Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Prodlužování školní docházky.

Ministryně školství Kateřina Valachová chce prosadit povinně rok mateřské školy a o rok delší školní docházku .Jak si napíská naráz tolik mateřských škol, aby vystačily na všechny děti? Když moje dcera našla práci, tak jsem půl roku hlídal vnuka celé dny. Nikde ho nevzali, protože měli plno. To chce paní ministryně přebytečné děti vybít, aby se tedy dostalo na všechny děti? Jak chce donutit nepřizpůsobivé rodiče, aby tam děti poslali? Vždyť by byli sami proti sobě. Kdyby se dítě nedej bože třeba vyučilo, tak by možná potom po něm chtěli, aby pracovalo. Pak by ovšem nemohlo chtít stále víc peněz na podporu. Jestli dítě nemá do pěti let ani minimální hygienické a učební návyky, ani, už dobrou znalost jazyka , tak to za jeden rok určitě nedožene. Zvláště s nulovým intelektuálním rodinným zázemím.

  • prodluzovani-skolni-dochazky

A když přijde do třídy s dětmi, které v pěti letech umí napsat abecedu , sice pomalu, ale číst, počítat aspoň do sta, znají třeba celou knížku básniček od Hrubína, na některé už v kočáře mluvila máma např. německy ,mají přezpívaný celý zpěvník lidových písniček , mají nějakou znalost šachů, i nějaké karetní hry, začínají hrát na nějaký hudební nástroj, jezdí na kole , plavou, lyžují a jsou v nějakém sportovním klubu, tak s takovými dětmi si určitě do oka nepadnou. Pro zdrcující většinu normálních dětí to bude, v takovém prostředí, s tak zvaně nepřizpůsobivými, přímo děsnej, a pro ně, ztracenej rok.

To je, jako by všem normálním dětem, paní ministryně , ten rok intelektuálně ukradla. Prostě, jako by je, pro mne nevážená, paní ministryně Kateřina Valachová šoupla do vězení.  Doufám, že nepřizpůsobivé děti budou též i v mateřských školkách zřízených pro pracovníky ministerstev. Jinak by to pro ně mělo být hodnoceno jako trestný čin a měli by skončit v base. Je to zvláštní. Když hospodář kašle na své zvířectvo, má je podvyživené a nemocné, tak mu může být odebráno a možná může jít i do vězení. U nepřizpůsobivých je to naopak. V čím horším stavu zanedbanosti mají potomky, tak nejen že se jim nic nestane, nehrozí žádný postih, ale o to víc Ti parazité ždímou z peněz, které svou prací musí řadoví občané vydobýt.

To ,že se bude chodit do školy o rok déle, má jediný kladný dopad. Protože celý  jeden ročník populace se zapojí do pracovního procesu o rok později, tak se ten rok zmenší tlak na pracovní místa. Dočasně klesne o něco nezaměstnanost. Politici budou jásat,  jak  právě  „oni“  snížili nezaměstnanost. Historicky se vůbec neosvědčilo, když byli ve třídě žáci, kteří propadali a když končil jejich osmý rok ve škole, tak  vycházeli ze čtvrté nebo páté třídy. Učitelé se mohli zbláznit, když ve třídě byli třeba dva naprosto nezvládnutelní  žáci,  třeba o tři roky starší než ostatní, vyvyšovali se nad ně , pohrdali jimi. Teď budou trpět terorem velkých , silných a úplně blbých.  Vztah k majetku jiných, vždy měli, jako by sami byli v superkomunismu.  Aby nevycházeli třeba ze čtvrté třídy, tak se zavedly tak zvané zvláštní školy ,kde bylo učiva méně a ne tak složité. Pak i tito žáci vycházeli dokonce třeba i ze sedmé třídy, byli zhruba stejně staří, a nevypadalo to tak hrozně.

Paní ministryně je už asi ve středním věku. To by neměla mít nulovou historickou zkušenost v informovanosti o školství. Četl jsem, že má i práva. I kdyby to byly „Práva“ z Plzně, tak si myslím , že to nemohla vymyslit sama. Asi měla v životě něco nehezkého a teď je drsně vydírána, pámbu ví kým. Nebo, možná má styl myšlení té skupiny lidí, které se normální slušní lidé zkouší zdaleka vyhnout.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře