Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

"Vítězství Miloše Zemana nad ČSSD a Babišem v kauze Šmarda

je tvrdá prohra pro Českou republiku. Je to totiž vítězství prezidenta, kterého nezajímají žádná pravidla a neustálým porušováním ústavy posouvá ČR k poloprezidentskému systému," uvedl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

  • vitezstvi-milose-zemana-nad-cssd-a-babisem-v-kauze-smarda
Vidím to přesně obráceně! Je to pro Českou republiku výhra - jelikož prezident zabránil tomu, aby se na ministerské křeslo dostal někdo, kdo tam evidentně nepatřil a původně dokonce ani nechtěl, jak z jeho veřejných vystoupení vyplývá. Zachoval se jako loajální člen strany - dokonce dvakrát.
 
Poprvé když souhlasil se stranickým úkolem usednout na ministerskou židli... a podruhé, když svým odstoupením od nároků na ministerskou židli zabránil tomu, aby si Hamáček lehnul na zem a začal kopat nohama.
 
Obávám se však, že ani to by nezvrátilo názor prezidenta, ani předsedy vlády, který - sice poněkud opožděně - ale přece jen poznal, co by asi jeho vládu se Šmardou v křesle ministra kultury ČR čekalo. U nás... i v zahraničí...
 
Takže ten páně Pospíšilův výrok bych (poněkud poopravený), viděl asi takto:
Zdravý rozum zvítězil nad chlapeckou zatvrzelostí stranického předsedy Hamáčka, který nebyl sám schopen přiznat svůj omyl v rozhodování o dalším (lepším) ministru kultury, nežli byl - jím vyhozený ministr minulý - kterého ostatně také vyhodil jen proto, že zbaběle podlehl tlaku rozzuřené kulturní fronty mávající plebiscitem svých nejvěrnějších. Vlastně ne - ani tohle nedokázal! Uměl jen přemluvit ministra Staňka, aby odstoupil sám...
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře