Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

SPOJENCI A PROTIVNÍCI

Miroslav Tichý, Aliance národních sil

Dnes těžko říci, zda debilizace společnosti prostřednictvím školství a médií dospěla už tak daleko, aby lidé nechápali význam slov „protivník“ a „spojenec“. Budu předpokládat, že náš čtenář to ještě chápe.

Binec nám v tom potom navíc dělají volby, které význam těchto slov obracejí naruby. V souvislostech, o kterých hovoříme, můžeme zcela vynechat slovo „soupeř“. Tomu rozumíme hlavně ve sportovní oblasti, kde se utkávají borci nebo kolektivy dle pokud možno jasně stanovených pravidel.

  • spojenci-a-protivnici

 

Tomu by odpovídala sice rovnost volebních podmínek deklarovaná ústavou, leč praxe je jiná a rozhodně není ve sportovním duchu vyjádřeném slovy „fair – play“, tedy férová hra.

V předvolebním klání se stávají z účastníků protivníci používající všechny možné formy boje včetně lží, podrazů, křivých nařčení, vyvolávání skandálů a jiných „fujtajblů“.

Bohužel jsme už možná uvykli a přijali, že protivníci, kteří se předvolebně slovně vraždí a posílají kamsi, se po volbách (aspoň někteří) obejmou, spojí a z nesmiřitelných protivníků se stanou spojenci. Těm jde už potom jen o rozdělení si koryt a korýtek. A že měli před volbami rozdílné cíle a programy? Aspoň mají dobré možnosti se vymlouvat, proč předvolební sliby po volbách nemohou plnit.

Smutné je na tom hlavně to, že se někteří účastníci voleb chovají nesmiřitelně i k možným povolebním spojencům, ať už jsou to přímo kandidující nebo možné spolupracující spolky. Tento naprosto stupidní kurs dokazující, že předákům jde jen o osobní prospěch, nabrala v minulých letech i KSČM.

Rekapitulujme: Byly doby, kdy jsme my, funkcionáři KSČM (tehdy i já), po výsledcích voleb hodnotili, jak dopadly kandidátky KSČM, jak dopadly kandidátky sdružené, např. spojení KSČM a nezávislých, ale také jsme hodnotili členy KSČM kandidující na jiných kandidátkách, než KSČM. Účast členů KSČM na jiných kandidátkách jsme považovali za úspěch. Šlo nám o to, aby KSČM nebyla v izolaci a mohla se stále více opírat o sympatizanty a veřejnost. Vývoj v této straně se bohužel naprosto stupidně posunul tak, že pokud by člen KSČM kandidoval na jiné kandidátce, než jen KSČM, říká si o vyloučení z KSČM.

Ovšem aby toho nebylo málo, dnes a někde už i dříve KSČM od sebe odstrkuje možné povolebně spolupracující spolky, jako je třeba KČP a další vlastenecké spolky, také svaz žen (nepleťme s LKŽ, které jsou někde při místní neakceschopnosti KSČM zneužívány a suplují práci KSČM) a další.

Nemůžeme se potom divit, že volební výsledky KSČM mají trvale sestupnou tendenci.

Abych to znázornil. Tak třeba v komunálních volbách jsem říkával členům KSČM v našem okrese: „Chcete-li uspět, postavte dvě kandidátky. Jednu jasně KSČM a další, která půjde s vámi po volbách. Tohle nejsou protivníci, ale předem vyhlídnutí spojenci. Tato praxe se uplatnila a dodnes uplatňuje v dříve obci, dnes už městu Ralsko. A proto zde KSČM vyhrává výrazně každé volby a Ing. Miloš Tita (krajský zastupitel za KSČM od roku 2000 dodnes) je už podruhé starostou.

Zmíněná a opakovaně úspěšně použitá taktika zůstala bohužel ojedinělou a nenašla ani nenajde následovníky. KSČM se chová a vychovala v rámci partajní disciplíny ubývající i už neexistující členy k nenávisti ke všemu nepartajnímu. A tak se stane, že členové spolku, kteří jsou ale současně i členy KSČM odmítnou podporu nově vytvářenému vlasteneckému subjektu, který má takový program, na jaký si KSČM nemůže troufnout, protože by partajní živnostníci přišli o korýtka. Pan Filip dokonce označí uskupení za fašizující, aby se vzápětí licoměrně divil, proč členové tohoto subjektu nejdou kandidovat za KSČM. Ano, mezi předvolební fauly zařaďme také pokrytectví.

Přes všechny potíže, které kladou do cesty vlastenecké Alianci Národních Sil lidé i spolky, od kterých by to nečekala, přeju tomuto odvážnému sdružení volební úspěch a sám v rámci Libereckého kraje pro něj udělám vše, co je a bude v mých silách.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Macoch Punkva 2017-06-25 22:06
Souhlasím s damirrem, vyžírači zůstali, a netuší, že větev se jim pod pr*elí podlamuje. To ale ti, co rychle převlékli kabát a ujeli do jiných stran, měli víc filipa. U vyžíračů je naivní myšlenka návratu moci Komunistických stran. Fakt naivní. A mnoho seniorů jim to věří, a baští každé slovo. Snění o minulosti! A vlastně jaké by to bylo, kdyby přece?
Znárodňovalo by se? Zakládali by se JZD? Nebo národní podniky? A vedoucí straničtí představitelé by také odevzdali své majetky v prospěch státu? A co ekonomika? Museli by se uzavřít hranice, a šetřit na národní hospodářství... . co vlastně má v programu KSČM? Nejsou to bludy??
Citovat
#1 damirr@volny.cz 2017-06-24 19:38
Článek vystihuje podstatu konání lidí všeobecně a tak se nedivme, že "soudruzi z KSČM se "statečně" drží koryta a tak Petr Herout má naprostou pravdu. A tak ti "zlatí komunisté" vymřeli a zůstali jen vyžírači koryta.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře