 14. dubna to oznámil saský premiér Michael Kretschmer.

104; Zajatí ukrajinští vojáci mluvili o ruském „černém ďáblu“. Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov zveřejnil video, na kterém zajatí vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny hovořili o ztrátách a ruském tanku, kterému se přezdívalo „černý ďábel“.

105; Bloomberg: Západ myslí na svou obranu kvůli dodávkám zbraní na Ukrajinu. Západní země jsou nuceny volit mezi pokračováním v dodávkách zbraní Ukrajině nebo udržováním arzenálu pro udržení vlastní obrany, píše sloupkař Bloomberg, profesor a autor knihy o Studené válce Hal Brands.

106; Lodě NATO vpluly do Baltského moře. Lodě 1. stálé námořní skupiny vstoupily do Baltského moře a zúčastní se cvičení se sousedními spojeneckými a partnerskými zeměmi, informují estonská média.

107; Ruská speciální operace relativizuje konec historie. Upřímně řečeno mnoho lidí v dnešním Rusku je zmatených. Teď nemluvím o „liberální elitě“, pro kterou je vlast tam, kde je jídlo chutnější.

108; Indie obdržela novou várku systémů protivzdušné obrany S-400. Rusko a Indie podepsaly smlouvu na dodávku S-400 v říjnu 2018.

109; Můry létající k ohni. Vyplatí se Švédsku a Finsku zaujmout místo v první zákopové linie Východního křídla NATO?

110; V Rusku je více než tisíc zajatých ukrajinských vojáků, z nichž drtivou většinu již vyšetřovatelé vyslechli.

111; Aspirace Západu: uvrhnout Ukrajinu do nekonečné války. Ukrajina se v ekonomickém smyslu stala pacientem na umělém dýchání.

112; Sergej Naryškin: Speciální operace na Ukrajině sjednotila a semkla ruskou společnost.

113; Ministerstvo vnitra vyhlašuje „migrační amnestii“ pro občany Donbasu a Ukrajiny. „Amnestie“ je humanitární akce ministerstva vnitra a není v současné době regulována žádnými předpisy.

114; Ruské ministerstvo obrany varovalo před nárůstem raketových útoků na Kyjev v reakci na útoky na Rusko. Oblasti Brjansk a Belgorod byly napadeny den předtím. Trpěli civilisté.

115; Vyšetřovací výbor Ruské federace zjistili totožnost dalších 15 velitelů ozbrojených sil Ukrajiny, kteří prováděli genocidu na Donbasu. K dnešnímu dni bylo identifikováno a obviněno dalších 15 velitelů ozbrojených sil Ukrajiny zapojených do genocidy civilistů na Donbasu.

116; Novak: Je nepravděpodobné, že by Západ byl schopen nahradit plyn a ropu z Ruska v příštích 5-10 letech. Bez ruského plynu a ropy nelze mluvit o zaručení energetické bezpečnosti Evropy. Uvedl to místopředseda ruské vlády Alexander Novak.

117; Medvedčukova manželka neví, kde manžel je. Zelenskij nereagoval na žádost Oksany Marčenkové o propuštění jejího manžela Viktora Medvedčuka, šéfa politické rady strany Opoziční platforma - Pro život.

118; Ruské ministerstvo zahraničí reagovalo na slovní útok izraelského ministerstva zahraničí. Ruské ministerstvo zahraničí považuje prohlášení izraelského ministra zahraničí Yaira Lapida o podpoře jeho země rezoluci Valného shromáždění OSN o pozastavení členství Ruska v Radě OSN pro lidská práva za protiruské.

119; Kdo tady nepotřebuje 220 miliard? O možných ztrátách Německa v případě zastavení dodávek energie z Ruska.

120; Největší hosting GitHub zablokoval Sberbank, Alfa-Bank a další společnosti Ruské federace. Největší webová služba pro hosting IT projektů GitHub uvalila omezení i na jednotlivé uživatele.

121; USA rozdávají jadernou technologii každému, kdo pomůže zničit OSN. USA jsou připraveny distribuovat jadernou technologii a umožnit její použití ve vesmíru každému, kdo podporuje plán USA zničit OSN.

122; Mezinárodní společnosti přicházejí kvůli odchodu z ruského trhu o desítky miliard. Informaci přinesl list The Wall Street Journal s odvoláním na Yale University.

123; Rusko vyhostilo 18 zaměstnanců delegace EU v Moskvě. Rusko v reakci na vyhoštění svých zaměstnanců ze stálé mise v Evropské unii prohlásilo 18 zaměstnanců delegace EU v Moskvě za persony non grata.

124; Ozbrojené síly RF zabránily pokusu ozbrojených sil Ukrajiny zasáhnout vodní elektrárnu Kachovskaja raketovým úderem. Oznámil to oficiální představitel ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov.

125; Řecko nepošle zbraně na Ukrajinu. Kabinet řeckých ministrů potvrdil, že země neplánuje poskytnout Kyjevu vojenskou pomoc.

126; Blogger Duď byl zařazen na seznam mediálních zahraničních agentů. Populární Youtube blogger a novinář Jurij Duď, politoložka Ekaterina Shulman a dalších sedm lidí byli uznáni ministerstvem spravedlnosti Ruska za zahraniční agenty. Jejich jména jsou uvedena v rejstříku zahraničních médií vystupujících jako zahraniční agenti.

Zdroj: rusvesna.su, rusnext.ru

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře